onsdag 22 januari 2014

Zoya - Blu med L.A. Girl - Uninhibited

Är som sagt förtjust i bleka pasteller och arbetsveckan inleddes med en manikyr av Blu med en accentnagel med svart glitter. Uninhibited uppförde sig dock inte som jag ville så jag blev inte nöjd, det åkte av igen rätt snabbt igen. Och då följde stackars Blu med av bara farten. Spännande iakttagelse: när jag tittar på helhandsbilderna i orginalutförande (orginalfilen liggandes på min dator) så är bakgrunden becksvart, inte nånting annat än solid svärta syns. Men när jag laddat upp bilden till Blogger, då syns plötsligt vecken i bakgrundstyget. Nog för att Blogger/Picasa komprimerar filerna, men att den gör sån stor skillnad och trollar fram detaljer som annars inte syns, det tycker jag är skumt!

4 kommentarer:

 1. Jag gillar uninhibited, har den och brukar göra gradienter med den. Skumt vad blogger gjorde med understa bilden, kan tänka mig att fb skulle göra det snäppet värre.. ;) haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den kanske hade varit bättre att svampa på, får testa det nästa gång. ...Eller låta bli att fuska och ta fram svart färg och ett dotting tool som jag borde gjort ^^

   Radera
 2. Jag är inte ett dugg förvånad över att Picasa trollar ohämmat med dina bilder. Den gjorde likadant med mina i somras, det var därför jag bytte min bakgrund. Fotade mot en mörkgrå bakgrund, allt ser fint ut i kameran och på originalbilderna på datorn. Men när de väl blev uppladdade i Picasa så förvandlades de och blev gröna. Bara bakgrunden, ändrade inga nyanser på resterande bild utan bara det gråa.
  Picasa lever ett eget mystiskt liv, det är min slutsats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu när du säger det så kommer jag ihåg att det var grönstick i bakgrunden ett tag... Himla dåligt av komprimeringen att göra så! De kunde gott lagt ner lite mer tid på att få till en bra komprimeringsmetod, rimligtvis är ju kunderna måna av att bilderna ska se rätt ut när de vill lägga upp dem på en blogg, så det borde projektet för utvecklingen av Picasa fattat kan jag tycka.

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.