fredag 31 maj 2013

Dance Legend - 9, Robots vs Humans (jämförelse med Glitter Gal - Belgian Chocolate och Ozotic 524)

Eftersom det ju är Holofredag idag så hoppar vi över nummer 8 så länge och kör på nått roligare än ett rosa lack till... Lite får man liva upp det på en fredag!

Jag är ju som bekant svag för bruna hololack, så jag gillar Robots vs Humans. Det är nått som gör att jag inte blir helt kär i det dock, svårt att sätta fingret på. Kanske skulle det varit lite mörkare, eller mer holografiskt även i skugga... Jaja, under en lampa är det i alla fall snudd på perfekt.




Slog till på en jämförelse med de bruna lack i samlingen som verkade matcha bäst, Glitter Gal Belgian Chocolate och Ozotic 524, även om de är väldigt olika egenligen, både i nyans och holoeffekt. Robots vs Humans fyllde uppenbarligen ett hål i samlingen!



Bra formula, lager nummer två gick mest på rutin snarare än för att det var nödvändigt.

Formula: 5
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Dance Legend

I like brown holos so I like this! Made a comparison with Glitter Gal and Ozotic while I was at it.

onsdag 29 maj 2013

Paket

Igår kom äntligen Zoyas sommarkollektion. Tiden från beställningen till att säljaren skickade dem var evighetslång - vi snackar veckor här - och jag hann bli lite smått irriterad. Pre-order i all ära men man kan ju vänta med att lägga ut annonserna tills det i alla fall är samma årtionde som man beräknas få leveransen själv...

Jaja, jag hoppas att lacken ska vara värda väntan i alla fall! Ser lovande ut på swatchstickorna.


Och ja, jag köpte fulla kollektioner trots att det är massa rosa och orange med, Zoya är det enda märke jag fortfarande gör det med oavsett finish på lacken. (Annars köper jag ju fulla kollektioner med hololack och duokroma lack hela tiden men det är ju en helt annan sak ^^)

New friends :)

tisdag 28 maj 2013

Dance Legend - 7, New Messiah (jämförelse med Hits - Hermes)

Guld är aldrig bra på mig, men det här är så blekt att det blir mer champagne än guld. Linjär holo på det och lacket klarar sig undan med nöd och näppe från att vara en stor besvikelse. Nu blev det rent av bättre än jag trodde, fast det säger nog mer om mina förväntningar på det.
Tyvärr är det ganska frostigt, utöver holoeffekten, och det blir lite penseldrag i det, ingen höjdare.




Det lacket i samlingen som var mest likt är Hits Hermes, värdelöst skirt elände som inte gör nån glad. Jag är verkligen inte såld på Hits holosarna, formulan är bedrövlig. Hermes är varmare i tonen, mer guld, och betydligt svagare i holoeffekten.



Formulan på New Messiah var lika bra som på de andra, två lager.

Formula: 5
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: Dance Legend

A very pale gold/champagne color, not very good looking on me but I've seen worse. Nice formula. And worlds better than the crappy Hits Hermes.

måndag 27 maj 2013

China Glaze - In the rough

Grönt texturlack som jag fick adoptera av Linda, tack Linda! Jag misstänker att jag tycker mycket bättre om det än vad hon gjorde för det här var riktigt roligt :)

Färgen är mitt i prick vad jag älskar och texturen gör det lite extra kul, kan inte sluta klappa på naglarna ^^ Jag ville att det skulle vara helt matt så jag hoppade överlacket. Det gör det ganska svårburet eftersom det är som att gå runt med tio små bitar sandpapper på naglarna: man fastnar ju i allting! Jag var tvungen att fila naglarna en aning efter att lacket torkat så att det i alla fall inte stack ut små bitar från naglarna.




Det torkade väldigt snabbt men var ganska underligt att måla med. Rinnigt men samtidigt tjockt och klumpigt (på grund av texturpartiklarna). Lager ett var ganska okej medan lager två blev extremt flödigt för att få ut det över naglarna över huvud taget.

Formula: 4
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: privatperson


I really like this, it's a fun and happy polish! The color is perfect and the texture ads that little extra. Hard to wear though, since I got stuck in everything all the time.
I did two coats and it dried really fast but was a bit odd to paint with due to the texture-particles.

lördag 25 maj 2013

Technic - South Pacific

Technic är ett nytt märke för mig, köpte det billigt i en lokal butik bara för att det är kul att testa nya märken. Jag hoppades att det skulle vara creme men det visade sig vara mer åt jellyhållet, så det blir väldigt glansigt även utan överlack. Färgen är mörkt petrolblå och jag gillar den skarpt.




Tre flödiga lager krävdes för att bli av med VNL'en. Hyfsat lätt att måla med.

Formula: 4
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Fysisk butik

Lovely dark color but a tad too much towards a jelly finish. Three coats to get rid of the VNL.

fredag 24 maj 2013

Dance Legend - 6, Teleportation (jämförelse med Color Club - Cloud Nine)

Nu kör jag ju Dance Legend holosarna i nummerordning, annars hade jag visat nått roligare Holofredag till ära... Men nu får ni alltså stå ut med Teleportation, ett av bottennappen i kollektionen. Det är inte klokt vad trött jag är på sånna här bleka rosa/lila holosar, världen svämmar över av dem! Kan ingen bara trycka på off-knappen i blek-holo-fabriken...




Jämförelsen fick bli med Color Club's Cloud Nine. Hade kunnat hitta högvis med potentiella dupes i samlingarna men det fick räcka med det här.



Två lager, bra formula.

Formula: 5
Färg i sin genre:3
Inköpsställe: Dance Legend

There cannot possibly be anyone out there who hasn't got one of these pale purple holo polishes already, the world is flooding with them. Cloud Nine from Color Club is just one example. But if there for some reason is someone who wants another one, this is a good choice I suppose, the formula is nice and covers in two coats.

onsdag 22 maj 2013

Dance Legend - 5, Spectrum (jämförelse med Color Club - Miss Bliss och Layla - Retro Pink)

Mer rosa... Den här nyansen var inga problem att hitta dupes till i samlingen, det finns hur många kalla bebisrosa lack som helst där och jag trivs inte i nått av dem. Men men, så är det när man samlar ^^



Bara regnbågarna skiljer mot Color Club's Miss Bliss, och Layla's Retro Pink är en halv nyans varmare. Inga problem att hitta likvärdiga lack med andra ord.



Formulan var kanske en aning mer "kladdig" än de andra i kollektionen. Två lager som vanligt.

Formula: 4
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: Dance Legend

More pink, same same...

måndag 20 maj 2013

Dance Legend - 3, Shock (jämförelse med Color Club - Miss Bliss och Layla - Shocking Pink)

Rosa då... min samling av rosa hololack är löjligt stor eftersom jag verkligen aldrig använder dem, men men, så blir det när man envisas med att ha alla lack i kollektionerna.




För att ni ska få en bättre uppfattning om nyans och regnbågar så jämförde jag det här med Color Club's Miss Bliss och Layla's Shocking Pink. Som ni ser är ingen av färgerna dupes (hade nog kunnat hitta lack som var mer lika om jag brytt mig om att leta, men nu ville jag jämföra med lack som de flesta vet hur de ser ut redan) och regnbågarna är mer linjära än i de andra.


Layla ser mindre holografiskt ut än det "ska" eftersom jag var för otålig
för att orka låta det torka tills holoeffekten kom fram ordentligt.

Två lager.

Formula: 5
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Dance Legend

Comparison with Color Club Miss Bliss and Layla Shocking Pink. Dance Legend is more linear than the others.

söndag 19 maj 2013

"Tecknade" naglar

Hittade en tutorial på "cartoon nails" hos en av Youtube tjejerna jag följer... det finns åtskilliga på Youtube som specialiserat sig på nailart och som är så duktiga och påhittiga att det inte är klokt! Oftast tycker jag bara det är kul att titta men den här var jag tvungen att återskapa det själv. Den blev inte alls lika bra som hennes naturligtvis, men rolig ändå.

Den gör sig bäst på lite avstånd





I recreated a nailart I found on Youtube, made by this talented lady. It's not as good as hers obviously, but it's fun anyway.

fredag 17 maj 2013

Dance Legend - 4, Optical Illusion (jämförelse med China Glaze - When stars collide och Layla - Purple Illusion)

Vi kör vidare med Dance Legend denna Holofredag, det är ju enklast så. Och vi har fortfarande många kvar att gå igenom!
Riktigt trevlig färg på Optical Illusion, mörk lila. Jämförde med China Glaze When Stars Collide och Layla Purple Illusion.





Och så ett par jämförelser, med China Glaze When stars collide och Layla Purple Illusion. Att Layla inte ser mer holografiskt ut beror på att jag hade för brottom med att fota innan det fått torka helt, då dyker inte holoeffekten upp riktigt. Men ni får se det som en nyansjämförelse.




Två lager av gammal vana men ett hade nog räckt för Optical Illusion.

Formula: 5
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Dance Legend

Comparison between Dance Legend Optical Illusion, China Glaze When Stars Collide and Layla Purple Illusion.

onsdag 15 maj 2013

Dance Legend - 2, Spacecraft (jämförelse med Color Club - Beyond och Layla - Flash Black)

Spacecraft är grått, kan inte beskyllas för att vara svart, men är väldigt snyggt ändå förståss. Det är bra regnbågar i det även om de inte är i klass med Layla eller andra superhololack. Holoeffekten är också mycket "mjukare", med mer linjära regnbågar än Laylas. Kräver en del ljus för att komma till sin rätt.




Jämförelsen blir mellan det betydligt mörkare Beyond från Color Club och det superholografiska Flash Black från Layla.



Två lager, kanske hade det räckt med ett om jag gjort det ordentligt flödigt.

Formula: 5
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Dance Legend

Medium gray, not getting close to black, holo with lovely formula. Very "soft" rainbows.

tisdag 14 maj 2013

A-England - Galahad

Galahad är också ett sånt där lack jag köpte för att det var rea. Men det är väldigt snyggt så jag tror det hade varit värt sitt ordinariepris också. En smutsig blåturkos ton, rolig men ändå smickrande. Det torkar en aning blåare, alltså mindre grönt, än det är i flaskan.




Snudd på perfekt formula, om nått så kanske en liten aning åt det rinnigare hållet. Två lager täckte utan problem och blir jämnt och fint. Väldigt lättmålat.

Formula: 5
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: A-England, före Royal Mails sammanbrott.

Really lovely color and almost perfect formula.

måndag 13 maj 2013

Dance Legend - 1, T-1000 (jämförelse med Color Club - Harp on it och Layla - Mercury Twilight)

Jag bestämde mig för att ta Dance Legend lacken i nummerordning eftersom de har jättestora siffror på korkarna. Så det silvriga T-1000 är först ut.
Silverhololack är knappast en bristvara här men regnbågarna i den här är väldigt trevliga. Kanske blir det inte den jag sträcker mig efter när jag ska ha ett superholografiskt lack, men det är linjärt och fint, "mjuka" regnbågar.




Jag slängde ihop en jämförelse för att ni ska få se skillnaden i holoeffekt jämfört med Color Club och Layla.



Två lager täckte bra och var lättmålat. Penseln är väldigt bred, i bredaste laget för lillfingernaglarna, men den funkar förvånansvärt bra att jobba med ändå.

Formula: 5
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: Dance Legend


T-1000 is very linear and pretty, even if silver holos hardly is something my collection is lacking. The formula is really nice and covers with two coats.