onsdag 31 augusti 2011

Sinful Colors - San Francisco

San Francisco är grönt, väldigt grönt! Det känns som en julig grön färg och den blev rätt så malplacerad så här i slutet av augusti. Men alla lack ska testas så… Jag tror att jag hade tyckt bättre om det senare i höst, nu kändes det lite mörkt helt enkelt. Men färgen är egentligen väldigt snygg, och har ett riktigt snyggt skimmer.




Formulan är ingen höjdare tyvärr. Det är rinnigt och flyter ut i nagelbanden. Och ordentligt skirt, även tre lager gav VNL och det var svårt att få det jämnt och opakt ända ut i kanterna. Så det är fyra lager på bilderna.
Formula: 2
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: CherryCulture

tisdag 30 augusti 2011

KleanColor - Midnight Seduction

Jag visade ju Kiss Goodbye som man inte ska använda det, i femton lager för sig själv. Det här är systerlacket Midnight Seduction och den har jag layerat över ett annat lack och det blev mycket bättre! Det är multifärgat glitter i en klar bas. Glittret är väldigt litet och den dominerande färgen är blått. Utöver det finns det även rosa och guld i och kombinationen är riktigt trevlig.




lite sol
 Det är fyra lager över Zoya Harley och inte riktigt opakt. Det är svårt att få in glittret mot kanten av nageln utan att måla hela fingret så det är inte riktigt jämnt tyvärr, men det märks inte så mycket över ett lack i samma färgskala. Jag tycker det kunde varit lite mer glitter i så att det gick att få det opakt för sig själv men i övrigt är det bra.
Formula: 3
Färg i sin genre: 4

Inköpsställe: BeautyJoint

måndag 29 augusti 2011

Schackrutor

Sånt här pill sitter jag med på nätterna framför TV:n när vettiga människor sover :p Har vridit min dygnsrytm lite galet nu när det varit sommar och ledigt :)
Förutom att jag stör mig nått kolossalt på att rutorna inte blev exakt lika stora på alla naglarna, så blev jag rätt nöjd. Det är bara svart och vitt cremelack, det vita i botten och det svara över. Jag är smärtsamt medveten om att jag inte har en chans att göra sånt här på frihand så jag använde striping-tejp. Det hade varit lättare och bara krävts hälften så många tejpbitar om jag hade kunnat klippa exakt lika breda tejpbitar men det kan jag inte det heller. Så nu blev det vansinnigt många tejpbitar i två steg per nagel och två timmars jobb. ...Och som vanligt åkte det av efter mindre än 24 timmar :p Det är otacksamt att vara manikyr på mina naglar!

söndag 28 augusti 2011

En annan variant på länkkärlek

När en kollega slutar på jobbet så brukar det bli lyxigt fika och blommor, men i bloggvärlden är det ju svårt… Då får man göra på annat sätt!
Nails by Noir-Annika har deklarerat att hon slutar med bloggandet och jag tycker det är jättetråkigt! Jag har följt hennes blogg ett bra tag nu (inte från starten, men ändå rätt länge) och tycker väldigt mycket om den. Särskilt alla fina nagellackssmycken som blivit hennes signum. Så det är lite som att en kollega slutar, och det är tråkigt. Så det här blir min variant på fika och blommor: riktad länkkärlek. För även om bloggen inte blir uppdaterad så finns det ju all anledning att läsa trevliga inlägg :)
Förutom att göra jättesnygga smycken har hon också gjort en tutorial för hur man gör dem, grymt bra! Jag hade inte alls koll och vågade inte riktigt ge mig på det, men efter att ha sett hur lätt hon fick det att verka så var jag tvungen att testa. (Sen brister nog min talang en del men det är ju en annan femma :p )
Som sagt, snygga smycken, bland annat det här väsk-smycket som är hur läckert som helst. För att inte tala om det här bokmärket, man kan ju inte tro för en sekund att det är hemmagjort, ser absolut köpt ut!
Sen måste jag länka till det här inlägget som är supergulligt där hon berättar om sin bröllopsmanikyr. Jag vill också spara en flaska av mitt bröllopslack när (om) jag gifter mig, så himla fint.
Och till sist ett inlägg som fick mig att skratta igenkännande! Vi har alla varit i det stadiet i vår nagelbloggsutveckling där vi äntligen fattat vad en Helmer är :) Klockrent!

Jag hoppas verkligen att Annika hittar tillbaka till bloggandet en vacker dag så jag säger på återseende!

Ljust turkos holo-frankenlack

När jag höll på med holo-frankenlack passade jag också på att göra ett frankenlack med befintliga hololack. Det är lite SpectraFlair i också men framförallt är det gjort på köpta hololack. Dels lite olika lack från Ozotic och dels Nubar Reclaim för det gröna. Det blev en ljust turkos sjögrön nyans som jag saknat i min samling av hololack. Blandningen blev otroligt holografisk och regnbågarna är helt spektakulära i solen! Ska man få vad man vill ha får man göra det själv helt enkelt ;) Sen när jag har råd ska jag köpa ett helt litet lager med holosar från Ozotic och franka fram varenda nyans av blått och grönt man kan tänka sig!

Bildspam!






lördag 27 augusti 2011

Water marble i lila och grönt

Jag har en extremt grå och regnig lördag här så jag tycker vi behöver muntra upp med lite färg! Så här kommer en random water marble i grönt och lila :)


Mer info om holopulvret - SpectraFlair

Jag lovade ju er mer info om mitt magiska holopulver men tentor och plugg har kommit emellan… Men nu fick jag lite sol så jag kunde fota också, och text går rätt snabbt att skriva ihop. 
Ett gram i påsen... liten påse.
Den var inte skrynklig när den kom
 det är jag som gjort när jag
stängt den. 
Holopulvret heter SpectraFlair och tillverkas av företaget JDSU. Det består av magnesium fluorid och aluminium och är ett otroligt finfördelat pulver. Det bryter ljuset så att holoeffekten uppstår och det bildas regnbågar. Eftersom de individuella partiklarna är så små blir det regnbågar som är ganska täta. Med större partiklar får man mer splittrade regnbågar ända tills partiklarna blir så stora att det blir ett scatterholo istället. Jaja, tillbaka till SpectraFlair…
Det är gjort för att användas till prylar, och är framförallt populärt till billack. Det finns folk som lackat hela sina bilar med sånt här, jag hittade en hel del bilder på det när jag letade info om pulvret och det ser verkligen häftigt ut. Jag hade tyckt det var jättekul att ha en hel holo-bil! Inga problem att hitta tillbaka till den på IKEAs parkering :) 
Sprider man ut det ser det mer ut :)

Men sen har ju nagellacksnördarna kommit på att man kan ha det i nagellack också och det finns riktigt snygga exempel på frankenlack som folk gjort med det. Så jag kunde ju inte låta bli, letade reda på så mycket info jag kunde och beställde det bara några timmar efter att jag upptäckt att det existerade :) Enda stället jag hittade där det gick att köpa var på eBay. Man kan säkert få tag på det om man har kontakter via billackerare och dylikt men jag hittade ingen annat ställe på nätet där det gick att få tag på för privatpersoner. På eBay finns det en försäljare som har det, baserad i Storbritannien, och han skickar internationellt som tur är. Ett gram av SpectraFlair kostar £14 och sen är frakten på £7. Så drygt 200:- totalt för ett gram. Dyrt som katten men jag tycker det var värt det bara för att testa och leka med! Ett gram räcker väldigt långt, jag har gjort fem hololack hittills och det märks inte att jag använt nått ur påsen. Till en hel bil beräknas det gå åt 50 gram, så det är rätt drygt. 
Samma säljare har pulver som går att göra multichromatiska lack med också. Men jag tyckte resultatet såg så likt ut de jag redan har från Ozotic så det intresserade mig inte.

genomskinligt lack med SpectraFlair i
 















Men säg den lycka som inte har en hake… SpectraFlair är rätt så svårjobbat. Jag började med att hälla det i ett vanligt genomskinligt lack för att se hur det funkade och hur stora mängder man behöver. Det löser sig i lacket men det gör det lite motvilligt så man måste nästan ha en kula i flaskan. Jag har plockat ut och gjort rent kulor ur andra flaskor eftersom jag inte har haft så många lösa.(Nån som vet var man kan köpa kulor för övrigt? Det hade varit bra att ha ett gäng!) Med en kula i är det lätt att skaka ut pulvret så det fördelar sig utan att klumpa. 


Den sidan som legat neråt och därmed fått pulvret på sig
Men när flaskan sen stått ett tag, 20 min räcker, så har nästan allt pulvret sjunkit ner till botten och vill inte släppa taget om flaskan. För att få det att sprida sig i lacket igen måste man vända flaskan från sida till sida till sida och långsamt låta lacket skölja bort pulvret som fastnat. Det hjälper inte att skaka flaskan. Så man får planera lite innan man ska använda lacket! Och jag har lärt mig att det är mycket bättre att förvara flaskorna liggande på sidan än stående, då är det väldigt mycket lättare att få loss pulvret från glaset.
 

 
Den andra sidan, som inte har pulver fastklistrat på
insidan, plötsligt ser man penseln

Jag använde sen min genomskinliga holo-bas i de andra lacken. Man måste göra rätt så skira lack har jag lärt mig nu, annars dämpas effekten. Så layeringlack är det bästa. Och fördelen med att franka layeringlack är ju att man garanterat har ett matchande lack att ha i botten av manikyren. Mitt första experiment var ett mörkt grönturkos lack och där blev basfärgen för täckande och mörk. Pulvret får inte chansen att synas och lägger sig mest i stråk på flaskans insida.


 



Det mörkt turkosa lacket som blev resultatet av första
försöket. Här är sidan som legat upp och inte har pulver
på insidan

Och är är sidan som legat neråt där allt pulvret fastnat

 Nästa försök blev sen att blanda det med ett av Ozotics multichromatiska lack, som jag visat redan, och det gick mycket bättre. Basen i dem är nämligen gjord för att kunna hålla uppe små partiklar så att de inte ska sjunka till botten eftersom den multichromatiska effekten också är från ett liknande pulver, så de är mycket mer kompatibla. Samma sak gäller för andra hololack. Så i försök nummer tre kombinerade jag vanliga lack med köpta hololack bara för att få en bättre bas, och det blev mycket mer lyckat! Så det är lite trial and error men det är fantastiskt kul att sitta och pyssla med så det gör mig inte så mycket. Nästa gång ska jag försöka med ett annat genomskinligt lack som bas och se om det kan hålla uppe pulvret bättre så att det inte bara sjunker. Jag gissar att det kan vara betydande skillnader i vilken bas man använder. …Fast det är inte bara jag som haft otur, jag har läst hos andra att de har haft samma problem, så min bas var nog inte sämre än genomsnittet.

Har jag rätat ut alla frågetecken nu? Jag hoppas det, annars är det bara att fråga på!










Och åter igen vill jag avsluta med att säga att jag känner ett intensivt hat mot Bloggers hantering av bilder och layout, blir galen! Och antagligen kommer det se ut som apa i Google Reader, men jag klarar inte av att bråka med det mer nu.

fredag 26 augusti 2011

Nailart - färgfläckar på vitt

Arkivinlägg från början av augusti... fast hur gammalt ska ett inlägg egentligen vara för att få kallas arkivinlägg? Räcker tre veckor? Eller måste det vara minst en månad? Eller är tre dar tillräckligt? I så fall är nästan alla mina inlägg arkivinlägg för jag brukar ligga två-tre dar efter i postningen :p

Jag var sugen på en riktigt färgglad och somrig manikyr. Och på att testa det vita cremelacket från Zoya. Det är ett utmärkt vitt lack, perfekt som bas till nailart. Första lagret täckte bra men blev inte riktigt jämnt, men andra lagret fixade det. Inte svårt att jobba med heller, så en femma i betyg för formulan på det. …Fast jag är fortfarande ute efter det perfekta vita (och svarta) cremelacket som täcker perfekt på bara ett lager. Men jag tror inte att det finns, särskilt inte i vitt.
Sen målade jag färgfläckar på naglarna i blått, grönt och rosa. Med nagellack den här gången eftersom det var ett så enkelt mönster. Då behövs inte akrylfärgerna.




L.A. Girl - Pink Steel

Den här har stått otestad ett tag av en anledning… Barbierosa… blä. Kanske om jag ska matcha nått nån gång, eller om jag helt ändrar smak, annars lär jag aldrig använda den här.
Men gillar man ljusrosa så är det här super! Den metalliska finishen är jätteglittrig och hur snygg som helst. Och färgen är lagom rosa på nått vis, inte för ljus och inte för mörk, väldigt lättburen och passar säkert de flesta.




Formulan är också strålande. Det är bara ett lager på bilderna och det var extremt lättlackat och torkar på ett ögonblick. Tur att det finns många andra färger än rosa i kollektionen åt mig :)
Formula: 5
Färg i sin genre: 4

Inköpsställe: Cherry Culture

torsdag 25 augusti 2011

Matcha prylen - grönrandiga strumpor

Att matcha nagellacket med kläderna är ju ganska standard, men kanske inte med strumporna :) Men det gjorde jag med den här manikyren, som jag bar för några dagar sen, men en lång dag på jobbet kan få rättfärdiga ett redan färdigt inlägg... Det är sånna där myssockar i kramdjurs-päls-material. Inget man går ut med men gosiga att ha hemma. Och grönt kan ju aldrig bli fel. Nagellacken är två lack från Sinful Colors, det mörka heter Show me the way och det ljusa Auriga. Här har jag äntligen hittat en fördel med att ha ett helt nagelhjul med ljusgröna lack: jag kunde hitta ett som matchade perfekt :p De är målade på frihand med pyttepensel på en vit bakgrund (Zoya Purity, suveränt vitt cremelack) Det vita gjorde jag genom att täcka det med stripingtejp så jag kunde slarva lite på vissa ställen i alla fall.

Inte heller världens vackraste manikyr men det matchar himla bra och det är ju det som är grejen :)



onsdag 24 augusti 2011

Matcha prylen - turkos och orange anka

Vi håller oss till fåglar lite till. Det här är ett litet kramdjur som jag lånade från rumskamraten, en 8cm hög turkos anka, absolut naturtrogen ;) Färgerna var så kul så jag tänkte att det går det säkert att göra nått med.
Resultatet blev en blå och grön marbel, fast inte water marbel utan en sådan som man gör direkt på naglarna. Det är tekniskt enklare och går snabbare men resultatet blir inte lika… hur ska man uttrycka det… elegant. Det blir mer grovt och ”hemmagjort” liksom, men till en turkos anka tycker jag det passar bra. Det oranga på topparna är akrylfärg för jag hade inget lack i den hemska oranga färgen :p
Inte en vidare snygg manikyr, men rolig :)



Det är China Glaze Cha Cha Cha och Misa Krystal Water som jag marblat ihop

Zoya - Kym

Kym har stått bland gänget av otesade lack lääänge nu... det hör till Zoyas Wicked kollektion och är ett skirt glitterlack. Det har en alldeles för skir bas så mikroglittret får fixa täckningen på egen hand men lyckas inte riktigt. Färgen är varmröd med mycket brunt i. Det är lagom rödbrunt för att jag ska tycka om det, bruna lack faller mig inte riktigt i smaken men här är balansen mellan rött och brunt bra. En klassisk färg.

Tyvärr blir det bara en bild eftersom kameran dödade de andra...

Formulan är som sagt skir. Tre lager krävdes för att få det jämnt och opakt men jag anar fortfarande lite VNL så ett fjärde vore nog inte fel. Lättmålat som alla Zoya och torkar helt okej.
Formula: 3
Färg i sin genre: 3

tisdag 23 augusti 2011

Länktips - vinterkollektioner

På allmän begäran kommer här lite tips om var man kan kika på vinterkollektionerna. Det har inte kommit pressreleaser på alla än men ett gäng lyckliga bloggare i USA har varit på Cosmoprof, en mässa för sminkrelaterade grejer. Jag hade gladeligen gått på den också, som ett barn i en godisaffär!
Här är alltså ett gäng länkar till deras blogginlägg och foton därifrån. Det är väldigt mycket som lockar måste jag säga. Både Orly och Color Club lär det blir fulla kollektioner av och en hel del flaskor ur annat också, OPI, China Glaze… det kommer bli en dyr höst när allt det här släpps! …om jag har ett jobb då, annars lär det blir en väldigt avundsjuk höst istället!

Vad är ni mest sugna på? Jag kan ärligt talat inte välja! Men en uppföljning på Orlys Cosmic FX känns ju otroligt spännande, så den är jag nog mest förväntansfull över att se swatcher av.

Höstenkät

Jag hittade en sminkenkät som jag efter ihärdigt klickande spårade tillbaka hitMen eftersom min sminkrutin består av mascara, eyeliner, kompaktpuder och lite rouge, och bara de dagar jag orkar, vilket inte är så ofta, så skrev jag om den till att passa nagellack istället för smink.

Look på naglarna i höst?

Jag avskyr verkligen hösten som årstid, det bara regnar och det är totalt deprimerande att det blir mörkt. Augusti är inte ens slut än och jag har redan lite smått ångest över att hösten snart är över mig, bläää! Så jag tänker envetnas med sommarlack så länge det bara går! Glada färger för att pigga upp mig själv lite grann, gult, blått och grönt. Möjligtvis att jag varvar med höstiga kopparfärger under de tre dagarna när det är sol och bladen på träden är fina… sen regnar det bort också.


Tips inför hösten?

Om man inte gjort det innan så är vill jag påstå att det är läge att testa en bra hand- och nagelvårdsrutin. Precis som huden i ansiktet blir torr och fnasig när det är kallt så blir huden på händerna och nagelbanden det också. Och det allra bästa är ju som bekant att förebygga så om man börjar nu är rutinen ordentligt invand till november-december när den verkligen behövs. En bra handcreme och nagelbandscreme/olja beroende på ens behov är aldrig fel.


Nått särskilt du är sugen på ur höstkollektionerna?

Jag tyckte årets höstkollektioner var riktiga sömnpiller. Kollektion efter kollektion med mörka cremelack. Visst kan jag hitta kombinationer av nyans och finish som jag inte har i samlingen, men kanske är det så att de inte finns där redan av en anledning, det är ju inte direkt några super-unika lack som släppts det sista. Får jag välja mellan ett cremelack och ett skimmerlack blir det skimmerlacket 9 gånger av 10. Så det lilla jag var sugen på har jag redan skaffat. Däremot har jag sett tonvis med snygga lack från vinterkollektionerna som jag är gräsligt sugen på, och de brukar ju släppas under hösten så jag fuskar lite och svarar att jag vill ha dem istället :)


Kommer du däremot absolut inte köpa?

Militärgrönt. Nu har jag testat både Zoya Yara 
och China Glaze Trendsetter och medan Yara var precis på gränsen till vad jag tycker är okej så var Trendsetter förfärlig. Så jag anser mig ha testat, man ska ju alltid testa allt en gång, och kan nu säga säkert att de typerna av nyanser inte är min grej! Så inga mer militärgröna / mörkt dygröna / skumt olivgröna lack för mig, särskilt inte cremelack.


Haka gärna på om ni vill och svara på enkäten ni med, det vore kul att läsa andras tankar om höstens manikyrer!

Zoya - Harley

Harley har jag velat ha ett tag men det finns inte på Nail de Royale där jag brukar köpa Zoya, så det har inte blivit av. Sist när jag handlade direkt från Zoya passade jag på att skaffa det. Harley är ett varmt ljusgrått lack med massa skimmer i silver. I vissa vinklar tycker jag att det flashar till i ljust lila. Fast det gick ju självklart inte att fånga på bild. Det är himla snyggt, klassiskt men ändå spännande, färgen är lite sådär svårdefinierad som jag gillar.




Formulan är helt okej men det var lite svårt att få det jämnt. Det gick, men jag fick vara väldigt noga när jag målade. Två lager räckte för att få det opakt. Torktiden är helt okej också.
Formula: 3
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Zoya

måndag 22 augusti 2011

Ljusgrönt holo-frankenlack

Idag fick jag äntligen sol så nu kan jag visa nästa kreation med holo-pulvret! Mer teknisk info dyker upp snart också, men det är så mycket annat just nu...
Det här är försök nummer två med färgade lack och då hade jag lärt mig av mina misstag. Pulvret sjunker till botten om inte basen det flyter runt i är rätt. Jag har ingen aning om vilken sorts bas som är rätt men jag antog att basen i riktiga hololack är det så jag hade i lite hololack i det här frankenlacket. Det är alltså inte bara pulver utan hololack också. Blandningen skulle dock ge en väldigt blek effekt utan pulvret eftersom det är rätt lite hololack i jämfört med andra lack. Det är också rätt så skirt eftersom man annars döljer effekten med kompakt färgade lack, så jag har lagt det uppe på ett vanligt grönt lack.
Det är bättre drag i det här än det förra jag visade… fast det förra var ju duokromt också så det var inte riktigt samma koncept. I skuggan är det ganska blekt men i solen är rejält med regnbågar... som var stört omöjliga att fånga på bild dock. Det är linjärt men det är lite scattereffekt i också, det skyller jag på hololacken jag hade i. Jag har alltid önskat mig ett ljust grönt hololack så det här är helt underbart :D Jag kan absolut se mig själv bli beroende av att franka hololack!






Zoya - Anastasia

Anastasia är ett av lacken jag köpte direkt av Zoya sist, men jag vet inte varför! Varför fick jag för mig att det här lockade? Det är verkligen inte en färg som jag använder. Måste tittat på bilder som inte stämde med verkligheten och trott att det var en annan nyans. Suck. Jag har helt klart haft otur med mina lackköp det sista…
Anastasia är i alla fall ett brunt lack med mycket röda och lila toner och till det lite guldglitter i. Det är ett väldigt snyggt brunt lack om man gillar sådana, och jag är helt för att vidga mina vyer, men jag tror absolut inte att det var ett nödvändigt inköp. Får hoppas att jag ändrar mig och tycker att det är supersnyggt när det stått i Helmer ett tag :p



Formulan är trevlig, hyfsat lättmålad, torkar bra och täcker på två lager. Lite åt det rinniga hållet kanske.
Formula: 4
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Zoya