Om mig

Om mig 
Välkommen till Cactus' Nail Polish!

Först vill jag säga att jag är glad att du hittat hit, hoppas att du tycker att bloggen är läsvärd! Lämna gärna spår efter dig i form av kommentarer, sånt är jättekul. Jag tar gärna emot tips om bra bloggar/swatchbilder/e-tailers/etc, och det går lika bra att bara säga vad du tycker :)

Om mig då… Jag är en total nagelnörd som har bloggandet och allting nagelrelaterat som hobby. När jag för några år sedan upptäckte alla lättillgängliga lack som man kan beställa på nätet började samlingen växa explosionsartat. Har nu passerat 600 flaskor och vännerna har för länge sedan börjat fundera på om det är hälsosamt... men nån hobby ska man ju ha. Jämfört med andras är ju min samling dessutom ganska liten, så det finns nog plats för några lack till.

Jag är nog ganska udda på det viset att jag inte är så intresserad av att ha lackade naglar, det är själva målandet som är det roliga för mig. Så jag både lackar på och tar av stup i kvarten, ibland 7 gånger om dagen. Nailart och att göra smycken av nagellack är också kul eftersom det också inbegriper pysslande med nagellack. Nagelvård ligger mig varmt om hjärtat och jag är alltid på jakt efter nya produkter som kan ”fixa” mina torra och spröda naglar.

När det gäller bloggen så är den till för er läsare lika mycket som för mig. Jag vill dela med mig av det jag tycker är roligt, men jag vill även veta vad ni vill läsa om! Jag vill inte skaffa mig läsare med mutor och gåvor utan för att ni tycker att bloggen helt enkelt är så bra att ni vill fortsätta läsa den. Så tveka inte att komma med feedback och tips om hur jag kan göra den bättre eller vad jag borde skiva mer om!

Ett separat inlägg som också funkar som en liten presentation går att hitta här.

Och ytterligare ett här


Man kan maila mig på cactusnailpolish [at] gmail.com

Och Cactus’ Nail Polish finns även på YouTube, om än i liten skala än så länge :)Om mitt poängsystem
Jag poängsätter formulan och färgen på lacken jag swatchar. Skalan är från 0 till 5 där 5 är bäst. Alltihop är min högst personliga åsikt och ett lack som funkar bra på mig kanske beter sig hopplöst på nån annan och tvärt om, det betyder inte att det ena är rätt eller fel!

Poängen för formulan baseras på hur opakt och lättmålat lacket är. Om ett lack ska kunna få en femma måste det vara helt opakt och jämnt efter max två lager. Jag undviker alla lack som kan beskyllas för att vara skira så förhoppningsvis ska det inte dyka upp alltför många nollor och ettor i bloggen. Poängen baseras inte särskilt mycket på hur fort lacken torkar och absolut inte på hur länge de håller utan att chippa. När jag bara swatchar lack låter jag dem knappt torka och tar av dem igen direkt efter att jag fotat klart.

Färg är ett väldigt subjektivt ämne och jag tycker inte det är rättvist att ge ett lack lägre betyg för att just jag inte tycker så mycket om färgen i fråga. I så fall skulle alla gröna, blå och turkosa lack per automatik få femmor för att det är de färgerna jag trivs bäst med. Och då blir betygssättningen meningslös. Så jag försöker betygsätta färgen efter andra nyanser i samma färg. Ett grönt lack ska alltså jämföras med andra gröna och inte med röda lack. Och självklart ska ett cremelack jämföras med andra cremelack och inte med glitterlack. Därav beteckningen ”Färg i sin genre”. Det jag bedömer är djupet i färgen, glansen och kombinationen av skimmer/glitter och bas ifall det är tillämpligt. Betygen är heller inte relativa på så sätt att jag rankar lacken jag har, det går utmärkt att ha tio lack med samma färg som alla har fått femmor i betyg, huvudsaken är att alla är snygga individuellt. 

Poängen för de båda kategorierna betyder ungefär följande:

5 - toppen / älskar det!
4 - bra / över medel
3 - helt okej / som alla andra / acceptabelt  (ganska brett spektrum här)
2 - tveksamt / håller inte riktigt måttet / tråkigt
1 - dåligt / besvikelse
0 - blää / uselt / kommer aldrig använda igen!

Uppdaterad 2013-03-10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.