fredag 19 augusti 2011

KleanColor - Chunky Holo Black

Nu ska jag vara väldigt kontroversiell här och ni kommer säkert tycka att jag är galen :p Men att skapa debatt är kul det också :)
Jag tycker nämligen inte om Chunky Holo Black. Glittret i sig är underbart! Men vad var det för ett nöt som kom på att hälla det i den här grådassiga basen? Jag är så irriterad! Jag ville verkligen tycka om det här lacket, men nu blev jag rätt besviken faktiskt.
Basen har inte jättemycket färg och hade man kommit undan med ett lager så hade det kanske inte gjort lika mycket. Men jag tyckte det krävdes två lager för att få den effekten av glittret som jag ville ha. Och det blir rätt tjocka lager också eftersom man inte kan stryka av penseln mot kanten på flaskan, då blir man ju av med glittret. Så lägger man det här över ett färgat lack så ändar man ju färgen och får till en lite gråad nyans som jag inte alls vill ha! (Har testat på nagelhjul) Dessutom läger ju sig basen över glittret och dämpar dem lite också. Jag hade verkligen velat ha det här i en variant med klar bas!
Jag la det över svart – Metallic black – och då är det ju supersnyggt, när basen inte gör nån skillnad. Det är inte riktigt flakes i det utan vad som ser ut som små paljetter som glittrar i alla regnbågens färger. Jag tycker mig se att glittret är i fyra olika storlekar och de stora glittren är lite svåra att få fason på, men så är det ju ofta. Den mest framträdande färgen är orange, följt av grönt, men vinklar man bara naglarna lite så går det att få till rött, blått och lila också. Fast det var svårt att fånga på bild. Det gör sig bäst i skuggan också tycker jag, då blir de olika färgerna mer tydliga än i solen.
Flaskbild, visst är det snygga färgskiftningar!
Men det gick inte att fånga det blå på bild
skugga
så grönt som det blir på bild

Formulan är helt okej för den här typen av lack. Basen måste vara rätt seg och tjock för att så pass stort glitter inte bara ska sjunka ner till botten. Jag målade som sagt två tjocka lager (vilket syns på bilderna, ytan blev inte riktigt jämn på alla naglar) men det torkar ändå, inte snabbt naturligtvis, men det går långsamt framåt.
Formula: 3
Färg i sin genre: 2, det betyget är oundvikligt. Men om man bara vill ha det över svart eller av någon annan anledning inte bryr sig om att basen är grå (eller kanske tycker om den så) så tycker jag lacket är värt en 4 istället.

Inköpsställe: BeautyJoint

12 kommentarer:

 1. jag håller faktiskt med dig, det är en riktigt sorglig färg.. jag vill gilla det, jag tycker det är häftigt, men jag hade definitivt vantrivts i det :D men som alla glitter är det snyggast över svart, och jag trivs inte i svart.. doh!

  SvaraRadera
 2. Haha, det är ju tur att jag inte är ensam i att dissa lacket som "alla" älskar ;D Nä, svart är inte min grej heller, gillar inte färger som är så mörka att jag ser ännu mer blek ut... om möjligt :p

  SvaraRadera
 3. Har blivit extremt sugen att göra en beställning av Kleancolor, framförallt deras metalliclacker och blev glatt överraskad av Beatyjoints priser. Till och med jag som går föräldraledig har ju råd att handla X antal lack=)
  Fråga dock till dig som är veteran, fanns en del olika fraktsätt att välja och det skillde en del i pris. (För min del var den dyraste/snabbaste frakten dyrare än hela min beställning). Vet du hur snabbt det går med det ospecade fraktalternativet? Står att det varierar från land till land...

  SvaraRadera
 4. Jag undrar bara vad du betalade för frakten när du beställde dina KleanColor? Jag är själv väldigt sugen på att beställa från beautyjoint :)

  SvaraRadera
 5. Angelica - Jag mins inte exakt hur lång tid det tog när jag valde det alternativet. Men det var inte så jag hann reagera och undra var paketet tagit vägen. Jag gissar att det tog 2-3 veckor. Paket från 8ty8 och Head2Toe brukar ta mycket längre tid än det tog från BeautyJoint.
  Sverige är annars ett bra land dit postgången är regelbunden. Jag kan gissa att de inte vågar speca nått, bor man i yttre Mongoliet tar det säkert en evighet :p Men till Sverige brukar det vara rätt effektivt :)

  SvaraRadera
 6. Elsa - Visst blir man sugen :) Om man registrerar sig och loggar in så är det väldigt enkelt att se fraktalternativen på just den ordern man har plockat ihop. För 6 flaskor blir billigaste frakten $11,39 exempelvis.
  Jag beställde 17 flaskor och en pennvässare som totalt kostade $33 och den fraken gick på $23,92 + 1 dollar i handling fee (skum grej) Hade jag beställt lika mycket av tex. 8ty8 hade det garanterat blivit dubbelt så dyrt så frakten är helt klart överkomlig :)

  SvaraRadera
 7. Jag kan inte heller påstå att jag älskar det här lacket. Det är fint, visst, men ändå är det ståendes här utan att jag riktigt vet vad jag ska göra av det. Tråkigt!

  SvaraRadera
 8. ja, det är synd på lack som man måste matcha med nått men inte riktigt får kläm på vad man ska ta

  SvaraRadera
 9. Tack för ditt snabba svar. Ha ha nej det är för väl kanske att det inte är yttre Mongoliet vi bor i, tänk så många snygga lack vi hade fått vänta ihjäl oss på;)

  SvaraRadera
 10. Haha, ja det hade inte alls gått, jag hade inte kunnat bo där ^^

  SvaraRadera
 11. jag har beställt från beautyjoint två ggr och har fått paketen på en vecka på billigaste alternativet :)

  SvaraRadera
 12. Ja där ser man, det kan tydligen gå riktigt snabbt! Ett bra fraktalternativ vill jag påstå :)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.