torsdag 30 juni 2011

Sinful Colors - Mint Apple

Alla mintgröna färger måste heta nått med äpple tydligen, fantasifullt…
I flaskan tyckte jag att Mint Apple såg ut som en typiskt trist färg. Det är ytterligare ett lack som köptes utan att jag visste hur det såg ut innan, och när jag fick hem flaskan blev jag lite besviken på det. Men allting ska ju testas och när jag väl fick det på naglarna så blev jag positivt överraskad. Det är en mild och lugn färg, lite knasig förståss för det är ju grönt, men elegant för att vara ett grönt lack. Det är en väldigt dammig grön nyans med en hel del blått i. Det har lite mikroglitter i silver och guld, tror jag det är i alla fall, det är sånt fint glitterdamm att det är svårt att avgöra färgen på det.


Formulan är trevlig, det täcker bra och jag målade tre lager för att få det riktigt opakt överallt. Hade man varit noga och målat tjocka lager hade det nog blivit bra med bara två, VNL var inget problem.
Formula: 4
Färg i sin genre: 3

Inköpsställe: CherryCulture

onsdag 29 juni 2011

L.A. Girl - Brass

Brass är ett brunt lack med samma silverglitter som de övriga lacken i Metal-kollektionen. Det har en fin brun färg och är ganska neutralt och elegant, det är ju knappast en skrikig färg. Men… nja, brunt är nog inte min grej. Jag kan tycka att bruna nyanser med mycket rött i är snyggt, höstiga och mustiga toner. Men det här är bara brunt-brunt, varken kallt eller varmt, bara brunt. Det påminner mig lite om choklad men jag känner inget behov av ha det på naglarna. Som bas till nailart kanske, men inte för sig själv, inte min grej.


regn idag och därmed lampljus

Formulan är fantastisk, ett av de bästa jag testat i kollektionen. Det täcker perfekt på bara ett lager och är lättmålat. Finishen är också snygg med silverglittret. Så om man vill ha ett brunt-brunt lack ska man absolut satsa på det här!
Formula: 5
Färg i sin genre: 4

Inköpsställe: Cherry Culture

tisdag 28 juni 2011

Zoya - Charla

Charla är ett av världens finaste lack. Det är en dupe till Orly’s Halley’s Comet, jag har båda och älskar dem innerligt. Man kan inte få för många glittrande turkos-blå-gröna droppar på flaska! När jag har det på naglarna är jag totalt distraherad och kan inte koncentrera mig på något annat än hur vackert det är.
Ni har sett både Charla och Halley’s comet förut så jag gör ingen bildspam. Ville bara visa upp min älskling i all enkelhet.


Formulan är skir, det är väl det enda man kan klandra Charla för. Jag tror det är fem eller sex lager på bilderna eftersom jag inte hade något färgat lack under. Det är inget man ska börja måla med om man har brottom med andra ord, men för min del väger färgen upp alla svagheter. Att det är lättmålat räddar det från en tvåa.
Formula: 3
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: Nail de Royale

måndag 27 juni 2011

Zoya - Anaka

Anaka är ett typiskt rosa Zoya-lack. Jag börjar få en tillräckligt stor samling av dem med tanke på att jag inte använder dem så ofta, så jag får nog lägga band på mig. Men alla är fina på sitt sätt. Anaka har det typiska Zoya-glittret och klart lila toner, det är en kall rosa nyans.
Eftersom långa, rosa naglar var lite väl mycket för en arbetsdag tyckte jag, så satte jag en konadstämpel på ringfingret som accent, det gjorde det lite mer elegant.



Formulan är också typiskt Zoya, lättlackat. Det är tre lager på bilderna men två hade nog räckt om de var tjocka och nogranna. (Förutom på ringfingret där det är fem eftersom jag klantade mig med konaden några gånger och fick måla över misstagen)
Formula: 4
Färg i sin genre: 4

Inköpsställe: Nail de Royale

söndag 26 juni 2011

Water marbling med lila holo

Ett arkivinlägg i brist på bättre...


Första försöket med att water marbla med hololack. Det var betydligt svårare än vanliga lack eftersom det stelnade så himla fort i vattnet. Det hann inte flyta ut ordentligt och jag fick verkligen skynda mig för att hinna göra mönstren. Men jag blev nöjd till slut i alla fall, med alla naglar utom långfingret.


med blixt

Jag använde Color club lacken Fashion addict, Whild at heart och Revvvolution. Alla är hololack men inte med så jättemycket effekt.
Bonusbild: Jag har sett en del bloggare lägga matt topplack över hololack, särskilt i form av water marblings, och var tvungen att pröva innan jag tog av manikyren. Det blev såhär. Hade säkert varit finare i solen men jag tyckte det blev rätt häftigt.

lördag 25 juni 2011

LA Splash - Mystique

Mystique är ljust blåturkost med glitter. Färgen är väldigt snygg men glittret hamnar liksom under lacket och gör att det ser knottrigt ut. Själva glittereffekten är väldigt sparsam eftersom det mesta av glittret döljs och ytan ser ut som om man målat många lager snabbt och det bubblat sig. Ingen snygg finish tycker jag!


Jag upplever formulan som lite tjock och svårmålad. Det vill inte riktigt rinna ut ur penseln och fastna på nageln. Men eftersom det är tjockt så täcker det bra, två lager räcker för att få det helt opakt. Tyvärr blir det penseldrag i det av samma anledning, som inte är så snygga. Får absolut försöka späda det här lacket lite och se om det blir bättre.
Kombinationen knottrligt glitter, tjockt och penselstreck gör att formulabetyget blir lågt, och glittret sänker också färgbetyget ett snäpp eftersom det inte alls passar in så som det är nu. Det finns mycket bättre turkosa lack än det här, både med och utan glitter. Vill man ha ett ljust turkost glitterlack är ju Zoyas varianter ett oändligt mycket bättre val.
Formula: 2
Färg i sin genre: 3

Inköpsställe: Cherry Culture

fredag 24 juni 2011

L.A. Girl - Copper Alloy

Copper Alloy var jag lite osäker på när jag beställde det. Jag är mycket kritisk mot alla lack som kan beskyllas för att vara orangea, det är den enda färg jag aldrig har på naglarna. Och det här såg misstänkt orange ut. Men när jag fick hem paketet och tittade på det i flaskan tyckte jag att det såg helt fantastiskt ut! Det är inte orange, det är verkligen kopparfärgat, som en kopparbunke. Och färgen är riktigt metallisk och det nästan lyser om den. Underbart vacker!



Formulan var väldigt skir jämfört med de andra lacken i Metal-kollektionen där den hör hemma. Första lagret gav bara ett röd-orange lager glitter på nageln. Det känns nästan som det är fullpackat med pyttesmå glitterflagor i en nästan klar bas, eller jelly-bas kanske. När jag drog av det från naglarna i sjok så var de lite genomskinliga och inte alls opaka i vissa vinklar, vilket nagellack inte brukar vara när det väl sett opakt ut på naglarna. Det krävdes tre, fyra lager för att få bort VNL. Att det var rinnigt och det bara gick att måla väldigt tunna lager gjorde inte saken bättre. Formulan på det här känns på det hela taget väldigt annorlunda jämfört med de andra i kollektionen.
Formula: 3
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: Cherry Culture

onsdag 22 juni 2011

Essie - Mint Candy Apple

Mitt tredje och sista Essie är Mint Candy Apple som jag sneglat åt ett bra tag nu men inte tyckt var värt priset. Nu när jag har det kan jag definitivt bekräfta att jag inte tycker det är värt priset! Det är en fin ljust mintgrön färg. Inte helt olik China Glaze Refresh mint men mer blå och lite mörkare. Färgen på bilderna är ju alldeles för blå eftersom min kamera har en egen åsikt när det gäller blågrönt men jag har resignerat och gett upp med det. Det jag kan säga om färgen är att den blir klart mörkare på naglarna än den är i flaskan.

Beklagar chipet på tummen, det blev fotat dag 2. (och det är inte MCA's fel, det är underlacket som är anledningen)
 

Jag tyckte ju så mycket om formulan på de andra Essie-lacken, men det gäller inte för det här! Typsikt pastellack, sådär strimmigt och omöjligt att få jämnt, precis som China Glaze’s pasteller. Därmed tycker jag som sagt inte att den är värd pengarna. Om man beter sig som ett China Glaze, då får man kosta som ett China Glaze också! Det är tre till fyra lager på bilderna i ett försök att få det jämnt, det gick sådär.
Formula: 2
Färg i sin genre: 3

tisdag 21 juni 2011

Water marble i rosa och grått

Gilda har sina sidor, hon är väldigt svår att göra water marbling med! Stelnade alldeles för fort och tryckte undan allt annat i kanterna. Jag undrar vad det är som gör att vissa lack sprider sig så mycket på vattenytan medan andra bara vill ligga i en liten pöl i mitten.

Det mörkgrå är Graphite, ytterligare ett lack i L.A. Girls Metal-kollektion, mycket lättare att jobba med. Och mörkgrått och rosa blev en bra kombination, det tog ner intrycket av det rosa lite så det inte känns så galet.




Med mindre blänk i lacket så att man ser mönstret lite bättre


Zoya - Gilda

Gilda köpte jag eftersom jag tycker så mycket om de andra i Zoyas Sparkle-kollektion. Nu fattas bara Nidhi men den står långt ner på prioriteringslistan. Gilda är ett illrosa, tuggummirosa, lack med massor av glitter, det passar helt in i en kollektion med namnet Sparkle. Det har även lite lila glitter som flashar till i vissa vinklar och gör det till en lite kallare rosa ton. Det glittrar verkligen nått fantastiskt och är väldigt snyggt men inte riktigt jag. Sånna här knallrosa lack är lite för tjejigt för mig, stereotypt nagellacks-rosa på nått vis. Jag hade föredragit en mer sofistikerad nyans men för det det är så är det jättefint.


Jag beklagar de kassa bilderna som inte alls visar hur vackert det är! Jag fick tyvärr klara mig med lampljus idag.
Formulan är lite skir, det är tre lager på bilderna men det hade absolut inte skadat med ett till, minst. Det är lite VNL och inte riktigt opakt. Det är glittret som får ta ansvar för att få det opakt, basen klarar det inte riktigt själv, så det är tur att det är massor med mikroglitter i.
Formula: 3
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Nail de Royale

måndag 20 juni 2011

L.A Girls - Alkaline Blue

Efter Water marblen igår passar det ju bra att visa Alkaline Blue för sig själv idag.
Det är alltså ytterligare ett lack ur Metal-kollektionen. Det är nästan självlysande blått och har en fantastisk metall-finish. Jag låter bilderna tala för sig själva här, så får ni helt enkelt titta på hur vackert det är!



Formulan är mer skir än vissa andra i kollektionen, de är allt lite olika i formulan de här. Det krävdes tre lager för att slippa VNL helt och hållet men det var tre lättmålade lager.
Formula: 4
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: Cherry Culture

Kom på att jag kanske ska skriva ut VNL nån gång också, för dem i läsekretsen som inte har hunnit få koll på alla förkortningar än! VNL står för Visible Nail Line och är när man ser var nageln släpper från nagelplattan. Den fria delen av nageln är vit eller genomskinlig och den delen som sitter fast på fingret är mer hudfärgad. När man ser var den yttre delen börjar även genom nagellacket har man alltså VNL. Hoppas nån blev klokare :)

söndag 19 juni 2011

Water marble med L.A. Girl's Metal-lack

Det här hittade jag övergivet i listan! Hade tänkt posta det samtidigt som jag la upp inlägget om Millennium men det får komma nu istället då.

Det är alltså Millennium som fick sällskap av Alkaline Blue och Pink Steel, alla ur L.A. Girl’s Metal-kollektion. De funkade riktigt bra ihop och var bra att marbla med, men det var lite svårt att få till ett snyggt mönster.


Nagelfilar

Jag kände att det var dags för ett tillskott till produkt-fliken…
Det här är de nagelfilar jag använder, och exempel på vad jag inte använder och varför. Vi börjar med min absoluta favorit som jag inte klarar mig utan, glasfilen:
Till skillnad från metallfilar så hindrar glasfilar att nagelkanten splittrar sig och lagren som nageln är uppbyggd av frigörs från varandra och nageln lätt skivar sig. En del tycker säkert att hypen med glasilar är överdriven men för mig är de verkligen oumbärliga.
Många av er har säkert hört att man bara ska fila naglarna åt ett håll för att minska risken för att naglarna ska skiva sig eller gå av. Men med en glasfil kan ni strunta i det eftersom den stänger igen kanten av nageln på egen hand.

Glasfilar kan tyvärr vara rätt dyra i affärerna. Jag har köpt den lilla på nätet (hos Head2Toe om jag inte mins fel) för ett par dollar. Köpte ett helt gäng och gav bort till bekantskapskretsen. Jag har också alltid en med mig i väskan ifall det går en flisa i en nagel. Den mellanstora är från Gekås, där är det bra priser på dem. Och den stora är från eleven.se men den är av kass kvalitet så det är inget jag rekommenderar (den är dessutom drygt 19cm så den är väldigt otymplig att jobba med).
Glasfilen är bra att ta ner längden på naglarna med eller om man ska fila till en bruten nagel eller en flisa i nageln. Om man vill kan man även gå efter med en väldigt fin sandpappers-fil för att jämna till kanten ytterligare, nått i den här stilen:

Det är filar jag plockat på mig under åren men det finns oändligt med varianter så jag skriver inte ut vad just de här är (jag mins inte heller). Gemensamt för dem är att de har en skumgummigaktig bas eller kropp eller vad man nu ska säga. Det gör att man inte kan trycka för hårt ens om man försöker eftersom materialet trycks ihop. Det gör också att de formar sig lite efter nagelns form och kommer åt bättre och minskar risken för att det ska bli vassa kanter nånstans. De har också flera olika grovhet på olika sidor, mellan 2 och 4 olika, så man kan variera sig efter behov.
Jag filar också ovansidan av mina naglar för att få en blank yta utan ojämnheter/ridges och därmed slippa använda ridgefillers. Jag tycker också att det gör det lättare att hålla på och byta nagellack hela tiden och skyddar lite mot att nagellacket biter sig in i nageln och att alla kemikalier tränger in mer än nödvändigt.
För det använder jag vad som kallas för buffing blocks. Det är fyrkanter av mjukt skumgummimaterial med fyra sidor med filande ytor, ibland är alla fyra olika, ibland är två av dem samma så det blir tre varianter.


Den finaste sidan, som oftast är vit, används för att polera upp glansen i nageln. Till vänser på bilderna ser ni en från Body Shop som har hängt med länge nu och är riktigt sliten, den vita sidan är nästan helt borta och går inte att använda längre. Jag har tänkt köpa en ny men jag kommer aldrig iväg. De andra ytorna är riktigt bra och lite unika jämfört med vad jag har i övrigt, det är därför jag sparar den.
Den andra, till höger, är billigast möjliga som går att köpa hos flertalet e-tailers där jag brukar handla (den heter Flash Shiner om nån är intresserad). Det får följa med ett gäng i varje beställning och jag har alltid ett litet lager hemma. De är jättebra men man sliter ut den vita ytan, som ni ser på bilden, så de överlever inte i mer än en månad hos mig, max.

Det är vad jag använder… för skoj skull kan jag ju ge exempel på vad jag inte använder:

Gemensamt för de här filarna är att de är alldeles för grova och hårda. De gör mer skada än nytta i mina ögon. Särskilt metallfilar är ett riktigt otyg för naglarna. Ifall ni undrar varför jag har dem då så kan jag avslöja att jag knyckt dem av rumskamraten för att fota dem. Den längs ner på bilden är dock min och den använder jag till att fila ytan jämn på nagellimmet när jag gjort en lagning på en negel som börjat gå av.

Det här är alltså vad jag använder. Självklart kan man använda grova filar och metallfilar om man vill, har man bra naglar i övrigt så funkar det kanske. Men för min del är det nödvändigt med skonsamma verktyg, annars går mina naglar i massa små bitar.
Vad använder ni? Är det nån hel kategori som jag missat och ni tycker att jag borde testa?

lördag 18 juni 2011

LA Splash - Ocean Sprinkles

Direkt när jag tittade på Ocean Sprinkles i flaskan insåg jag att jag inte skulle tycka om det. Det beställdes utan att jag visste hur det såg ut och det var uppenbarligen ingen bra idé.
Det är gott om glitter i en skir bas. Glittret är rätt fint, det glittrar i blått, turkos, lila och rosa, men det har hamnat helt fel i livet och i alldeles för stor dos. Basen är skirt blå och oförmögen att bli opak på egen hand. Jag la inte lacket över något heltäckande trots att jag visste att det behövdes, för jag tycker det är bättre att visa hur det verkligen är för sig själv så ni läsare kan ta ställning till om ni gillar det eller inte. Är man sedan bara ute efter ett layering lack så kan man ju absolut strunta i att det är skirt. Ett lager av det över ett blått cremelack kanske kan göra sig bra. För sig själv är det ju dock totalt hopplöst.


Det är fyra tjocka lager på bilderna och som ni ser är det VNL så det skriker om det. Glitter-partiklarna är så stora att det gör det lite svårt att måla det bra, de sticker ut från penseln och lägger sig i nagelbanden. Det är inte katastrof men det kunde vara mer lättmålat.
Jag är inte vidare förtjust i stort glitter. Glitter är jättebra som Zoya använder det i sina lack, och när det bara är glitterdamm (tänk China Glaze Fairy dust) men när det är många och stora glitterpartiklar skapar det vad jag kallar dragqueen-effekten. Det ser bara tacky ut i mina ögon. (Ett annat exempel på det är Nubars Sparkle-lack, som kan beskådas uppe på mina spikar i sidhuvudet, jättefint glitter i sig men inte nått jag vill ha på naglarna annat än möjligtvis till fest.) Det här lacket lider av det problemet och jag kommer knappast använda det igen, ens som layeringlack. Men gillar man framträdande glitter så är det säkert ett kap!
Yellow Dazzle från tidigare idag tycker jag om men ingen annan, det här tycker inte jag om... då kanske ni gillar det?  ;)

Formula: 3 som layeringlack, 0 som lack för sig självt
Färg i sin genre: 2

Inköpsställe: Cherry Culture
Betygen är väl dock färgade av mina personliga åsikter den här gången, det är svårt att undvika med det här lacket

Jordana - Yellow Dazzle

Ni har sett det förr hos Sminkan men jag måste visa upp det ändå! Hon gillade det ju inte så mycket och hade dessutom en dupe så hon var snäll och erbjöd mig att ärva det och igår hämtade jag ut det på posten. Tack så hemskt mycket Sminkan! :D
Läsarnas reaktioner var ju inte så himlastormande positiva då heller så jag ska inte plåga er med massa bilder (Sminkans var dessutom mycket bättre). Det är äggula med glitter i precis som vi konstaterade sist. Lacket är väldigt opakt för att vara ett gult lack, det täckte på två lager, men det gör att glittret täcks över och försvinner under lacket. Det är både runda små glitter och sträng-glitter och de senare känns lite malplacerade tycker jag, det hade räckt med de små.


Över ringfingret la jag små glitter-”fjäll” i gult som jag hade i en burk och aldrig använt, när ska man använda gult glitter om inte till ett gult glitterlack?
Formulan är lite tjock och det var inte helt lätt att måla med. På det hela taget är det inte ett vidare bra lack och betyget kan inte bli så högt. MEN, jag tycker så mycket om det ändå! Det är galet och knäppt och tar liksom inte sig själv på allvar, det vet om att det ser ut som knasig äggula men trivs med sig själv i alla fall. Och jag trivs med det också. Inget man går till jobbet och ser seriös ut i direkt men i rätt sammanhang piggar det helt klart upp. Jag tror inte jag har ett lack som är mer galet än det här och det pryder sin plats i samlingen som ”klassens clown”.
Formula: 2
Färg i sin genre: 3

Inköpsställe: Present

fredag 17 juni 2011

L.A. Girl - Millennium

Jag har absolut ingen brist på lila lack men Millennium fick ändå följa med i senaste beställningen från Cherry Culture. Har börjat samla på mig rätt många av lacken i Metal-kollektionen och jag gillar dem verkligen. Finishen är jättesnygg och de flesta av dem täcker på max två lager, även om det finns undantag. Millennium gör sig verkligen jättebra med de små silverpartiklarna i och jag är riktigt svag för den looken, det ser helt klart metalliskt ut.


Det är två lager på bilderna men man klarar sig på ett flödigt lager om man är noggrann. Inget topplack.
Formula: 5
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: Cherry Culture

torsdag 16 juni 2011

Zoya - Trixie

Jag kan ju faktiskt ta och visa upp det silverfärgade lacket som jag använde i water marblen här för sig själv också!

Trixie är ett silverfoil rätt upp och ner. Det finns många dupes som man t.ex. kan se här hos Alizarine Claws. Ett silverfoil är väl ett silverfoil helt enkelt och ser ut såhär. Så har man ett behöver man ju knappast Trixie men om det är ett fack som är tomt i ens samling så är Trixie ett utmärkt alternativ. Det täcker på två lager och är väldigt glittrigt och fint. Passar även utmärkt för nailart. Trixie för sig själv så här är nyår för mig.


Formula: 5
Färg i sin genre: 3 (som alla andra då eftersom alla är lika)

Inköpsställe: Nail de Royale

onsdag 15 juni 2011

Sinful Colors - Auriga

Det blev visst ett grönt lack till, står ni ut? Någon annan färg ni är sugna på?

Det här är ytterligare ett av de nya Sinful Colors lacken. Det har en underbar gulgrön färg, mycket gult men man måste ändå fortfarande kalla det grönt. Jag kan aldrig få för många ljusgröna nyanser! Bilderna gör inte lacket rättvisa, det är mer gult än de visar och färgen är mycket klarare. Den är nästan självlysande neon, fast det är ju förståss inget neonlack. Finishen är tyvärr inte så snygg dock, penseldragen blir väldigt uppenbara hur noga man än är med målningen. Det syns ju inte på lite håll men sånt stör mig ändå. (Och det är mycket tydligare i verkligheten än på bilderna)



Fantastiskt lättmålat och opakt på tre lager. Sånna här nyanser av grönt brukar vara ganska skira och kräva massa lager så att det bara tog tre var över förväntan. Eftersom den trista finishen dock går på formula-betyget så drar det ner det ordentligt. Men om man inte bryr sig om penseldrag så är nog Auriga snudd på perfekt.
Formula: 3
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: CherryCulture

tisdag 14 juni 2011

LA Splash - Sea Lion

Här är ett av de lacken som var i water marblen igår, men nu på egen hand. Sea lion är kanske inte jätteolikt alla andra ljust gröna lack jag har men av någon anledning tycker jag att den här nyansen och skimret i den är speciellt snyggt. Det är en varm grön med mycket guld och en del mikroglitter/skimmerpartiklar. En lite mindre galen person hade tyckt att det räcker nu med ljusgröna lack eftersom jag har varje nyans man kan tänka sig, men jag shoppar vidare! Borde absolut göra en jämförelse men de är så många att det är jobbigt...




Formulan är lite skir, som är så vanligt med ljusgröna lack. Det är fyra lager på bilderna och i verkligheten är det fortfarande lite grann VNL, ett heltäckande lack under hade nog inte varit dumt. Det är väldigt lättmålat dock vilket väger upp.
Formula: 4
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: Cherry Culture

Bonusbild: Som pricken över i matchar det mina soffkuddar perfekt! Jag har lite varit på jakt efter ett lack som ser ut som mina kuddar och det här är så likt man kan komma tror jag, eftersom lack och tyg är så olika i strukturen. Det gör mig extra lycklig över det här lacket!