fredag 31 augusti 2012

Kitty visar: Dollish Polish - Dragon's Breath

Jag tentapluggar, så Kitty får underhålla er idag :)
(Jag tar tillbaka det. Jag försöker att tentaplugga med grannens vansinniga volym på basen mullrandes genom hela hyreshuset :s )

____________________________________________________________________________________

Orange? Ja kära vänner, ni ser rätt. Jag har för eders skull burit orange nagellack och det för en hel dag. Och jag överlevde. Det måste vara det magiska i Drakens kraft.


Ännu en miniflaska från Dollish Polish och det kommer räcka för mig. Fast den går åt hyffsat fort när det behövs tre lager för att uppnå okej täckning.


Ni kanske undrar varför jag pekar finger åt er med en svart långfingernagel, så jag tar det på en gång… det var ett olycksfall i tänkandet som kallas hjärnsläpp som förmodligen undermedvetet räckte fram fel finger när jag tänkte det vore käckt att visa Dragons Breath över svart oxå. Inget annat. Så ta det inte personligen :) Jag skrattade åt det när jag upptäckte det så jag tänkte äh…struntsamma.


Småglitter i massa blandade färger i en orange bas. Rejält lager Seche Vite över, fast jag upplever inte Dragons Breath som top coat-ätare. Lite tjockare formula, men inte dålig eller svår att jobba med alls.


För en gångs skull tycker jag ett av Dollish Lacken är absolut bäst på egen hand, utan layering!

Köpt som del av Mythical Creatures collection på Etsy.

torsdag 30 augusti 2012

Del Sol - Glam Rock

Lyckades fånga strålande solsken och då passade det bra att testa ett Del Sol lack till. Det här är inte frost (!) utan ett metalliclack, och ett väldigt snyggt sådant också. Men säg den sak som inte har en hake... När jag väl hittar ett Del Sol lack som är snyggt, då ändrar det inte färg! Det är mellanblått i skugga, och mellanblått i solsken. Jag höll kvar ett finger i skuggan och stoppade ut de andra fyra i ljuset för att verkligen jämföra, men det var fortfarande ingen skillnad. Så himla irriterande!

skugga
sol

Formulan var toppen. Lättmålat och täckande på två lager. Har verkligen inget att klaga på det. ...Det verkar vara det ena eller det andra som gäller med de här lacken, man kan uppenbarligen inte få allt :/

Formula: 5
Färg i sin genre: Den blå färgen får en 4a, det så kallade färgskiftande lacket får en 0a
Inköpsställe: Nailmail

onsdag 29 augusti 2012

Mer djur

Som ni redan vet kryllar det av djur i vårat hushåll. Marsvin, fåglar, akvariefiskar och inlånade hundar... Just nu är både marsvin och fåglar på sommarbete så det är lite tomt här, men häromdagen fick vi ytterligare en inneboende :)

Här är bilder på det gulligaste lilla djuret i hela världen!



Det är tyvärr usla bilder för kameran ville inte ta bilder i så kass ljus, det lilla livet är ju nattaktivt så jag har inget solljus eller fotolampor att tillgå :p

Rumskamraten hittade denna lilla skogsmus vid stallet där hon rider. Den mådde inte alls bra för den satt still på marken och lät sig bli upp-plockad, inte ett normalt beteende för en mus. Så hon tog hem den åt mig och stoppade den i ett gammalt plastakvarium, ihop med sågspån och gnagarmat och en toarulle att krypa in i. Första dygnet var den inte i vidare bra skick och satt mest still och lät sig till och med bli klappad (jag kunde ju inte låta bli!). Men nu har den verkligen piggnat till och kilar runt och bygger gångar i spånet.

Jag har inte bestämt mig än för om jag kan skiljas från den och släppa ut den igen, fast jag vet att jag borde ^^ Men oavsett så får den vara kvar här en vecka och äta upp sig så att jag är säker på att den kan klara sig själv sen.

Peripera - Night purple 106

Night Purple är ett sånt där mittemellan lack, inget större fel på det men det ger mig inte hjärtklappning av glädje direkt. Det är väldigt mörkt blålila med fint blått och rosa mikroskimmer. Tyvärr drunknar det mesta av skimret i den mörka basen. Idén är bra men det blev för mörkt tycker jag, lite synd.




Formulan är väldigt bra, lättmålad och täckande. Det är två lager på bilderna. Tyvärr har flaskan den där gigantiska, spretiga, tjocka kvasten till borste. Lätt på handen är det som gäller!
Diskret parfymerat med tvåldoft.

Formula: 5
Färg i sin genre: 2
Inköpsställe: eBay

Reklam-kommentarer

Många av er andra bloggare känner säkert igen det charmiga fenomenet när radom folk lämnar en kommentar på ens blogg enbart i syfte att man ska besöka deras egen blogg. Jag tar omedelbart bort alla sådana kommentarer och jag är väldigt noga med att inte besöka bloggen eftersom jag blir så irriterad över attityden hos skribenten. Dock får jag väldigt sällan den typen av meddelanden på svenska längre, kanske har svenska bloggare lite mer hyfs :)

De som kommer på engelska fångar Bloggers spam-filter effektivt upp så de syns aldrig på bloggen, men jag kan läsa dem sen i spam-korgen och ibland är det riktigt rolig läsning. De har uppenbarligen aldrig den minsta aning om vad jag skrivit i inläggen de kommenterar och deras bloggar eller webbsidor har sällan med nagellack att göra. Alternativt så är det en programsnutt som letar upp siter själv och lämnar kommentarer, fast jag kan få ett par från samma källa med lite olika text i, så det ser onekligen ut som det är en människa bakom.
Häromveckan fick jag - efter en hyllning om vilket viktigt ämne mitt inlägg handlade om och hur bra jag hanterat detta viktiga ämne som så få på nätet tar upp (!) - reklam för en site med snabblån för amerikanska krigsveteraner... jag kände inte att jag tillhörde målgruppen riktigt.

Den senaste reklamkommentaren jag fick tänkte jag dela med mig av som underhållning. Jag vet inte vad sidan det länkades till handlar om och jag bryr mig inte heller. Men kommentaren är en härlig uppvisning i hur illa Google Translate uppenbarligen fungerar på vissa språk!

"I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this hike."
Klockrent!

tisdag 28 augusti 2012

Sammanfattning: Orly - Fired Up

Jag tror jag vågar påstå att jag inte har varit för snäll mot gratislacken i alla fall ^^ Slutsatsen är att jag inte hade köpt ett enda av dem (med undantag för Glow i brist på bättre) varken innan eller efter att jag testat dem. Om jag inte får några fler pressutskick från Orly så kommer jag inte klandra dem ;) Men jag har varit ärlig mot mina läsare och det är det viktigaste! Och sannolikt finns det läsare som tycker att färgerna är mycket snyggare än jag tycker att de är. Det handlar ju uteslutande om personliga preferenser när det gäller färg och jag har inte rött, brunt och guld på min 10-i-topp lista över färger... Formulan på dem lämnar inget att anmärka på i alla fall, så tycker man om färgerna är det säkert bra lack att skaffa!

Jag listar dem huller om buller, men mina favorit blev Flicker.

Glow

Smolder

Ignite

Rapture

Flicker

Flare


Vad tycker ni? Har Orly lyckats med syftet med pressutskicket, kommer ni köpa några?

Eftersom jag inte skulle köpt några ens efter att jag testat dem känner jag att det är ganska passande att jag inte behåller dem. De som inte är tingade av folk i min bekantskapskrets kommer gå till er. Nästa gång det är bloppis kommer de här få hamna på den sidan för att ges bort. Gratis då alltså, för att förtydliga. Man säljer inte saker man inte betalat för. Jag kommer ta med dem på bloppis-sidan bara för att slippa leka med bubbelplats och frimärken i tid och otid och klumpa ihop sändningarna istället.

Kitty visar: Dollish Polish - Mermaid Scales

Mermaid Scales…mmm.. äntligen fick jag bli sjöjungfru, om än bara litegrann och på naglarna i stället för hela svansen. Man får ibland vara nöjd med det lilla. Jag tror det var en av min drömmar när jag var liten att få vara sjöjungfru :)


Dollish Polish Mermaid Scales, helt för sig själv i tre lager. Den är något ljusare än vissa av de "mermaid nails" jag sett förut, men såklart är det turkosblått. Nästan lite åt Zoya Charla/OPI Catch Me In Your Net hållet, även om jag inte kan jämföra just dom, och mina bilder här drar åt det mörka hållet.


Formulan är helt okej, lite åt det tjockare hållet, men det behövs nästan om man tänker lägga det utan underlack och inte vill ha värsta VNL. Möjligtvis tänker jag att det är lättare att fånga större hexagoner i en större flaska, men jag köpte som bekant mini kollektioner av Dollish.


Glittren i Mermaid Scales är gröna, ljusblå/turkosa och lite svart. Det finns vissa större hexagoner i flaskan, men dom är ungefär lika svårfågnade som en sjöjungfru :) På sista bilden provade jag med ett underlack av Orly Halleys Comet och två lager av Mermaid Scales.

Jag gillade det här lacket ganska mycket, det är jättefint på. Inte bling-glitter, men ändå tillräckligt för att dra åt sig blickar. Köpt som del av Mythical Creatures collection på Etsy.

måndag 27 augusti 2012

Orly - Flare

När såg ni ett guldlack på bloggen senast? Alltså ett lack som inte var holografiskt, eller duokromt, eller ett glitterlack med guldflagor i klarlack. Bara ett guldfärgat lack rätt upp och ner. Svaret är: aldrig! Efter snart 700 inlägg har jag aldrig nånsin haft ett guldlack här, och det är ingen slump :p

Jag säger inget om hur guld ser ut på andra, på vissa passar det absolut! Men på mig är det så tacky och förfärligt! Och ju längre naglar jag har desto värre blir det. Begreppet "white trash" dyker osökt upp i mitt huvud...Väljer hellre ett orange (!) lack än ett guldlack om jag måste välja, för orange är visserligen gräsligt men det kan andra i alla fall inbilla sig att jag valt för att jag tycker det är lite kul. Guld däremot, nej. Det kan ingen tro att jag valt utan att vara fullständigt färgblind.

Så ni kan säkert förstå att jag tycker det är svårt att bedöma stackars Flare som har haft oturen att träffa på mig! Jag nöjer mig helt enkelt med att visa bilder på det :) Det har kalla undertoner och finishen är foil.




Formulan var extremt skir efter ett lager men sen tog det sig. Tre slutade det på. Acceptabelt lättmålat.

Formula: 3
Färg i sin genre: hmm... jag drar till med en 3a
Inköpsställe: Jag har fått lacket i ett pressutskick. Det har inte påverkat mina åsikter om det!
Skulle jag köpa det själv, innan jag testat det: Nej
Skulle jag köpa det själv, nu efter att jag testat det: Nej

söndag 26 augusti 2012

Blå one-stroke blommor

Och så ska vi ha Nailartsöndag också... Och nu tänker jag vara väldigt glad och stolt över mig själv för en gång skull, så om nån upplever det som skryt (vilket det absolut inte är) så rekommenderar jag att ni hoppar över det här inlägget ;D

Titta, titta, titta! :D *studsar lite upp och ner på stolen*






Efter övning och övning och mer övning har jag äntligen lyckats! Och det är så fint och jag är så nöjd och det blev så bra ^^ Jag har tyckt att one-stoke tekniken är så himla svår, så jag är väldigt glad över att äntligen ha lyckats med det... fast jag fick göra om pekfingret fem gånger :p

Jag brukar dra av allt nagellack som passerar mina naglar inom en timme från att jag satt dit det. Och jag brukar inte gå till jobbet med en lackad och en olackad hand :p (glöm att jag kan göra likadant med vänster!) Men det här får sitta tills det ramlar av själv, jag har inte hjärta att ta av det :)

Alla detaljer om att köpa frankenlacken

Så, nu är det en vecka kvar till kollektionssläpp, så jag tänkte ge er allt ni behöver ha koll på för frankenlacks-köpen.

Jag har spikat söndagen den 2e september som releasedatum. Shoppen öppnas klockan 12:00, så har vi hela dagen på oss (jag måste passa den så det inte händer konstiga saker och på kvällen sen ska jag hemifrån en sväng och hoppas att det värsta har lagt sig vid det laget. Jag beklagar till dem som är upptagna eller bortresta osv, men det är omöjligt att hitta nått som funkar för alla :/ )

Man hittar shoppen på den här adressen: http://cactusnailpolish.tictail.com/

Den är öppen redan nu (fram till lördag) men det finns inga lack i lager. Om ni vill kan ni kika in där i förväg och bekanta er med den. Jag har lagt upp en testprodukt så att ni ska kunna lägga någonting i varukorgen och titta på hur kassan ser ut (man kommer inte åt den om man inte har nått i korgen). Och ni kan även testa betalningsprocessen så länge ni inte bekräftar köpet hos Paypal.

Det är Paypal som gäller för betalningen, och har man inget konto där så kan man ändå använda Paypal för att betala med kort... ja, ni vet hur det funkar.

Jag har själv testat att lägga en riktig order (det kostade mig 7:- men det var det värt) och det funkade väldigt smidigt, det är en väldigt simpel shop-funktion så det ska inte vara några problem.

Vad jag däremot inte kan garantera är att den klarar av en anstormning av kunder. Det finns ju två alternativa sätt som en webbshop kan fungera på: antingen dras det från lagersaldot när man lägger något i varukorgen, eller också dras det när man betalat. Jag vet inte hur Tictail's shop funkar och jag kan inte testa det heller. Om det är alternativ två som gäller så finns risken att ni lyckas köpa fler produkter än vad som existerar. I så fall kommer jag ju betala tillbaka pengarna naturligtvis, men ha det i bakhuvudet att det inte är 100% säkert att allting funkar som det ska nu första vändan. Det är därför jag behöver passa shoppen väldigt noga och ta ner den akut om jag märker att det går åt skogen. Och det är också därför som det är superviktigt att ni anger en fungerande e-postadress som ni kollar av med jämna mellanrum, så att jag kan kontakta er om det blir nått fel!

Har ni missat inlägget med alla lacken så hittar ni det här.

Har ni frågor är det bara att lämna en kommentar!

lördag 25 augusti 2012

Prioriteringar och teknikstrul

Jag har blivit sämre och sämre på kommentarer det sista, både att svara på era här, och att lämna kommentarer på andras bloggar. Att jag är dålig på att svara på kommentarer beror på att Blogger och min webbläsare inte kommer överens just nu. Nånting gör att jag inte kan besvara kommentarer utan att byta från Firefox till IE, och gissa tre gånger om jag orkar göra det stup i kvarten :/  Jag kör på samma taktik som vanligt när det är nått galet med Blogger: vänta tills det går över av sig själv...

Era bloggar sen... Jag läser dem ju fortfarande naturligtvis. Men många gånger när jag ska skriva en kommentar känner jag att jag egentligen inte har nått vettigt att säga. Jag tror de flesta känner igen sig i det av och till... Jag har med tiden också blivit mindre benägen att skriva kommentarer om lack jag har själv och som varit med på bloggen. Då har jag ju redan sagt vad jag tycker om dem så det känns bara dumt att pracka på folk mina åsikter en gång till! (inte för att jag väntar mig att nån ska komma ihåg det naturligtvis, men ändå)

Men mest är det för att jag omfördelat min "nagelrelaterade tid". Jag lägger ner en viss tid och energi varje dag på att lacka och fota naglar, skriva inlägg, administrera bloggen och läsa och kommentera andras bloggar. Allt som rör naglar och bloggande får en viss tid och där ska allting få plats. Nu det sista har väldigt mycket av den tiden gått åt till att blanda egna lack, spana efter ingredienser, sätta upp webbshoppen och nu senast idag att fixa etiketterna. Ytterligare en stor portion av tiden har ägnats åt att leta info om ingredienser och liknande så att jag kan skriva faktainläggen om det. Då har det inte blivit mycket tid över för allt det andra. Jag har inte ens målat naglarna på snart en vecka ...Och jag bröt av pekfingernageln så långt ner det bara går häromdagen så det lär inte bli nått lackande på ett tag framöver heller, tack och lov för arkivet.

Jag vill gärna veta hur ni ser på det. När tiden inte räcker till och man inte kan få allt, vilket är det bäst att prioritera: sin egen blogg eller att lämna kommentarer på andras bloggar? Hur gör ni? Man vill ju inte ramla ur gemenskapen men jag har svårt att hitta balansen var man undviker det mest, "hemma" eller "borta"?

Orly - Flicker

Flicker är lacket som såg näst mest spännande ut i flaskan. Inte heller det här är i en färgskala som hör till mina favoriter, men skimret och den högblanka finishen är väldigt snyggt. Nyansen är koppar-orange, och trots att jag varken gillar koppar eller orange så blev kombinationen bättre än de två "komponenterna". Det är en inre glöd i lacket som jag gillade och det gick bättre ihop med min hudton än kopparfärgade lack brukar göra.




Efter första lagret trodde jag att det skulle krävas fyra till för det såg så skirt ut. Men det räckte med tre lager totalt, och redan efter två hade det säkert varit acceptabelt för någon som inte har så mycket emot lite VNL. Lättmålat var det med.

Formula: 4
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Jag har fått lacket i ett pressutskick. Det har inte påverkat mina åsikter om det!
Skulle jag köpa det själv, innan jag testade det: Nej
Skulle jag köpa det själv, nu efter att jag testat det: Jag gillade det här mycket mer än jag väntat mig, så jag velar fram och tillbaka... Får nog svara nej trots allt, det finns för många andra lack som jag hade prioriterat före. Men jag skulle inte ha nått emot att behålla det nu när jag har det.

fredag 24 augusti 2012

China Glaze - Gamer Glam

Hittade det här gamla inlägget i arkivet (det är från i maj) och det får representera Holofredag för min del, även om lacket inte är särskilt holografiskt. Mest tyckte jag det var kul att titta på bilderna. Naglarna har "fel" form och fotona är tagna med gamla kameran... tänkte det kunde vara kul att ha som referens och se att det faktiskt går framåt och att saker blir bättre :)

Gamer Glam hör till de lite mindre holografiska lacken i Tronika-kollektionen, inga regnbågar här. Grundfärgen är mellanlila med blå ton och ganska ordinär. Det finns snyggare lack i kollektionen än det här att satsa på om man inte ska ha alla.




Två lager på bilderna, torkar snabbt.

Formula: 4
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: eBay

torsdag 23 augusti 2012

Kitty visar: Amy's Nail Boutique - Party Bus

Kitty är tillbaka med nya inlägg! Bra va :)

___________________________________________________________________________________

Ibland får jag för mig att beställa det MINST sannolika lacket. Det som jag tycker ser gräsligt eller knasigt ut. På det viset kom Party Bus hem till mig…

Amy's Nail Boutique Etsy butik hittade jag via någon bloggare, jag minns inte vem. Jag beställde såklart några snygga och sen såg jag det här och tänkte… ahmen det här måste jag prova!


Då Party Bus är lite på den skira sidan så la jag Orly's Hook Up under. Sen är det två lager Part Bus. Glittret är lite svår-duttat såsom det brukar vara med denna typen lack. Man får försöka fördela det runt på nageln så det ser jämnt ut. Inte alltid det lättaste!


NB jag vet inte om det var Orly's Hook Up eller Party Bus som missfärgade naglarna, men efter några dagar med detta på, var det inte kul att se nageln under :/ Så tjocka lager baslack under gult verkar vara en bra policy.

Det är ett kul lack, men jag fick många kommentarer om det var påsk redan när jag hade det på. Så det här med att gult är sommar, som var mitt motargument, var svårsålt.

Vad säger ni? Bra som påsklack eller på barnkalas? :)
_____________________________________________________________________________________


Orly - Rapture

Rapture är ett brunt cremelack. Vet inte vad mer jag ska säga om det. Ser ut som choklad och inte som... hrmm... det andra som bruna lack kan se ut som... Torkar en nyans mörkare än det är i flaskan.

Det har varit så många bruna cremelack det sista nu så jag börjar känna mig lite hjärntvättad. Brunt är inte riktigt så illa längre som jag tyckte från början, men fortfarande inget jag egentligen skulle välja att ha på naglarna.




Formulan var bra och det täckte på två lager och blev väldigt glansigt och fint. Konstigt nog tyckte jag att penseln var jättesladdrig. Jag brukar tycka att Orlys pensel är helt okej och de har ju alltid samma pensel i alla flaskor, så det är ju ingen skillnad på den här och alla andra som jag gillar. Men ändå fick jag för mig att jag tyckte den var sladdrig. Skumt! Kanske fick jag ett måndagsexemplar ur penselfabriken :p

Formula:5
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: Jag har fått lacket i ett pressutskick. Det har inte påverkat mina åsikter om det!
Skulle jag köpa det själv, innan jag testade det: Nej
Skulle jag köpa det själv, nu efter att jag testat det: Nej

onsdag 22 augusti 2012

Peripera - Crystal Khaki P017

Älskar grönt, älskar metallicfinish, älskar Crystal Khaki. Varmgrönt med massa fint skimmer i guld. Det ändrar lite karaktär när det får överlack på sig och skimret syns mycket tydligare på bekostnad av metallicfinishen. Jag föredrar det absolut utan överlack, som det är på bilderna.




Vad ni ser på bilderna är ett lager som täcker strålande. Jag börjar få kläm på den förskräckliga sopkvasten till pensel så att jag inte får lack över hela fingrarna, men den är ju likväl förskräcklig.
Doftsatt för övrigt.
Formula: 5
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: eBay

Orly - Ignite

Ignite är knallrött jelly, rätt upp och ner. Efter ett lager ser det rödrosa ut. Efter två lager är det rött. Efter tre lager stör jag mig fortfarande på den orgie i VNL som sitter på mina fingrar! Jag är ledsen va, men jag klarar inte av jellylack. Den röda färgen är fin och det är högblankt men allt jag ser är irriterande VNL. Rumskamraten sa direkt när hon såg det att "det där vill min mamma ha om inte du vill behålla det", och jag gav gladeligen bort det!




Förutom att vara jelly och skir så är formulan lättmålad men lite åt det rinniga hållet. Tycker man om jellylack och vill ha ett jellylack så är det absolut inget fel på det här, då är det säkert ett jättebra lack. Men i mina ögon är jelly bara creme som blev fel :/

Formula: 3 som jelly, 1 om jag bara får tycka utan att ta hänsyn till att det är ett jelly.
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: Jag har fått lacket i ett pressutskick. Det har inte påverkat mina åsikter om det!
Skulle jag köpa det själv, innan jag testade det: Nej
Skulle jag köpa det själv, nu efter att jag testat det: Nej

tisdag 21 augusti 2012

Ingredienser i nagellack: Etyl acetat, Butyl acetat & Propyl acetat

Så, nu kommer det första av de utlovade inläggen om ingredienser!

Jag grävde fram innehållsförteckningar till China Glaze, OPI, Zoya och Color Club. Vilket verkligen inte var lätt! Ingen av dem har innehållet listat på sina hemsidor (uselt!) utan jag fick leta på e-tailer'sarnas siter, och läsa den mikroskopiska texten med förstoringsglas på ett par flaskor.

Här ser vi vad OPI tycker är en lämplig storlek på innehållsförteckning...
Det är först gången sen jag köpte kameran som jag saknat ett makroobjektiv ^^

Det finns säkert massa spännande saker som inte är med i de här märkenas hopkok men finns i andra lack, men vi tar de här först. Och vi börjar med de tre sakerna som i någon inbördes ordning står först på innehållsförteckningarna: etylacetat, butylacetat och propylacetat. (På engelska: etyle acetate, butyl asetate och propyl acetate)

Alla tre är väldigt lika och används till samma saker. De är lösningsmedel som finns i olika typer av lack (inte bara nagellack utan lack i allmänhet), färg, bilvårdsprodukter, lim, rostskyddsmedel osv. Man använder dem också när man tillverkar plast och gummi. Så lång var det ju väntat men sen kommer det spännande. De är också estrar, alltså smakämnen som man har i livsmedel. Visserligen är det i väldigt små mängder, men man äter alltså de här grejerna! Deras doft beskrivs som fruktig och butylacetat ska lukta äpple och banan medan propylacetat ska lukta päron. Tydligen. Och även om nagellack inte luktar päron så visst luktar det lite sött! Det är alltså från de här ämnena som en stor del av den klassiska nagellacksdoften kommer.

Alla tre består av ättiksyra och det som skiljer dem åt är vilken alkohol som är förenad med ättiksyran. De har också lite olika egenskaper.

Etyl acetat - C4H8O2, kallas även etyletanoat eller ättiksyreetylenester. Består av ättiksyra och etanol (vanlig drickbar sprit). Det är vattenlösligt och anses vara ett (förhållandevis) miljövänligt lösningsmedel eftersom det bryts ner lätt.

Butyl acetat - C6H12O2, kallas även butyletanoat. Består av ättiksyra och butanol. Svårlöslig i vatten men löser sig väldigt bra med andra saker som alkoholer, polymerer och olja. I nagellack bidrar det med att vara bra på att utjämna sig, ge den rätta rinniga konsistensen bland alla andra trögflytande ingredienser och ge en glasig yta.

Propyl acetat - C5H10O2, kallas även propyletanoat. Består av ättiksyra och propanol. Inte heller helt enkel att lösa i vatten men lättare än Butyl-varianten, och löser sig väldigt bra med andra saker än vatten. Det är väldigt lättflyktigt och används därför även i parfym för att lösa doftämnena men sen dunsta så fort man fått parfymen på huden. Luktar svagare än de andra två och är därför vanligt i trälacker som ska vara smidiga att använda inomhus.

Ja, vad säger ni, är det intressant och på en lagom nivå? För mycket eller för lite detaljer?

Sammanfattning: Zoya Diva & Designer

Dags för sammanfattningen av Diva och Designer kollektionerna då. Som så ofta när Zoya gör säsongskollektioner består ena halvan av cremelack och den andra av skimmer/glitterlack. Allihop har Zoyas fantastiska formula så letar man efter lack i de här färgerna så är Zoyas versioner absolut ett bra val!

Färgutbudet ger en riktigt klassisk höstkollektion, särskilt cremelacken i Designer-halvan. Designer-lacken är dessutom riktigt trevliga work appropriate lack vilket jag uppskattar just nu. Fast jag kan ju inte förneka att jag tycker att lacken i Diva-halvan är lite mer spännande. De två glitterlacken sticker ju ut, och FeiFei är helt unik, men det klassiskt röda Elisa och det blå Song tog mig med storm de också. Ur Designer-halvan tror jag att blålila Monica blev favoriten. Har lyckats sortera dem i ordning den här gången.

Diva:
FeiFei

Elisa

Song

Daul

Suri

Ray

Designer:
Monica

Natty

Toni

Rekha

Noot & Evvie