onsdag 31 oktober 2012

Nya naglar

Jag har under många år varit totalt anti alla former av konstmaterial på naglarna. Det enda jag har testat är lösnaglar i ask som man limmar på och de förstör ju naglarna totalt, och sen har jag inte vågat testa nått annat. Men nu har mina naglar varit urdåliga ett tag, och förra hösten havererade de fullständigt. Så jag tyckte att jag inte hade så mycket att förlora på att ge konstmaterial ett försök trots allt. Så idag var jag på nagelsalong för första gången i mitt liv! Jag var hos världens snällaste Jeanette som verkligen pysslade om mig och som dessutom var väldigt trevlig att prata med under tiden :)

Materialet heter Bio Sculpture och ska vara mycket snällare mot naglarna än akryl till exempel. Jag har ju inget att jämföra med, men är det så så är det ju bra :) Man kan göra en förstärkning med det, men jag slog på stort och gjorde en förlängning. Och så tog jag så neutrala färger så möjligt så att jag ska kunna lacka över med vanliga nagellack sen utan att deras färg påverkas. Ger lacket VNL så kommer det synas som vanligt nu istället för att jag hela tiden har "underkläder" under. Och den fria kanten som syns är min egen, eftersom Jeanette la förlängningen kant i kant.

Nu hoppas jag att de håller massa veckor och att mina egna naglar kan få en chans att växa ut under. Fast oavsett så var det en kul grej att testa... även om det ju förstås är ännu roligare om de sitter kvar länge :) Håller det bra så kan jag absolut tänka mig att göra det igen.

Jag kommer säkert fila lite på formerna lite, små små finjusteringar. Men jag tänkte att ni får bilder på hur det såg ut när det var helt nytt, och om intresse finns kan jag ju visa uppföljningar. Om de trillar av eller växer ut eller hur det nu blir ^^




I've been to a nail salon for the first time ever and tried nail extensions. It's a material called Bio Sculpture. I don't know how well known that is abroad but it's not very common where I live.
It's been a very fun thing to try and now I just hope they will last me a long time too :) 
...It feels very weird right now though, I haven't gotten use to them yet :p

Hur man (inte) får nagellacket att torka snabbare

Då och då får jag den här frågan så nu tar vi det en gång för alla :)

Det finns en hel hög med myter om hur man kan få nagellack att torka snabbare, och de flesta baserar sig på ens inneboende instinkt om hur våta grejer torkar eller hur saker normalt stelnar. Man blåser håret torrt med en hårfön t.ex., och ställer glassen i frysen för att den ska stelna igen när den har smält. Problemet med de här grejerna är att det som ska torka eller stelna är vatten, och nagellack är inte vatten.

Nagellack består ju av kemikalier - som vi håller på att gå igenom - och för att nagellacket ska torka och stelna behöver en del av de kemikalierna dunsta. Det gör de till största delen i sin egen takt men omgivningen påverkar lite grann.

Framförallt är det temperaturen som påverkar. Precis som varmt vatten dunstar snabbare än kallt (kokande vatten dunstar/förångas så mycket att man ser det som ett moln), så dunstar kemikalierna enklare när det är varmt. Det beror på fysikaliska lagar och att ett varmt ämne har mer lättrörliga molekyler som lättare kan smita från de andra molekylerna. Om man lackar naglarna men bestämmer sig för att ta bort det igen innan det härdat helt igenom, så kan man märka att det torkat mer på den delen av nageln som sitter fast på fingret, medan den fria kanten har geggigare lack. Det är kroppsvärmen som hjälpt till att skynda på torkningen.

Även luftfuktigheten påverkar. Om det är hög luftfuktighet så är luften mer mättad med vatten och har därför inte lika mycket "plats över" för att kunna ta emot de avdunstade kemikalierna. Temperatur och luftfuktighet hänger ofta nära ihop - om inte klimatet är väldigt styrt med aircondition och liknande - så en högre temperatur ger ofta en högre luftfuktighet. Lite av det positiva med temperaturökningen tas då ut av den ökade luftfuktigheten. Blir det för varmt kan man också få problem med att lacket torkar för fort eller ojämnt på djupet så att säga, vilket leder till bubblor. Så att lacka naglarna i bastun är heller ingen bra idé.


Lacket torkar som vi vet utifrån och in, först blir det en torr hinna på ytan och sen härdar det så småningom igenom helt och hållet. Instinkten att blåsa på naglarna eller vifta med händerna hjälper alltså inte eftersom den där hinnan på ytan som redan är torr förhindrar att blåsten kommer åt de delarna av lacket som fortfarande är vått. Det enda läget när det skulle hjälpa att blåsa på naglarna är om man skulle ha händerna i ett extremt litet utrymme där luften stog helt still och blev mättad med kemikalierna så att inga mer kunde dunsta. Då behövs ny luft för att processen ska kunna fortsätta. Men då snackar vi i princip att ha sina nylackade naglar i ett par tättslutande gummihandskar och det är ju inte särskilt realistiskt. Även om man satt med händerna i en lufttät glasslåda eller liknande så skulle lacket nog torka ändå. Så att vifta frenetiskt med händerna inomhus är det ingen poäng med.

Lite av samma problem lider de så kallade Fast drying drops av. Det är en vätska som man droppar på naglarna för att få lacket att torka snabbare. De kan innehålla väldigt olika grejer men ska i vilket fall snabba på processen. Och det gör de säkert så länge de är i kontakt med vått nagellack. Men när lacket börjar torka på ytan så stängs dropparna ute av hinnan som bildas och då gör de inte så mycket nytta längre.

Det finns också de som förespråkar att man ska doppa händerna i isvatten för att snabbare torka nagellacket. Man vill ju att det ska stelna och kyla får normalt saker att stelna, som med glassen till exempel. Men nagellack behöver som sagt dunsta och om man har det under vatten så kommer det dunsta väldigt dåligt. Och eftersom det dunstar snabbare av värme kommer det därmed dunsta långsammare av kyla. Så isvattenmetoden får totalt motsatt effekt. Möjligen att man kan uppleva att det blir lite stelare direkt när man tar upp händerna ur vattnet. Men det har inte bidragit till att lacket härdar, så den effekten försvinner i så fall så fort lacket nått rumstemperatur igen.

Sen har jag i min statistik sett att folk Googlar efter huruvida det går att torka vanligt nagellack under en UV lampa. Det svaret är att nej, det går inte. Det måste vara lacker som är gjorda för att torkas med UV-ljus och har komponenter i sig som reagerar med UV-strålning och då härdar.

Ja men hur får man lacket att torka snabbare då? Man använder snabbtorkande överlack. Det behöver inte vara svårare än så. Lagom temperatur, kanske lite åt det varmare hållet, och så Seche Vite, Poshé, eller nån av de andra 50-11 varianter som finns.

Den ambitiöse kan också se över sin lackningsmetod. Lacket torkar snabbare om man inte slänger på fler lager än nödvändigt och försöker att inte göra dem jättetjocka. Det är också bra att vänta lite mellan lagren så att lagret under får en chans att börja torka innan det får ett lager till i huvudet. Och så kan man försöka att undvika de märkena som man av erfarenhet märkt är segtorkade och besvärliga...

tisdag 30 oktober 2012

Color Club - Cloud Nine

Cloud Nine är alltså det så kallade lila lacket, jag vill dock kalla det rosa med kalla undertoner. Fint tack vare att det är holo, men grundfärgen är väl sådär kul.




Samma formula, två lager, allt okej.

Formula: 5
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Head2Toe


So called purple, but I would call it pink with cold undertones. I like it since it's holo, but the color itself is rather boring.

måndag 29 oktober 2012

China Glaze - Aquadelic

Jag hade tänkt vara med på Blå måndag idag... så vi kan kanske låtsas att det här lacket är blått? Det är ju inte det förstås, utan ljust aqua-turkost. Men blått är ju i alla fall en komponent i turkos... Jaja, fint är det i alla fall.

Aquadelic kom ju med vårkollektionen och i våras bestämde jag mig för att jag tyckte det var för likt For Audrey (som för övrigt var med i den första omgången lack jag beställde från USA så det ligger mig extra varmt om hjärtat). Men sen ändrade jag mig och kom fram till att jag behövde det trots allt. Så kan det gå.




Formulan är underbart pigmenterad. Jag kom undan med ett enda flödigt lager. Det var lite åt det rinniga hållet så egentligen är det nog mer lättarbetat om man tar tunnare lager, men jag chansade.

Formula: 4
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Head2Toe


When Aquadelic was released this spring I decided it was too similar to For Audrey and that I didn't need it. Now I changed my mind and ended up needing it anyway. It's such a happy color that I couldn't resist it. Formulawise it's very pigmented and I got away with just one generous coat. It's a bit runny and it's probably better to do two thinner coats, but I took a chance with it.

söndag 28 oktober 2012

Guld- och silvergradient

Gala var det ja... Det var ett svårt tema till veckans Nailart söndag tyckte jag, det tog ett tag att hitta på nått över huvud taget. Jag associerade till Oscars-galan och andra överdådiga tillställningar i USA, så det fick bli silver och guld metallic och paljetter. Och en röd accentnagel som representation för röda mattan.





The theme for this Nailart Sunday was "gala", so I went all in with silver and gold and sequins. And then a red accent nail to represent the red carpet.

lördag 27 oktober 2012

Kitty visar: Cirque - Epoch

Vi måste variera oss med nått annat mellan alla Color Club hololack, så vi kör på Kitty-inlägg idag!
___________________________________________________________________________________

Cirque Epoch. Jag trodde inte jag skulle bild-spamma er med det här lacket. Jag har försökt fota det 3 dagar i rad. Duochroma lack är inte lätt. Det förtjänade INTE de första bilderna. Inte de jag tog igår heller. Men plötsligt ville en gråmulen dag Epoch visa sina duochroma färger. Turkos-lila i svärtad bas, det är Cirque Epoch.


Epoch är del av Cirques Dark Horse collection och tyvärr det enda duochroma lack de har just nu.


Väldigt pigmenterat. Skulle förmodligen täcka bra på ett flödigt lager. Men Epoch har holo-lackens tendens att ge kala fläckar på första lagret. Så jag drog på ett tunt lager först och ett lite flödigare ovanpå. Med den metoden behövs inget 3e lager, det är absolut täckande på 2.


Snabbtorkat, men torkar nästan med sammets-matt finish. För att få glans har jag använt ett lager Gelous och ett flödigt lager Poshé för att torka genom. Nu stannar det riktigt glansigt. Tidigare i veckan har jag testat Seche Vite och det bara försvann… Och ni vet ju alla hur dåligt det blir med extra lager SV på redan torra lack. Så jag var lite frustrerad över det.


Utomhus bilder, ingen sol. Men det är nästan såhär jag upplever Epoch på handen. Svärtad med blågrön-turkos glans. Jag har en känsla av att jag har något annat lack som liknar väldigt mycket, men jag kan inte komma på vad det kan vara. Har ni några förslag?

Köpt på Cirques hemsida
Pris 12 USD + frakt  för 13,2 ml

fredag 26 oktober 2012

Color Club - Angel Kiss

Angel Kiss är min favorit i kollektionen, självklart. Därför sparade jag den till dagens Holofredag. Ljus turkos som ser mer blått ut i visst ljus och mer grönt ut i annat ljus. Och med massa regnbågar, hur vackert som helst.




Två lager som täcker perfekt i verkligheten men på bilderna syntes det lite VNL. Men som sagt, det är bara på låtsas :p Väldigt lätthanterligt

Formula: 5
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Head2Toe


This is of course my favorite, since I love blue-gren-turquoise colors. This looks more blue in some lighting and more green in others. Two coats, that on the pictures looks like it left a bit of VNL, but thats not really there :p

torsdag 25 oktober 2012

Psykedelisk leopard

En nailart som inte fick vara med på Nailart söndags zoo-tema. Jag tycker leopardmönster är lite kul så länge det inte är i leopardfärgerna :p Men så här i efterhand skulle jag tagit en ljusare turkos tror jag. Jaja, ni får se den ändå, kanske tycker nån det är kul :)





Psychedelic leopard print. Just mad  :)

onsdag 24 oktober 2012

Color Club - Blue Heaven

Blue Heaven ska vara det blå lacket i kollektionen, och det är fullt av regnbågar och väldigt fint. Men det skulle varit ännu finare om det faktiskt vore blått. Regnbågarna ger det lite blå nyanser, som med alla hololack. Men grundfärgen ser silverfärgad ut tills man jämför det väldigt noga med ett "äkta" silverfärgat hololack. Hade Color Club påstått att det här var det silverfärgade och gett det ett annat namn så hade jag trott dem. Väldigt synd.





Här ser ni en jämförelse på naglarna. Ingen skillnad alls! Jag ser skillnad på baksidan av swatchstickorna, där holoeffekten släcks ut och grundfärgen syns bättre. Annars hade jag nog trott att jag fått en felmärkt flaska. Men eftersom det ändå är en minimal skillnad så antar jag att det ska vara så, och då behöver man absolut inte köpa både Blue Heaven och Harp on it. Eller så har Color Club inte riktigt fått ordning på produktionen än och har olika nyanser i olika batcher, och då kanske det kan löna sig att vänta ett tag.



Formulan är toppen, två lager, inga klagomål alls.

Formula: 5
Färg i sin genre: 1 (och då räknar jag blått som lackets genre)
Inköpsställe: Head2Toe


Blue Heaven is not very blue at all. And that's really a shame, since there already is a silver holo in the collection. I didn't need another one... Formula is great though, two coats.

tisdag 23 oktober 2012

Color Club - Harp on it

Då kör vi individuella inlägg på Color Clubs Halo Hues då. Och börjar med det silvriga Harp on it eftersom... det är silvrigt. Jag vet inte, men det kändes naturligt att ta det som bara hade holo och ingen annan färg. Massa holo! Massa regnbågar!





Det är två lager på bilderna och formulan är helt fantastisk för att vara ett hololack. Det beter sig som ett vanligt lack, inga kala fläckar, ingen cuticle drag. Inte lika lättmålat som ett cremelack från Zoya eller så, men absolut som ett normalt lack, som ett vanligt skimmerlack från Color Club.

Formula: 5
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Head2Toe


A silver holo is a silver holo, so I started off with that. And it's a great silver holo.
The really good part is the formula. Covers in two coats, no bald spots, no cuticle drag, really easy to work with... Good work Color Club!

måndag 22 oktober 2012

China Glaze - Frostbite

Äntligen kom jag ihåg Blå måndag som Mrs Data dragit igång! Och jag tar igen alla glömda måndagar med ett lack som är så blått som det bara kan bli den här måndagen :)
Frostbite är ett väldigt gammalt China Glaze lack som det har tagit mig väldigt lång tid att skaffa. Men nu när jag köpte Color Club holosarna så hade jag lite plats över i paketet och då slog jag till på ett par China Glaze också.

Elektriskt, galet blått skimmerlack. Helt underbar färg, men egentligen vill jag ha den som ett cremelack, det är min dröm. Men jag har inte hittat det perfekta blå cremelacket än, så det här få underhålla mig under tiden :)




Formulan är lite rinnig men det lyckas vara lättmålat ändå, om man inte tar för mycket på penseln. Tre lager har jag på bilderna, men det tredje gjorde ingen synbar skillnad mot två.

Formula: 4
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Head2Toe


An old China Glaze that it has taken me a long time to get. I love the crazy blue color, but if I could make a wish it would be to find it as a creme polish instead of a shimmer like this is. It's still lovely though. I ended up with three coats.

söndag 21 oktober 2012

Sammanfattning: Color Club - Halo Hues

Då kör vi sammanfattningen på Halo Hues då, och så individuella inlägg under veckan. Kanske hjälper det nån att bestämma sig för vilka, om några, man ska ha :)

Som nagelvärlden har väntat på Color Clubs försenade holokollektion! Och väntan på att kemisterna skulle få formulan helt rätt var värt det för de här är riktigt bra. Det är ordentligt drag i holoeffekten och massa regnbågar. Det är inga Layla lack naturligtvis, men bättre än Depend, Hits, Rivka, Up Colors och många av de Glitter Gal jag har. Så det känns väldigt roligt att en tillverkare inte snålat på holopigmentet för en gång skull. Dock är ju priset därefter, 8 dollar istället för 3-4. Men hellre höja priset än göra halvtaskiga holosar.

Vad som däremot inte är lika kul är färgutbudet. Ja, jag har full förståelse för att man gör ljusa färger! Och ja, jag fattar att rosa och pastell säljer. Men kan vi inte få lite variation? Iaf inom kollektionen? Det rosa och det "lila" är mer lika än vad som är vettigt och det blåa är silverfärgat, faktiskt, Color Club kan kalla det för Blue Heaven hur mycket de vill, det hjälper inte.

Mina favoriter blev Angel Kiss och Cherubic, som kändes mest unika

Harp on it

Blue Heaven

Angel Kiss

Halo-graphic

Cloud Nine

Cherubic

Formulan är toppen i alla fall. De var otroligt lika och konsekventa hela kollektionen igenom och sånt uppskattas (även om formula-rapporten i de individuella inläggen blir något enformig). Alla klarade sig med två lager, var lättmålade och hade inga som helst holo-tendenser av kala fläckar och att dra med sig lagret under. Det var bara att jobba med dem som vilka lack som helst. Så på den punkten har Color Club verkligen lyckats... antar att deras kemister har lite högre standard än de som tar fram färgerna :p


We had to wait quite a while for the Halo Hues, for Color Club to get the formula just right, but I think it was worth the wait. The formula on these are great, no streaking, no bold spots, they behave just like regular nail polish.
The holoeffect is good, not at the very top of the scale along with Layla and Nfu-Oh. But compared to some Ozotic, Ludurana and Jade on my swatch sticks, they are absolutely as good as them. Unfortunately the choices of colors shows very little imagination. We have seen silver, pink and blue before, putting it mildly. But above all the colors in the collection is way to similar to each other. The pink and the "purple" (both bing pink) are so similar it's silly, and the blue is silver. Really, it is. It doesn't matter if Color Club calls it Blue Heaven, it's still silver.

fredag 19 oktober 2012

Holobomb

Dagens holofredag blir inte med nått lack (de nya holosarna väntar på mig på posten men de får nog vänta tills imorron). Istället blir det bild på 200g holopulver, som är helt löjligt mycket. Jag har idag, efter en dryg månads väntan, äntligen fått hem paketet med pigment! Holo och duokromt, fast det duokroma får inte vara på bild än för det kom lite hej-och-hå i sina påsar. Men här är holo i massor!


Som ni vet så har tillverkaren av Spectra Flair strypt tillgången på pigment för oss. Men jag vägrade acceptera det. Ska jag ha holopulver så ska jag ha holopulver. Så detta är alltså inte Spectra Flair, det är en annan produkt som ska vara godkänd för att användas i nagellack. Jag la en liten påse med nått ynka gram Spectra Flair bredvid så ni kan se att det ser likadant ut. Nu återstår intensiv testning för att veta om det beter sig likadant också, med pigmenten och basen och allt. Men sen blir det mer Cactus-lack är planen. Vad tror ni? :)


(Innan nån frågar, jag kommer inte avslöja mina källor för pigmenten. Ska man sälja grejer känns det inte vidare smart att tipsa kunderna om var de kan köpa samma grej själva. Ni vet ju att jag mer än gärna delar med mig av kunskap, men i det här fallet gör jag ett undantag. Jag hoppas ni förstår och inte tycker jag att är elak... Däremot är det inte omöjligt att jag kan sälja holopigmentet per gram också... fast frankenlacken först, så jag vet hur mycket som går åt)


I got a hole lot of holographic pigment today! Finally! This is not Spectra Flair, it's another product that supposedly is approved for use in nail polish. I have to do a lot of tests to see how it behaves and if it works with my suspension base and my pigments. But if everything goes well you can look forward to a new collection of Cactus' Nail Polish own indie polish :)

torsdag 18 oktober 2012

Ingredienser i nagellack: Styrene/Acrylates Copolymer

Det börjar bli svårare och svårare ord på ingredienslistorna nu. Dagens ord (på engelska) är Acrylates Copolymer och Styrene/Acrylates Copolymer… pjuh. Särskilt besvärligt blir det om man inte läst avancerade kurser om plaster på universitetet (eller i mitt fall: förträngt sina avancerade kurser om plaster) men vi försöker ta det enkelt :)

Polymer är ett samlingsnamn för en massa olika typer av molekylkedjor. Det kan vara allt från nylon till DNA, huvudsaken är att det är en kedja av något slag. Men när man pratar om polymerer i dagligt tal så menar man oftast plast och det ska vi också göra.

Förenklat kan man se molekylkedjan som pärlor på en tråd, där varje pärla är en mindre molekyl, som alltså upprepar sig en gång för varje pärla. Antingen kan alla pärlor vara likadana eller så kan det vara olika pärlor. Varannan röd och varannan grön, eller tre röda och en grön, osv. Varje pärla kallas en monomer och tillsammans utgör de en polymer (mono betyder ju "en", och poly betyder "flera"). Om det är mer än en sorts monomerer – alltså pärlor i fler än en färg – så blir det en copolymer.

Namnet Styrene/Acrylat copolymer säger alltså att det här är en copolymer med de två monomerern, tillika plasterna, styren och akrylat. Om det bara står Acrylat Copolymer så spelar i det här fallet ingen roll, det är styren i den också, de har bara inte brytt sig om att skriva ut det.

Styren akrylat copolymer används bland annat i färg och kopiatortoner, men också mycket i smink, hud- och hårprodukter där det bildar en film som håller vatten både inne och ute. I hudvård lägger sig de stora molekylerna som ett lock som inte låter vatten dunsta av huden så lätt och bidrar till en fuktgivande effekt. I hårprodukter stänger det istället ute fukten och skyddar håret.

I nagellack är styren akrylat copolymer ytterligare ett av de ämnena som hjälper till att bilda en film på lacket. Det ser också till att lacket fäster mot underlaget och gör det mer trögflytande. De flesta av de kemikalierna vi gått igenom hittills – och som är lackens huvudingredienser –  är ungefär lika rinnande som vatten, så det finns även ett gäng ämnen i lack som gör att det får en tjockare konsistens, och det här är ett av dem.

Jag hoppas att det här blev begripligt trots en lite besvärligare nivå på kemin :p


Next post in the series about nail polish ingredients is on a kind of plastic substance. It's used more in skin and hair products than nail polish and there it provides a barrier that either retains or blocks water, depending on application. In nail polish it is a film forming agent and also gives the polish a thicker consistency.

tisdag 16 oktober 2012

Layla - Limoncello

Det här lacket var jag tvungen att köpa bara efter att ha sett en flaskbild, så lite behövdes för att jag skulle bli kär i det. Och det är helt underbart. Ljust gulgrönt lack packat med microglitter. Det ingår i Layla's Softouch (ja, med den stavningen) kollektion som alltså ska kännas mjukt. Och det känns annorlunda, det blir lite matt och sammetsaktigt. Kanske är det pytte-glittret som gör det. Som jag nästan vill kalla stort skimmer snarare än jättelitet glitter, det är nånstans mittemellan. Som frost på trädgrenar på vintern, gnistrande. Tror jag behöver skaffa nått mer lack ur kollektionen för att se om det är lika vackert, eller om det bara är den underbara gröna färgen som gör det.




Här är det underkläder som gäller för det är riktigt skirt. Två lager över ett beige lack. Penseln är bred, lite åt OPI-hållet fast mycket mer lättarbetad så det var väldigt lättmålat i alla fall. Torkar bra fast det känns lite som det är dåligt torrt när man tar på det tack vare den skumma finnishen.

Formula: 2 (tack vare skirheten)
Färg i sin genre: 5
Inkäpsställe: Ninja Polish


The yellowy green color of Limoncello is amazing! And the polish is packed with micro glitter that makes it sparkle like frost on tree branches a sunny day in winter. The finish is kind of matte and kind of velvety. The collection is called Softouch (spelled like that, yes) and I suppose it's suitable.
Formulawise it's very sheer and I had to layer it on top of a nude polish. The brush is very wide but still surprisingly easy to work with.

måndag 15 oktober 2012

Ett litet pappersark

Mitt examensbevis kom med posten idag, jag vet att några vill se det så jag lägger ut en bild. Fast den är beskuren på namn och ort så klart ;)




My most important piece of paper arrived in the mail today :)

söndag 14 oktober 2012

Ögon på grönt till Nailart söndag

Temat för Nailart söndag den här veckan var zoo, och det satt hårt inne med inspirationen... Ville inte göra zebra- och leopardmönstrat eftersom det är vad man förväntar sig av temat ^^

Bakgrunden till manikyren jag till slut landade i är att Rumskamraten har jobbat på Arken Zoo (nu jobbar hon för en annan liknande kedja), som har en särdeles hysterisk grön nyans som sin färg. Ett par gånger målade vi hennes naglar i Arken-grönt för jobbet, väldigt kul tyckte arbetskamraterna :) Till den här manikyren körde jag på Arken-grönt jag med och målade dit de två ögonen som de har i O'na i sin logga. Man fattar ju inte grejen förrän jag förklarat, men ögonen blev rätt söta oavsett.




The theme for this weeks Nail art Sunday is "zoo", and this manicure is inspired by the logo of a Swedish pet store.

fredag 12 oktober 2012

Seche Vite som underlack

Det har varit så mycket skriverier om trälim som underlack ett tag nu. Som alltså ska göra att man kan dra av jobbiga glitterlack från nageln istället för att använda remover i en mindre oändlighet. En del får det att funka och andra inte. Men jag vill upprepa att det inte behöver vara så krångligt. Vid det här laget har vi alla Seche Vite hemma och det funkar strålande som dra-av-bas!

Vill man få manikyren att sitta riktigt uselt och kunna dra av lacket igen direkt när det är torrt (tex om man swatchar lack bara för att fota dem) så smörjer man naglarna med lite olja eller fet creme - jag kör på Lemony Flutter eller nagelolja - innan man lägger ett lager Seche Vite som bas.

Vill man att det inte ska sitta fullt så uselt utan kanske hålla ett tag så tar man ingen olja utan lackar det över rena naglar. Sen kan man variera hållbarheten med mängden eller typen av olja. Barnolja eller olivolja etc får det att ramla av väldigt enkelt, medan nagelolja gör att det sitter lite bättre. Man får prova sig fram tills man hittar en lagom nivå. Man kan inte räkna med att det håller en vecka oavsett, men de flesta av oss vill ju byta oftare än så. Ett par dagar är inga problem om man inte utsätter händerna för nått hemsk.

Jag har testat samma metod med Poshé överlack också och det satt bättre, för bra för mig, så jag håller mig till Seche Vite. Men vill man ha bara lite bättre hållbarhet kan Poshé kanske vara ett alternativ.

Är man sen orolig för missfärgningar så lägger man ett vanligt baslack över Seche Vite. SV klarar sig oftast bra på egen hand men ska man använda ett lack som man vet kan missfärga så är ett baslack att rekommendera också.

Jag tar med samma bilder som i förra inlägget jag skrev om det här, som är över ett år gammalt. Det är inga nya grejer men antagligen finns det många nya läsare vid det här laget :)




Using Seche Vite as a base coat means no need for remover!

Glitter Gal - Blue Suede Shoes

Holofredag med Blue Suede Shoes, som absolut är ett lack jag hade kunnat klara mig utan. Blått holo råder det ingen brist på i världen och det finns många som är mer holografiska än det här. En tvåa på den femgradiga holoskalan... Färgen är ju trevlig och effekten passar säkert nån som inte tycker att holo ska vara så in your face. Men eftersom jag tycker att ju mer regnbågar desto bättre, så var det här inte mitt i prick för mig. Det hamnar på bloppislistan. Ska se om jag hinner med att rensa till helgen så jag kan lägga upp en bloppis igen snart.




Formulan var väldigt lättmålad men skir. Jag har ett tunt lager och två normala på bilderna och det är ju som ni ser en hel del VNL. Det är inte lika mycket i verkligheten, men det är ju absolut där. Torkade bra.

Formula: 3
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: Ninja Polish


Blue holo is not a rare thing out there, and this is not a particularly strong holo. Nice color, but to me the effect is not enough. It goes on the blog sale list. Formula was good but a tad sheer, three coats.