tisdag 31 januari 2012

Blågrönt holofranken

Lång dag på jobbet idag så ni får ett färdigt inlägg från i helgen. Fortsätter med A-England's senaste imorron... och så ska jag visa paketet som dök upp idag med :)

Mins ni Coastal Scents’ Comet som jag tyckte var lite trist eftersom det inte var duokromt? Jag hällde ner SpectraFlair i det och vips var det underbart :) Tänk så lätt det är att göra nagellack ;)




För Lela som övar till sin tenta i holo-kunskap ;) så kan jag säga att det här är sådär mitt emellan scatter och linjärt: det är regnbågar men man ser ändå partiklarna som bildar dem. Jag har ju sett lacket i verkligheten och vill nog trots allt kalla det linjärt, men bara baserat på bilderna så hade det nog kunnat vara en kuggfråga på tentan ;)

måndag 30 januari 2012

Jämförelser mellan A-England - Princess Sabra & massa annat

Princess Sabra måste ju få en jämförelse också! Det om något behöver sättas in i ett sammanhang eftersom färgen är lite skum. Jag grävde fram andra holosar i samlingen som går åt grönt och guld och valet föll på fyra stycken (eftersom jag bara har 5 fingrar, annars hade jag tagit med fler):
  • A-England’s Dragon – underligt med två så pass lika lack i en så liten kollektion, men de är gröna, så jag klagar inte! :)
  • China Glaze’s L8R G8R – det mest liknande som jag har i samlingen men betydligt mer blåtonat och kallt… och mer holografisk så klart, men det var ju givet.
  • China Glaze’s GR8 – bredvid det här ser ju Princess Sabra inte så guldigt ut längre, men de är inte så himla olika egentligen, återigen beror det på ljuset.
  • China Glaze’s He’s going in circles – färgen är ju i samma familj, men mest är den med för att visa skillnaden i holot.

Återigen, jämförelsen är inte för att försöka hitta dupes utan för att sätta in Princess Sabra i ett sammanhang.






För er som tycker skillnaden mellan scatter holo och linjär holo är förvirrande (ni vet vilka ni är ;) ) så kika lite extra på bilderna, klicka gärna upp den första. L8R G8R och GR8 är linjära och övriga är scatter.

A-England - Princess Sabra

Nästa holo att få visa upp sig blir Princess Sabra. Färgen är rätt så svårbestämbar. I viss ljus - tex solljus - ser innehållet i flaskan klart guldfärgat ut, men sen dyker det upp lite gröna toner i också. Och det blir mer grönt på naglarna också. Jag vet inte vad jag ska kalla det, guldgrönt? Grönguld? Och det blir inte lättare av att det i dåligt ljus drar åt smutsbeige. Hopplöst. Vi lämnar färgbenämningen och konstaterar att det är snyggt helt enkelt, jag gillar den skumma färgen och allt som har toner åt grönt funkar för min del!

Ja okej, på bilderna blev det ju tydligt grönt... men som sagt, det beror
mycket på ljuset!







Formulan är lite tunn, lite åt det rinniga hållet. Och det täcker också lite sämre än de andra. Det kanske skulle behöva luftas bara så det blir lite tjockare. De flesta naglarna klarade sig på två lager men ett par behövde ett tredje, så det fick bli tre hela laget runt.

Formula: 4
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: A-England (fast fortfarande inte än)

lördag 28 januari 2012

Coastal Scents - Cosmic

Flakelack börjar poppa upp som svampar ur jorden och bli nästa stora grej i nagellacksvärlden. (om beteckningen flakelack gör dig förvirrad, kika på finish-förklaringen jag har här.) Personligen blev jag rätt mätt på flakes när jag skaffade senaste omgången Nfu-Oh för flera månader sedan så det är inte så kul längre. Jag lär nog hoppa över den flugan.

Men jag köpte i alla fall flakelacket Cosmic när jag skaffade tre lack från Coastal Scents sist, bara för att testa. Det är guldfärgade, gröna och lite blå flaskes i en svart jellybas. Flakesen är fina men basen är för mörk för min smak.




Det var för övrigt helt omöjligt att fota det här lacket, det ser inte riktigt ut
som på bilderna i verkligheten.

På mina naglar klarade det sig med tre flödiga lager men på längre naglar kan jag tänka mig att man behöver ett fjärde. Basen är lite för opak för att flakesen ska synas perfekt, men de är ändå där och glittrar fint. Lättmålat men den udda penseln.

Formula: 3
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: Coastal Scents USA

fredag 27 januari 2012

Svart holofranken

Vi slår på stort med ett holo till denna holofredag, den här gången ett frankenlack med SpectraFlair. Jag fick en ny leverans av SpectraFlair hem i veckan, det andra frankade jag slut på rätt fort. Den här gången är det en annan storlek på dammpartiklarna så det är mycket mer holografiskt! Det gamla fick man ha i så mycket av för att få effekt men det här är betydligt drygare. Men det fattade ju inte jag vid första försöket utan hällde på som vanligt :p Så nu blev det nästan onödigt holografiskt. Men men, det är ju inte hela världen :)




Testade alltså att göra ett svart hololack eftersom det är en lite teknisk övning, de blir ju så lätt gråa som sagt. Och det drabbades jag också av, antagligen för att jag hade ”för mycket” holo i. Men det är i alla fall märkbart svartare än Revvvolution, om än inte så svart som Bridal Veil… som synes på jämförelsen:

Vänster till höger: Bridal veil, frankenlack, Revvvolution... och sen lathet :)
Ett lager av vardera.







Receptet är ett gammalt svart skimmerlack från H&M som stod och skräpade – därav flaskan – några millimeter av flaskan av Bridal Veil och en gnutta klarlack. I brist på suspension base är det bra att ha i ett befintligt hololack så att holopulvret inte sjunker lika lätt. Och jag lär ju inte använda Bridal Veil särskilt mycket så det gjorde inget att jag frankade upp lite av flaskan. (Jag funderade på att ge bort Bridal Veil till nån av er som kommenterat på det inlägget och tyckte om det, men än så länge vill jag nog behålla full kollektion. Får se om jag ändrar mig så småningom, det är nog inte omöjligt.)

Vad ska jag med det här till då tänker ni, jag gillar ju inte svart? Nä, men det är kul att se om jag kan lika bra som tillverkarna! Och jag vågar nog påstå att jag klår Color Club i alla fall ;)

Jämförelse mellan A-England - Dragon & Nubar - Reclaim

Nu har jag ju gjort jämförelser på de tidigare så nu börjar det bli lite tradition. Jag fiskade upp Nubar Reclaim, mitt enda andra riktigt gröna hololack. Måste skaffa en backup av den för övrigt… Dragon och Reclaim är ju inte lika, mer än att de är gröna och holosar, så jämförelsen blir mest för att visa dem bredvid varandra. Nått att relatera det nya tillskottet till.

Reclaim är betydligt mer holografisk med mycket tydligare regnbågar. Den är också mer blåtonad vilket jag personligen alltid sett som en nackdel eftersom gultonade gröna lack är min favorit. Basfärgen i Dragon tilltalar mig mer, men holoeffekten i Reclaim är oslagbar. Så, återigen två jättesnygga lack som är fina på sitt sätt, och som båda "behövs" i samlingen :)




A-England - Dragon

Holofredag! Första gången på flera veckor som jag kan vara med på Skimmerskuggans uppfinning, och jag har saknat det.

Jag fortsätter att visa underbara holosar från A-England, den här gången Dragon, min favorit hittills. Det är helt underbart grönt. Och jag tycker att det finns för få gröna hololack i världen så det här är ett välkommet bidrag. Basfärgen är varmgrön med gult i sig men sen bidrar holoregnbågarna med blå toner, så det är både varmt och kallt på samma gång. Och det här är mer holografiskt än de andra jag visat hittills så här är det faktiskt regnbågar och inte bara nästan-bågar. Så. Himla. Snyggt!








Formulan då, återigen fantastisk. Ett lager på bilderna och inte minsta antydan till städjobb behövdes. Underbart!

Formula: 5
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: A-England

torsdag 26 januari 2012

Jämförelse mellan A-England - Bridal Veil & Color Club - Revvvolution

Klart vi tar en jämförelse till! Color Club’s Revvvolution är det enda andra ”svarta” hololacket jag har förutom Bridal Veil, och det är ett ypperligt exempel på ett svart lack som är grått. Det ser ju svart ut i flaskan men vid en jämförelse med Bridal Veil så blir det väldigt tydligt att det är grått. Holodammet är också större, så holot syns visserligen mer på individuell nivå, men i kombination med den svarta basen är det på armlängds avstånd väldigt lätt att förväxla med silverglitter. Och då har jag ändå en version av Revvvolution som är hyfsat holografisk, jag har sett bilder på andra som är mycket värre. …Dock lyckades jag inte fånga den effekten på bild nu, men den är där i verkligheten.


A-England - Bridal Veil

Svart holo är inte lätt, de blir oftast mörkgrå istället. Och det är ju helt okej, om man nu inte verkligen ville ha ett svart holo. Vill man det så är Bridal Veil (skumt namn på ett svart lack) mitt i prick, det är riktigt svart. Å andra sidan så är det inte så särskilt holografiskt om man inte stoppar handen i lampan igen. Då blir det fint glitter i olika färger men inte riktigt tillräckligt för att bilda regnbågar, det är snubblande nära men faller på mållinjen.
Själv använder jag inte svart lack för sig själv, inte ens om det är holografiskt. Men som teknisk övning i att få till ett riktigt svart hololack uppskattar jag det absolut.





Formulan är en dröm, ett lager som lackar sig själv och torkar bums. Man kan inte annat än älska A-Englands lack. Jag har varit lite skeptisk innan eftersom de är rätt så dyra och många av lacken i den första kollektionen var varken särskilt lockande eller unika. Men med den här kollektionen föll alla pusselbitarna på plats. Nu har jag blivit övertygad om att lacken är värda sitt pris.

Formula: 5
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: A-England

onsdag 25 januari 2012

Jämförelse mellan A-England - Saint George & Glitter Gal - Lizzard Belly

Var ju tvungen att jämföra Saint George med Glitter Gal’s Lizzard Belly. Det var min första impuls när jag tittade på Saint George: nu har jag skaffat två lack som ser likadana ut :p Men icke, de var mycket mer olika än jag först trodde.

Det är mer holoeffekt i Lizzard Belly, holodammet är grövre så effekten syns mer och det blir mer tydliga regnbågar. Å andra sidan tycker jag att basfärgen på Saint George är snäppet snyggare. Saint George är lite ljusare så man tydligare ser att det är grönt och inte svart. Det är också mer blåtonat. Och mer magiskt på nått vis. Det är nog det finkorniga holodammet som ger ett lite annorlunda intryck, mer djup istället för glitter.

Så på det hela taget kan man absolut rättfärdiga att skaffa båda två :) Jag tycker inte att den ena är bättre än den andra, de är bara olika, och bra på olika saker.





A-England - Saint George

När jag tog upp flaskan med Saint George ur paketet tyckte jag att det var ett av de minst spännande lacken där, mörkt och lite mesigt holografiskt. Men när det väl kom på swatch-hjulet och sen naglarna så hände det grejer! I halvtaskig allmänbelysning så ser det bara ut som ett mörkgrönt lack med skimmer i. Men så fort det får lite ljus på sig, även om det bara är en svag lampa, så fullständigt exploderar det i holo och färg. Holoregnbågar är ju alltid blåtonade, och här bidrar de till en kall ton i det gröna och gör det till grönturkos magi. Kan inte sluta stoppa in handen under skrivbordslampan, så det tar tid att skriva det här inlägget :p
Det enda jag kan önska är att det var lite mer holo i. Det är mer än i de tidigare hololacken från A-England – Tristam och Lady of the Lake – men det är ändå betydligt mindre än i superholografiska lack från andra märken.





med blixt för att försöka fånga lite mer av magin

i sämre ljus... betydligt tristare

Formulan är toppen. A-England har ju skaffat sig ett väldigt bra rykte när det gäller formulan och det här lacket är inget undantag. Det är väldigt lättmålat, täckte på ett flödigt lager (fast jag gjorde två i alla fall på gammal vana) och torkar snabbt och högglansigt.

Formula: 5
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: A-England (i skrivandets stund finns det inte på hemsidan än)

torsdag 19 januari 2012

Random babbel

Det blev inga nagellack på Gekås, jag hade redan alla som var intressanta :p De hade China Glaze, men bara några av cremelacken i Anchors Away kollektionen, väldigt begränsat urval. Det enda nagellacksrelaterade jag köpte var två små burkar med lös ögonskugga, jättefint duokroma.



Nagelrelaterat...? Ja, för jag ska inte ha dem på ögonen utan på naglarna. De ska bli frankenlack, det går att göra sådana med pigment också och det måste jag ju pröva nån gång. Ska bli spännande att se om det blir duokroma lack av dem, eller bara en kladdig sörja :p

I övrigt är mina favoritfynd en vetekudde, en förvaringslåda med massa små fack som jag ska ha cabochoner mm i, en filt som är gjord av slaktade nallebjörnar (sån där mikrofiber grejs som är så mjukt att man inte kan sluta klappa på det) och en Uno kortlek!

Nu är jag så trött att jag faller i bitar, 6 timmars shopping och två timmars bilkörning i vardera riktning. Shopping är idrott! Synd att mina idrottslärare i skolan aldrig tyckte det :p Men det var ändå roligt att göra nått annat den här veckan, få ett litet avbrott i vardagen.


Som sagt är den här veckan skit. Jag fick tentaresultatet: två poäng under godkänt, så så var det med det... Sen hade jag möte med chefen på jobbet och fick veta att den tjänsten jag fått kanske kommer att försvinna. De kan inte bestämma sig om de ska behålla den eller inte och tills de vet så hänger allting i luften. Eventuellt är jag arbetslös från den förste februari. (och ja, de kan slänga ut mig med så kort varsel eftersom jag inte är fastanställd än, jag skulle blivit det den förste februari)

Coastal Scents' bortse

Penseljämförelse! sa Kitty i en kommentar i förra inlägget med Coastal Scents. Klart jag fixar det! Sen borde jag ju kommit på det själv från början. Jag skyller på att det här är en usel himla sk*t vecka och att min hjärna inte funkar som den ska… Då är det tur att jag har läsare som håller reda på mig!

Jag jämför Coastal Scents' pensel med China Glaze, China Glaze är alltid bra i alla jämförelser :) Och ni ser ju skillnaden. Borsten i penseln är kortare också, men framförallt är ju hela penselenheten pytteliten på Coastal Scents' lacket.


Om man vrider dem ett kvarts varv så ser man också att Coastal Scents' borste är tillplattad medan China Glaze's är rund vid basen. Att den är mycket styvare också är svårt att visa på bild, det får ni tro mig när jag säger bara :)



Bra pensel som sagt, men underlig, ovant att jobba med en sådan.


Nu ska jag försöka förbättra den här veckan med att åka till Gekås! Blir det några nagellack (jag tror jag har det mesta i deras utbud redan :p ) så får ni se dem ikväll.

onsdag 18 januari 2012

Coastal Scents - Nebula

Ytterligare ett lack från Coastal Scents, det här heter Nebula. Blev lite besviken på färgen, på flaskbilderna på siten såg det duokromt ut men på naglarna var det inte mycket med det. Jag förstår att det är gjort för att vara duokromt, för första lagret blir lite grönaktigt. Men när två lager är på så är det bara mörkblått med en hint åt lila. En helt okej färg men alldeles för mörk för mig, det blir svart i dåligt ljus.
 




Formulan är bra, täcker som sagt på två lager. Och torkar strålande. En aning tjockt dock, skulle nog behöva späda det en aning. Det är överlack på bilderna.

Men nu när jag testat två av Coastal Scents’ lack vill jag prata om penseln! Den är extremt kort, rätt ordentligt tillplattad och väldigt styv. Det känns skumt att lacka med en så kort pensel men den lyckas på nått vis få till en otrolig precision. Jag behövde inte städa en gnutta lack nån stans när jag målat klart. Den håller mycket lack och sprider det perfekt över nageln utan att det plötsligt rinner ut i en liten flod. Egentligen är det en av de bästa penslarna jag jobbat med... fast samtidigt kan jag inte riktigt komma över att den är så kort. Blandade känslor.

Formula: 4
Färg i sin genre: 2
Inköpsställe: Coastal Scents USA

fredag 13 januari 2012

Priser på nagellack hos olika e-tailers

Nu blir det konsumentupplysning igen! :)

En av mina underbara läsare, Kitty (tyvärr utan egen blogg), mailade mig häromdagen med en toppenbra grej! Hon hade börjat på en matris med prisjämförelser på nagellack mellan olika e-tailers. Ett gigantiskt jobb som jag aldrig hade gett mig på själv med tanke på hur mycket det är man måste gå igenom. Så det var supersnällt av henne att hon ville dela med sig till mig, och till er!
Jag fortsatte på den sen och la till några e-tailers till och fler fraktalternativ.

Ni kan hitta listan här i ett Google-dokument, den blev för bred för att få plats på bloggsidan :p
 
När ni läser den så observera valutaskillnaden, vissa priser är i dollar och vissa i pund. Tänk också på att priserna är färskvara, de kommer garanterat att ändra sig! Hoppas att nån tycker det är bra information :) Vill ni hitta tillbaka till den senare så kommer det att hamna en permanent länk till den under fliken Köpguide.

 


Om det är fler som har kompletterande info så är det självklart fritt fram :) (Tack Agneta!)

torsdag 12 januari 2012

L.A. Girl - Graphite

Gammalt arkivinlägg, pre-ljustält...

Graphite köpte jag mest för att fylla på med så många lack som möjligt från Metal-kollektionen. Tror bara det fattas två eller tre nu… Jag är ju inte så förtjust i alltför mörka lack men det här funkar. Det är en mörkgrå bas men har väldigt mycket silverfärgade metallic-partiklar (alltså sådana skimmerpartiklar som gör att det blir ett metallic-lack) i sig som ljusar upp intrycket. Och det ser helt klart ut som metall, ett häftigt lack. Jag gillar det!




Formulan är bra, det täcker på två lager och är hyfsat lättmålat
Formula: 4
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: Cherry Culture