måndag 4 juli 2011

Misa - Mermaid Dreams & Chrystal Water

En annan färg som funkar på korta naglar är blått, så här kommer ett par lack i blått. Misas sommarkollektion har ni sett på 50-11 ställen och jag skaffade bara två av dem så jag tänkte att jag ska vara lite effektiv och slår ihop inläggen till ett, så ni får båda samtidigt.
Mermaid dreams är det mörkare och Chrystal water det lite ljusare. Båda flashar lite i lila i vissa vinklar men medan Mermaid dreams nöjer sig med att vara lila så har Chrystal water även lite flashar i turkos. Det är inte tillräckligt mycket för att man ska kunna kalla dem duokroma och betydligt mindre än tex China Glaze Blue Iguana, men det tillför ändå en dimension till lacken och de är riktigt snygga båda två. Så vilket man väljer är en smaksak.
Mermaid dreams

Chrystal water (jag var för snabb med att måla så det bubblade sig tyvärr)


De är också skira båda två. Jag blev förvarnad om det och la dem över ett nästan-opakt beige lack. Då krävdes det ”bara” tre lager för Mermaid dreams och fyra för Chrystal water. På egen hand hade det krävts fler misstänker jag. Men som vanligt väger färgen i stort sett upp det, jag är svag för blått!
För båda två blir betygen:
Formula: 2
Färg i sin genre: 4

Inköpsställe: Head2Toe

8 kommentarer:

 1. Åååh, de är så fina de där!

  SvaraRadera
 2. Ja, helt underbara blå färger, jag har försökt välja vilket som är finast men det går inte :p

  SvaraRadera
 3. De är så fina... Måste nog ha båda.... Men vad synd är att de är skira =/

  SvaraRadera
 4. Ja, det är himla trist, det gör nog att jag kommer använda dem mycket mindre än om formulan varit bra.

  SvaraRadera
 5. Mermaids dream är min favorit. Men om de är så skira går de bort för mig. Krävs det mer än två lager väljer jag hellre ett annat lack.

  SvaraRadera
 6. Vilket sammanträffande, jag har burit Mermaids Dream i dag. Jag tyckte dock inte att det var så farligt skirt, fick det att täcka med tre lager. Älskar både detta och Krystal Water! :-)

  SvaraRadera
 7. Cactus, du vill gärna ha förslag? För mig som är ny vore det trevligt med en ordlista som förklarar vad alla förkortningar är tex VNL (den vet jag dock), vad de olika lacken innebär (duocrome, foil osv), dekorationstermer (vad det olika dekorationsprylarna heter och hur de ser ut och hur de ska användas)mm. Känner mig som ett tomt kärl som är redo att fyllas med info :)

  SvaraRadera
 8. Ann - Jag tar gärna emot förslag, jättebra! Jag ska börja fila på ett sådan inlägg/flik. Verktyg har jag tänkt att det ska hamna under pryl-fliken men det är ju annat som kanske passar bättre under en egen flik, får fundera på strukturen... Bra idé!

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.