onsdag 31 juli 2013

Zoya - Amy

Vi fortsätter Zoyas sommarkollektioner med knallorange! En sån där nyans som gör att händerna ser grå ut, häftig och galen! Kanske inte helt min grej och inget jobb-lack för min del, men absolut coolt.




Lättmålat och täckte på två lager.

Formula: 5
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: eBay


Crazy bright orange! Two coats.

fredag 26 juli 2013

All info om att köpa Cactus-lacken


Nu blir det ett sånt där långt inlägg, men ta er igenom det om ni är intresserade av att köpa lacken :)

Lacken kommer - som förra gången - att säljas via en nätbutik hos Tictail. (bra ställe, vill ni sälja saker rekommenderar jag dem) Länk till butiken:



Förra gången sålde de 45 flaskorna jag hade då slut på 20 minuter (förutom ett par flaskor i en nyans). Jag har ingen aning om hur de 93 jag har nu kommer att tas emot. Dels kanske nyhetens behag har gått över och det inte är lika roligt längre, och dels är det semestertider och många är bortresta.
Utöver det har jag också ett spännande problem: jag har 93 glasflaskor men jag vet inte vad ni vill ha i dem! Det är alltså antalet glasflaskor som sätter begränsningarna för hur många lack jag kan sälja just nu, inte basen eller pigmentet som sist. Några av lacken har jag inga problem att blanda mycket mer av, men jag har inget att hälla det i just nu. Jag köper fler flaskor om det visar sig behövas, men då är det några veckors väntetid på leveransen från andra sidan jorden.

Utbud
Till att börja med kommer det att finnas 6 flaskor av alla lack med undantag för Cactus phone home som det bara finns 5 av. Den kan jag inte blanda mer av just nu så de 5 flaskorna är allt som kommer att finnas. De andra finns det mer av som jag kan hälla upp på lackflaskor men tillgången är inte obegränsad där heller.
Astatine, Boron, Lithium, Thallium, holoöverlacket och Space age cactus kan jag blanda mer av omgående om det skulle behövas. De andra måste jag köpa mer pigment för först i så fall.
Sen fyller jag på med fler flaskor av det som går åt, när jag vet vad ni vill ha mest av.

Försäljningsdatum: söndag 28/7 (alltså nu på söndag) klockan 11:00

Bilder
Swatcher på Spectrum kollektionen, och på Like a cactus in the sky kollektionen finns som bekant i tidigare inlägg. De finns också på säljsidan.

Pris: 90kr / flaska

Innehåll: 15ml / flaska
(jämförelsevis kostade den förra omgången 75kr/styck och innehöll 7ml/flaska, ifall nån funderade på det, så det är mycket billigare milliliterpris den här gången.)

Ingredienser
Butyl acetat, etyl acetat, nitrocellulose, acetyl tributyl citrate, isobutyl acetat, isopropyl alkohol, adipic acid / neopentyl glycol / trimellitic anhydride copolymer, silica, styrene / acrylates copolymer, N-butyl alkohol, benzophenone, acetone, cellulose acetate butyrate ester, napholite, polysiloxane copolymer, dioctly adipate, aminomethoxysilane, isopropyl alkohol (allt det där kan översättas till "nagellacksbas") + pigment och glitter godkända för kosmetiskt bruk.

Lacken är big 5 free, och innehåller alltså inte DBP, toluene, "formaldehyd"/formalin, tosyalmide/formaldehyde resin eller kamfer.

Frakt och betalning
Jag kommer att skicka flaskorna noga bubbelplastade i postens gröna kuvert. Utöver själva portokostnaden har jag också lagt på PayPals avgifter på frakten, de ska ha några kronor för varje transaktion. Hela fraktkostnaden är självkostnadspris och inget jag tjänar nånting på.

I kassan kommer ni att få välja fraktkostnad beroende på hur många lack ni köper. Att ni måste göra det manuellt beror på att butiken inte kan beräkna frakt baserat på vikt eller mängd själv. Se till att välja rätt är ni snälla! (Felaktiga ordrar kommer att annulleras och ni får tillbaka pengarna minus PayPal's avgifter) Jag ber om ursäkt för att det blir ett manuellt steg till, men alternativet är att alla betalar massa i frakt oavsett antalet flaskor och det känns heller inte sjysst. Jag kan tyvärr inte bjuda på delar av fraktkostnaderna eftersom jag då går back på hela kalaset.

För leveranser utanför Sverige, maila mig för fraktkostnader.

Betalning görs via PayPal. Man kan använda PayPal även om man inte har ett konto hos dem. Då betalar man med kort som vanligt men via deras site så att de tar hand om kortuppgifterna och drar pengarna från kontot istället för att säljaren gör det. På så sätt får inte jag eller nån annan än PayPal tillgång till era kortuppgifter, säkert och bra.

Leveranstid
Jag ska skicka iväg dem så fort jag bara hinner men jag kan inte lova nån leveranstid. Behöver nån hinna få hem dem innan ni reser bort eller dylikt så skriv det i meddelandefältet vid beställningen.

Till er som köper dem, speciellt er andra bloggare
Avslutningsvis vill jag säga precis samma saker som förra gången: vill ni blogga om lacken (inte nått jag förväntar mig) så gör det och bekymra er inte för mina eventuella känslor :) Jag förväntar mig ärliga recensioner av dem. Hatar ni dem, skriv det. Vill ni byta bort dem på Facebook, gör det. De är inte mina bäbisar så när ni köpt dem är de er egendom och ni får göra och tycka precis som ni vill :) Jag kommer inte bli personligt förolämpad och sluta läsa eran blogg bara för att ni inte är odelat positiva ^^

Jag kommer precis som förra gången inte heller kommentera era inlägg med dem. Självklart blir jag jätteglad om ni gillar dem även om jag inte skriver det. Eventuella frågor om dem eller saker ni vill ha feedback på ställs lämpligen här på bloggen eller i ett mail eller dylikt.


Sådär då... några frågor eller reflektioner?

onsdag 24 juli 2013

Cactus - Like a cactus in the sky

Den här kollektionen kom till som rena experiment: "vad händer om jag blandar det och det och det och..." Jag beställde lite glitter som en kul grej och tyckte att jag skulle ha det till nått och resultatet blev det här gänget. Pigmenten är sådant som i viss mån blev över och glittret tog slut väldigt snabbt. Kontentan är att jag inte har en aning om vad jag har i och i vilka proportioner! Så jag kommer inte kunna göra mer av de här. Liknande kanske men inte identiska och i så fall efter inköp av mer råvaror. Så de här får (för tillfället iaf) bli limited edition, och det finns inte så mycket av varje. Undantaget är Space age cactus som jag har hur mycket pigment till som helst, den kan ni få litervis av om ni skulle vilja ^^

Även de här vill väldigt gärna ha överlack på för att komma till sin rätt, så det är det på bilderna.

Where no cactus has gone before - 3 lager på bilderna




Cactus phone home - 3 lager på bilderna




The cactus has landed - 3 lager på bilderna




Twinkle twinkle little cactus - tre lager på bilderna. Vill nog gärna ha dubbla lager överlack för att bli helt slätt



Space age cactus - 2 lager på bilderna




Nu ska det designas etiketter, monteras korkar och hällas på flaskor... så det återstår en del jobb. Men förhoppningen är att kunna sälja dem om en vecka eller två. Priser och fraktkostnader har jag heller inte klurat ut, det är ett himla mäck just med frakt...

Cactus - Spectrum

Vi börjar med Spectrum kollektionen. Holoeffekten i de här jämfört med de första upplagorna i Spectrum β är mindre linjär men mer färgglad. Holopartiklarna är större helt enkelt. Sen är det som bekant helt hopplöst att fånga holo på bild vilket särskilt stackars Boron fick erfara. Allihop är mer holografiska i verkligheten än vad bilderna fångade.

Precis som förra gången så kräver alla lacken överlack för att holoeffekten ska synas ordentligt. Suspension base'en torkar matt och färgpigmenten är dessutom matta, så utan överlack ser lacken väldigt tråkiga ut. Bilderna visar dem med överlack.


Astatin - en varmare/mörkare nyans än sist. Två lager på bilderna.



jämförelse av holoeffekten, gamla Astatine till vänster och nya till höger

Boron - snudd på identiskt i färg mot förra upplagan men mindre linjär som sagt. Två lager på bilderna




Lithium - Så nära rött mina pigment medger. 3 lager på bilderna




Thallium - Färgen var prio ett. Diskret holoeffekt och 4 lager på bilderna men mig veterligen en unik grön färg på ett holo.




Zirconium holoöverlack, över fyra olika cremelack. Först ett lager och sedan två lager. Tycker man det är för mycket redan vid ett lager är det inga problem att späda med lite klarlack, det är tillräckligt med suspension base i för att klara lite spädning.





Swatcher på den andra kollektionen kommer strax

tisdag 23 juli 2013

Nya Cactus-lack

Ho-ho? Är det nån kvar här? Det har varit ekande öde här ett tag, av den enkla anledningen att all energi och vaken tid har gått åt till att blanda lack. Hela dagar har bara försvunnit i lackdimmorna. Sen har min RSS-läsare problem med servrarna så jag kan inte ens läsa era bloggar just nu, så då blir det ännu mer tyst.

Lack var det ja! Vi tar de dåliga nyheterna först, en personlig ursäkt till MrsData som jag lovade ett orange hololack: det blev inget orange hololack, förlåt :( Mina pigment är inte kapabla till det, trots envetet blandande, testande och inköp av nya pigment. Igår gav jag till slut upp, allt jag kan prestera är kolafärgat lack eller nått som ser ut som ett urinprov :p

Å andra sidan blev det en hel extra kollektion, det kanske väger upp. Och i den är det ett duokromt lack som har oranga toner i åtminstone.

Men vi tar hololacken först, Spectrum kollektionen. Två repriser och tre nya. Holoeffekten är annorlunda mot förra gången eftersom jag har ett annat pigment. Repriserna har mer holo i sig än sist men det är inte såpass skillnad på dem att man behöver vilja ha båda versionerna.



Astatine - ny version av det svarta från förra gången. Har försökt få det svartare och med mer holoeffekt.

Boron - Repris av det blå, också den med färggladare holoeffekt

Thallium - grönt, jättegrönt! Äntligen lyckades jag med det gröna hololack jag alltid velat göra. Holoeffekten är ganska diskret, det var färg eller effekt och nu valde jag färg.

Lithium - it's alive! I visst ljus ser det rött ut, men för det mesta mer rosa, eller i alla fall med rosa toner. Holografiskt är det åtminstone.

Zirconium - holoöverlack rätt upp och ner


Sen blev det en kollektion med en salig blandning lack. Glitter och flecks och holo och duokromt. Jag har sedan tidigare planerat lacknamn på temat rymden så de fick komma till användning nu. Kollektionen har fått namnet Like a cactus in the sky.


Twinkle twinkle little cactus - mellanblå bas med blått och prismatiskt glitter i olika storlekar.

Cactus phone home - mjukt blå med lila skimmer/flecks i vissa vinklar och ett diskret holoskimmer.

The cactus has landed - grönturkos med guldgröna flecks och prismatiskt/holo skimmer.

Where no cactus has gone before - lila med duokrom ton i grågrönt och holoeffekt

Space age cactus - duokromt i koppar, orange, rosa, korall... typ. Och ett svagt holoskimmer på det.


Swatcher kommer naturligtvis men jag vill inte att det här inlägget ska bli en mil långt så jag delar på det. All info om hur, var och när de går att köpa kommer också inom kort!


My latets creations :) Swatches will be up in a day or so.

fredag 19 juli 2013

Nabi - 24 Purple

Holofredag och semester, kan ju inte bli mycket bättre! :) Det är en himla häftig grundfärg på det här hololacket, dock kan jag inte sluta släppa associationen till "tant" även om det är holo. För mig är de här fuchsia-rosa-lila tonerna tantfärger, kan inte komma över det :p
Regnbågarna är färgglada och trevliga, ända tills man lägger överlack på, då är de döda. Puts väck, precis som med det röda lacket. Grundfärgen blir ännu mer galen och färgstark och skimret som är kvar av holoeffekten är riktigt häftigt, men det är synd att kalla det ett hololack. Har testat olika typer av överlack och att verkligen låta det härda helt igenom och det verkar som om vissa av Nabi holosarna helt enkelt inte tål överlack.




med överlack

Formulan var väldigt täckande och lättmålad. 2 lager räckte bra.

Formula: 5
Färg i sin genre: Utan överlack: 4, som hololack med överlack: 1, som skimmerlack med överlack: 5.
Inköpsställe: Amazon


The color of this is really cool and bright, quite special for a holographic polish. However, for me this fuchsia-pink-purple color is an old-lady-color, the kind of color old ladies have on their lipstick... that is all over their teeth.
The holo effect is nice and colorful until you put top coat on it, then it's gone. The color becomes even more bright and crazy and the holo turns into some kind of shimmer on speed, but it's not a holo anymore.
Two coats by the way, it covered really well.

onsdag 17 juli 2013

Dance Legend - 12 White Noise

Om man är kritisk så kan man tycka att White Noise ser ut som Tip-ex med smuts i. Om man är lite snällare kan man associera till vaniljfrön i grädde. Min tanke när jag beställde det var att det skulle se ut som sten. Det är kanske lite för vitt för att se ut som sten, men jag tycker fortfarande att det är ett himla häftigt lack. Inte alls min stil och vad jag brukar gilla men nånting med det gjorde att jag föll pladask ändå. Det är kul helt enkelt!

Det består av en vit bas med ytte-pyttigt matt svart runt glitter. Basen är ganska opak och dränker en del av glittret som därmed ser grått ut. Om man vill att glittret ska synas mer (och det gäller ju alla glitterlack inte bara det här) så kan man lägga ett extra lager av lacket och, efter att det torkat, snabbt svepa över naglarna med en bomullspad med remover på. Då "torkar man av" glittret från lack så det blir mer framträdande.




Formulan var... sandig. Sandlacken är lite egna att jobba med, lite klumpiga och tjocka. Efter att borsten fått en smärre frisering gick dock lackandet bra och det täckte på två lager utan problem. Torkar matt och snabbt som attan.

Formula: 4
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Dance Legends hemsida


If one was critical one could think that White Noise looked like Tip-ex with dirt in it. Or - less critically - vanilla seeds in whipped cream. When I ordered it I imagined it would look like stone, and maybe it does a little bit, even if it's probably too white to be stone. I like it anyway! It's not at all my sort of thing but it's so fun I can't help liking it.
It's a sand-polish with teeny tiny black glitter in an opaque white base. The formula was typical for a sand-polish: a bit thick and gloopy. It covered well in two coats and dried really fast.

tisdag 16 juli 2013

Paket

Efter mycket väntan hittade paketet från Dance Legend hem till mig idag. Jag beställde det den 11e juni så det har gått lite mer än en månad. Tydligen har det varit poststrejk och grejer i Ryssland som fördröjt det. Jaja, jag har inte bråttom så jag hade inget emot att vänta. Nu ser jag dock verkligen fram emot att swatcha dem för de ser sååå fina ut i flaskorna! Det är inte ofta jag ooh'ar och aah'ar när jag packar upp paket längre - efter så många lack som passerat här har jag blivit avtrubbad - men det gjorde jag med de här.



After 5 weeks waiting I got my package from Dance Legend. I didn't mind the wait though, I wasn't in a hurry. But they look absolutely amazing, so now that I finally have them I can't wait to swatch them!

måndag 15 juli 2013

Sephora - Flash Me

Föll för Flash Me på grund av den helt galna färgen. Den är verkligen illgul, med en skvätt grönt i. Tyvärr är det ett frostlack, och ingen färg i världen kan kompensera för det.




Skirt är det också. Tre väldigt flödiga lager innan jag fick det hyfsat opakt, och då ville det ju naturligtvis inte torka. Nått täckande i botten är att föredra och ska jag stå ut med både layering och frost så står jag hellre över.

Formula: 2
Färg i sin genre: 2
Inköpsställe: Fysisk butik / Sephora


I fell for the completely crazy greenish yellow color of this. And the color as such is great! Unfortunately it's a frost... and as if that wasn't enough to but you off it's sheer and when I finally got it opaque after three generous coats it wouldn't dry.

lördag 13 juli 2013

Kiko - 388

Jag har massvis med otestade lack i den gröna och blå färgskalan, det verkar vara mest det jag skaffat på sista tiden. Jag ska försöka beta av dem och swatcha så många som möjligt så ni får vara beredda på en viss enkelspårighet i färgvalen framöver är jag rädd ^^

388 är ett kallt grönt skimmerlack med en hel del blått skimmer i. Det är nått med det som gör att mitt hjärta inte slår snabbare, det är kanske den kalla tonen. Jaja, man kan inte älska allt.



Det ser kanske lite frostigt ut på bild, det är det alltså inte utan det är kameran
som plockar upp det blå skimret

Formulan var lite svårjobbad, den ville inte riktigt bli jämn. Jag tror att det mesta kan skyllas på den något sladdriga borsten. Annars täckte den bra i alla fall, två lager räckte.

Formula: 4
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: langat från fysisk butik

Nice green polish with a lot of blue shimmer. Not loving it but it's not bad. Two coats and perfectly okay formula, but the brush was a bit too floppy to work well with the consistency.

fredag 12 juli 2013

Nabi - 10 Navy Blue

Här höll man på att glömma Holofredag igen, alldeles för mycket annat som händer just nu... tack och lov för arkivet!

Djupblå med spridda skurar av regnbågar: scattered och uppbrutna men färgglada. Det är grundfärgen som är grejen med det här. Det är unikt i och med att det är ett så starkt färgat hololack, men holoeffekten är inte unik i sig. Överlack dödade effekten tillfälligt men till skillnad från det röda lacket så kom den tillbaka när allting härdat igen.




Formulan var bra att jobba med och täckte på två lager.

Formula: 5
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Amazon


Amazing bright color on a holo polish, really unique. But the holo effect itself is not top notch: colorful butt scattered and broken rainbows. The effect was killed off by top coat but came back when everything had dried.
The formula was great, two coats.

tisdag 9 juli 2013

Kubiss - Denim effect nails

Plockade upp det här lacket sist jag var på Gekås. Brukar tycka att Kubiss är skräp och inte ens värt sina 9 kronor eller vad det nu kostar. Mest för att penseln i deras flaskor bara är snäppet bättre än att försöka lacka naglarna med en överkokt spagetti. Men det här var lite roligt ändå. Det är mörkblått, fullt med silvermetallic partiklar och torkar matt. Jag har ett par jeans som det faktiskt matchar riktigt bra så det är inte omöjligt att jag använder det här lite då och då.




Formulan var väldigt täckande och hade det inte varit för sladder-penseln så hade det absolut täckt på ett lager. Nu fick det bli två på ett par av naglarna. Torkar snabbt som ögat som matta lack brukar göra.

Formula: 5
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Fysisk butik / Gekås


I picked this bottle up in a local store. Kubiss is a brand I usually think is crap and not even worth the 1 dollar they cost. Mostly because the brush has about the same texture as overcooked pasta... But this was a bit fun anyway. It's a matte dark blue with silver metallic particles. It's supposte to look like jeans and even if it doesn't really, I still have a pair that it would match quite well.
The formula was very pigmented and if it hadn't been for the pasta-brush one coat would have been enough, now I did two. Dried super fast.

måndag 8 juli 2013

Hemma igen, men lite shoppingfynd

Hemma igen från Malmö! Vi hade fullt upp med annat så det blev inte mycket shopping, men jag hann i alla fall med ett snabbt besök på Sephora. Helt underbar butik, jag gick där som ett litet barn i en godisaffär och personalen tyckte nog jag var helt galen som gick och log för mig själv bland hyllorna ^^
De hade rea på allt och dessutom tag-tre-betala-för-två på massor med minilack av deras eget märke, så jag plockade på mig en hel hög. Bland annat en kandidat till det perfekta blå cremelacket, får väl se hur det blir :)


Köpte lite småprylar och en lime-doftande creme av deras eget märke också men det är ingen poäng med att visa på bild.

Hemma väntade det även en paketavi som visade sig vara en leverans av pigment, så nu blir det mer blandande framöver :)


Home again from a weekend out of town. I didn't have much time for shopping but a couple of polishes got to travel home with me.

onsdag 3 juli 2013

Zoya - Tinsley

Persiko-rosa metallic lack, rosa bas men massor med guldflecks. Utan att ha gjort en riktig jämförelse tror jag det här är väldigt likt Gloria från Zoya, men mer persika. Kanske inte vad jag var i störst behov av i min samling men det är ju absolut ett snyggt lack.




Formulan var ganska ordentligt skir men klarade sig på tre lager i alla fall, trodde ett tag att det skulle behövas fler.

Formula: 3
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: eBay


Peachy pink with gold flecks. Nice but not my favorite. Three coats and quite sheer.