lördag 9 juli 2011

Ozotic - 513 & 624, lila holo

Här kommer två helt underbara hololack från Ozotic, med de fantasifulla namnen 513 och 624. När jag skulle beställa dem undrade jag över hur mycket skillnad det egentligen är mellan dem eftersom båda är lila, och om jag undrade så är det säkert fler som gör det, så jag kör på en jämförelse istället för att göra inlägg om dem separat. Jag gör samma sak för de röda lacken sen tänkte jag.
624 hör till kollektionen High impact holographic medan 513 har tilläggsnamnet Purple (står dock inte på flaskan, bara på siten) och hör hemma i kollektionen som bara heter Holographic. Titta på Picture Polish sida så förstår ni hur jag menar…

Detta är också ett utmärkt tillfälle att visa skillnaden mellan scatterd holo och linjär holo. 513 är nämligen linjär medan 624 är scattered. Ett linjärt hololack visar upp regnbågar på ett annat sätt och är i mina ögon liiite finare :) En scatterd holo är mer glittrig och har ofta större holo-partiklar.
Utöver holoeffekten är de båda lacken väldigt lika, jag gissar att det är samma bas som de tillsatt olika holo-damm/partiklar till. Så vilket man väljer beror på vilken effekt man föredrar. Båda är jättenygga men 513 är lite mer unik eftersom det är lite ovanligt med så mörka lila nyanser på hololack. Bra hololack, särskilt linjära, tenderar att vara ganska ljusa, det blir väl bättre effekt och är lättare att göra dem så antar jag, så mörka linjära holosar är lite av en raritet. Trots de höga priserna på Ozoticlacken ser jag därmed 513 som ett kap och en av höjdpunkterna i min holo-samling!
Tyvärr fick jag bara skuggbilder men det är bättre drag i effekten än vad det ser ut som. Mycket mer än i t.ex. Color Clubs mesiga hololack, men inte riktigt lika mycket som i Make Up Store's.


I lampljus för att visa effekten lite bättre, tyvärr lite ur fokus

Formulan var helt okej på båda två, båda krävde tre lager för att bli opaka. Inga problem med kala fläckar med nått av dem. Jag upplevde dock 513 som lite rinnig och svårare att måla med utan att kladda utanför.
Betyg för båda två:
Formula: 3
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: PicturePolish

Bonusbild: Hjulswatcher av lila hololack. Ozoticlacken överst i bild, sedan Color Club's Whild at heart och Nubar's Trasure. Längst ner är Nfu-Oh nummer 64 som referens för ett holografiskt lack med mycket effekt, tyvärr i en mindre smickrande vinkel. Eftersom det är i lampljus lämnar väl dock bildkvaliteten en del att önska...

8 kommentarer:

 1. Holo lack är helt klart läckra! Kunde inte hålla ögonen borta från mina naglar när jag hade det blå från MUS på (har såklart köpt det rosa med... men det står oöppnat i skåpet än så länge).

  SvaraRadera
 2. Ja, hololacken från MUS är nästan ett måste tycker jag, ska man ha nagellack alls så måste man äga dem :p Dyra som attan men värda varje krona! Har till och med gjort slut på en flaska av det blå över åren och köpt en ny, det har aldrig hänt med något annat lack!

  SvaraRadera
 3. 513 var verkligen ursnygg! Har du fler av Ozotics hololack?

  SvaraRadera
 4. Visst är den! Jag har två röda, de kommer upp i eftermiddag, och ett blått. Det var de som lockade mest vid senaste beställningen :)

  SvaraRadera
 5. MEN vad snygga! Vill haaaa..... Jag gillar inte att vara student med nagellacks-cravings den här tiden på året =/

  SvaraRadera
 6. Nej, det är himla jobbigt att vilja ha alla snygga lack när man helt saknar inkomst! (jag iaf) Det är nästan så jag prioriterar lack framför mat, de är ju mycket roligare! >.<

  SvaraRadera
 7. 513 är verkligen läcker! Den har jag planerat att ta hem i nästa beställning därifrån. Tyvärr kommer det väl dröja, pga vad det kommer kosta. :(

  SvaraRadera
 8. Ja, priserna är helt klart en nackdel med dem

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.