söndag 3 juli 2011

Varför jag började blogga och min vision för bloggen

Kajalpennan började med den här idén och den var jättebra tycker jag så jag hänger på! Hoppas fler gör det med.
Jag hamnade in i nagelbloggvärlden på ett bananskal. Hittade en site med billigt smink och nagellack, beställde lite men tyckte det var jobbigt att beställa saker utan att veta hur de såg ut i verkligheten. Började Googla lite efter bilder och upptäckte att bilderna jag hittade bodde på bloggar om nagellack. Folk hade hela bloggar dedikerade till nagellack och/eller smink! Började så smått följa några stycken och det blev fler och fler samtidigt som intresset för nagellack växte. Jag som aldrig läst bloggar innan och tyckte att hela konceptet var rätt löjligt. Tänkte på bloggar mest som dagböcker där folk la ut bilder på sina skor och berättade vad de åt till lunch, vem bryr sig! Men de nischade bloggarna var nått helt annat, det var ju konsumentinformation, intresserade människor som delade med sig om vad som är värt att köpa och vad man kan hoppa över. Strålande! (Jag vägrar fortfarande läsa så kallade livsstilsbloggar!)
Så småningom vågade jag mig på att kommentera på bloggarna till och med – skapade mitt alter ego Cactus – och samlingen och intresset fortsatte att växa. Jag började känna att jag ville dela med mig! Bekantskapskretsen runt mig var måttligt roade och tyckte inte att mina nagellack var höjden av lycka, som jag gjorde. Jag ville berätta om mina lack för andra som var lika tokiga som jag! Jag gick och tänkte på att starta en egen blogg länge, säkert över ett halvår men tyckte att jag nog inte hade så mycket att komma med, och fram för allt att min kamera var alldeles för dålig för ändamålet. Men till slut testade jag att göra några inlägg och det blev inte så dumt så då startade jag bloggen. ...Satt och pillade med den första layouten i en vecka :p
Nu har den tagit sig rätt bra tycker jag :) Jag har börjat få en liten krets av läsare och jag har märkt att jag ändrat fokus lite. Från att vilja dela med mig om det jag tycker är kul vill jag att ni läsare ska få läsa om det ni tycker är kul! Bloggen har blivit mer för er än för mig. Jag vill skriva inlägg som hjälper andra och dela med mig och sprida intresset för nagellack och allting nagelrelaterat! Därav köpguiden och inlägg om produkter jag använder osv. Jag kommer nog aldrig kunna visa upp de senaste lacken före alla andra, och jag har inte det som mål. Istället vill jag att min blogg blir ett uppslagsverk, dit man vänder sig för att få reda på tekniska saker som var och hur man beställer vad, vilka produkter som passar ens nageltyp och detaljer om nagelvård. Och självklart recensioner på olika lack. Nagellack ska naturligtvis alltid vara en stor del av bloggen men allt runt omkring är lika viktigt. Det är min vision! Får se hur många år det tar att komma dit :)
Så därför hoppas jag att ni säger till om det är nått ni vill läsa om, nått ni undrar över eller är nyfikna på! Jag vill skriva om det ni vill läsa om!

7 kommentarer:

 1. Kul inlägg! Jag gillar att få en bild av den bakom bloggen. Efter att ha läst en blogg en längre tid känns det nästan som att man känner personen, haha, men egentligen har man ju ingen aning om dens liv utöver just det som tas upp i inläggen. ;)

  Kuriosa: Jag befinner mig nog i början på andra "stora" stycket. Har börjat kommentera så smått och till min stora glädje får jag oftast fina svar! ^^

  Önskeinlägg skulle nog vara ett "här-är-min-samling/stash". Älskar att se andras godingar och förvaringslösningar. :)

  /Elin (som nu börjat använda mitt google-konto an praktiska skäl. Bökigt att följa 20 bloggar med bokmärken :) Min blogg är en gammal och övergiven livsstils-och-funderings-blogg som jag inte har hjärta att döda riktigt ännu, så den behöver ingen gå in på och hoppas på nagellack, haha)

  SvaraRadera
 2. Visst är det så, det är jättekul att "lära känna" bloggarna, även om det bara är inom ett specifikt ämne. Ibland kan jag titta på ett nagellack och tänka att det här skulle xx ha gillat :D
  Annars har jag medvetet kopplat loss allt personligt från bloggen. Eftersom jag dels jobbar i en branch där nagellack inte är en bra grej :p och dels har ett väldigt ovanligt efternamn, så känner jag inte att alla ska kunna hitta mig om de bara Googlar lite.

  Har tänkt på att visa upp samlingen men känner att den är så liten, jag ligger ju över 1000 flaskor back mot de stora Svenska bloggarna :p Men jag kanske gör det ändå så småningom, när den växt lite till!

  Det första jag gör med läsare som kommenterar är att kika om de bloggar också, så jag har redan sett den ;D Men du får börja blogga om nagellack du också, då är jag med ;)

  SvaraRadera
 3. Kul idé Cactus!
  Visa samlingen även om den är liten! (min är ju ännu mindre!)
  Önskemål för framtiden är att du visar alla dina Kleancolor på tex nagelhjul eller helst dina naglar. Jag tänkte beställa ett gäng därifrån.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej,

  Känns som om du och jag är rätt lika! Fortsätt skriva det är jättekul och jag gillar din vinkling!

  SvaraRadera
 5. Ann - Ja jag får väl göra det :)

  Camilla - Väldigt roligt att höra, tackar :D

  SvaraRadera
 6. hej, jag har en fråga angående beställning på cherryculture, ungefär vad brukar frakten ligga på när man beställer ca 10 lack?

  mvh jennie

  SvaraRadera
 7. Nagelkul - Jag gjorde ett test (väldigt enkelt om man är inloggad, kräver inte att man går vidare till kassan) och fick upp följande siffror för 10 lack:
  Billigaste allternativet: $22
  Näst billigaste, med försäkring: $24

  Fraktpriserna beräknas dock delvis på hur mycket lacken kostar så man får titta vad det blir för just de lacken man vill ha, men där omring iaf :)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.