lördag 2 juli 2011

Konsten att få nagellacket att ramla av!

Jag fick en förfråga om ett sånt här inlägg av en annan bloggare, och jag misstänker att min målgrupp här är just bloggare. Normala människor, som inte är extrema lacknördar som jag själv, byter oftast inte nagellack varje dag, eller till och med oftare. Men det blir ju lätt så när man har mycket kul att visa upp på bloggen. Så ni andra som vill att nagellacket ska sitta länge kan istället läsa det här inlägget om hur man fixar det!

Så det här är alltså en beskrivning av hur jag får nagellack att sitta så dåligt det bara går för att sedan lossna i stora sjok! Två enkla steg är allt som behövs.
Del ett: underarbetet är allt, vare sig man vill att det ska sitta eller inte. Vill man ha lacket länge är det ju bra att tvätta av naglarna med diskmedel innan man lackar så att det inte är nått fett alls på naglarna. Så vill man att det ska lossna är det tvärt om som gäller! Jag sätter olja på naglarna innan jag lackar. Och det är inte nagelolja, för den drar ju in i nageln – vilket den ju är gjord för att göra – och det gör att den försvinner efter ett tag och lacket biter fast ändå. (Nagelolja kan ni förövrigt läsa om här). Jag tar barnolja istället, det dras inte in nån stans utan ligger som ett lager uppe på nageln vad man än gör. Ett ganska tunt lager räcker, tar man för mycket olja fastnar inte lacket på nageln när man lackar ens.
Del två: Underlack är ju gjort för att vara ett bra underlag, för att lacket ska sitta bra. Så underlack är inte rätt väg att gå när man ska få lacket att lossna. Motsatsen till underlack? Överlack! Jag använder Seche Vite som underlack eftersom det är lite tjockare och ger ett ordentligt lager på nageln som bas. Man vill ju dock inte råka ut för missfärgningar och överlack är ju inte gjorda för att skydda mot sånt. Så för säkerhet skull lägger jag ett riktigt underlack uppepå mitt överlack.
Svårare än så är det inte. Mina manikyrer brukar hålla till dagen efter med den här metoden. Lagom till lunch brukar jag ha pillat av det, fast det skulle nog hålla till eftermiddagen om jag kunde låta bli att pilla, oftast. Sen är naglarna så gott som rena, jag behöver bara gå över dem med en korrigeringspenna istället för att doppa naglarna i remover. Innan jag bytte till överlack i botten och fortfarande hade riktigt underlack underst så höll det bättre, utan problem i 24h oftast, men det var för bra för mig :pSom ni ser är naglen helt ren utan att det krävs nån remover

lack på...

...lack av!
Ifall nån undrar så är lacket China Glaze Sea Spray.

13 kommentarer:

 1. Oj, det här kändes spejsat! :) Men sitter det inte "för" dåligt då? Alltså, råkar det fara av/chippa utan att du själv pillar på det?

  Jag målar oftast på kvällen och vill att det ska se likadant ut till kvällen därpå. Och då helst försvinna i ett ögonblick :) Själva borttagandet är så jäkla tråkigt. Jag har ett kontorsjobb, kan tilläggas. Måste nog prova din teknik!

  /Elin

  SvaraRadera
 2. Ibland har jag tappat en "nagel" redan på morgonen på parkeringen utanför jobbet :p Men jag tror det beror mycket på hur mycket olja man tar, om man bara använder lite lite grann så sitter det bättre. Och som sagt påverkar det mycket vilket sorts lack man har underst. Jag har prövat olika kombinationer tills jag kom fram till det här, så testa lite olika tills du hittar en metod som passar dig och så länge du vill få det att sitta! Kanske passar en annan sorts olja bättre så lacket biter lite mer i nageln

  SvaraRadera
 3. Smart teknik om man har massor att swatcha på kort tid!

  SvaraRadera
 4. Hahaha!! Vilket underbart inlägg Cactus! :-)

  Det här måste jag prova. Jag brukar ju annars göra precis tvärtom, och då sitter manikyren minst 3-4 dagar i perfekt skick. Men sedan är det ju hopplöst tråkigt och slitsamt för naglarna att kladda med remover.

  Ska nog låna min sons babyolja ikväll...

  SvaraRadera
 5. Roligt att ni gillar det :D Jag har helt gått över till det här, har inte haft fingrarna i dip-in burken på säkert en månad :)

  SvaraRadera
 6. haha, ja, jag gillade också det här inlägget! Själv gör jag en mellanvariant, jag har alltid handkräm/nagelbandskräm inmasserat på nageln innan jag målar på baslack och så. Använder också ibland SV som bas. Jag gör det inte för att lacket ska lossna utan för att jag vet att det ändå håller så länge det behöver. Ibland kan jag pilla bort lack som du beskriver men oftast på dag två eller tre och så länge får det inte ofta sitta.

  SvaraRadera
 7. Ja en fet handkräm ger nog samma effekt kan jag tänka mig! Alla sätt är bra :D

  SvaraRadera
 8. Jag skulle tycka att det ar praktiskt om det lossnade av sig självt efter två dygn, är som regel så ofta jag har mina lack eftersom jag bara får ha lack på helgerna just nu. Men då ska det sitta perfekt hela tiden innan så jag tror jag fortsätter med remover dock även om det är bra trist...

  SvaraRadera
 9. Ja, det är det där att det ska sitta perfekt under tiden som ställer till det, svårt att få båda :p

  SvaraRadera
 10. Intressant inlägg, har aldrig läst om denna metod förut! Själv kommer jag nog även fortsättningsvis att använda remover dock, skulle bli så irriterad om lacket trillar av på jobbet.

  SvaraRadera
 11. Haha, SÅ kul inlägg! =D

  SvaraRadera
 12. Hahha jag kom på ungefär samma sak när jag gjorde en franken på tjocknade seche slumpen. (Ville inte fylla på med nytt fräscht på den). Och allt lossnade ju dagen efter - lagom till att fixa nya färger. Det blev som lösnaglar.
  Att det lossnar i sjok tror jag att det har lite att göra med att seche tränger igenom alla lager av lack och torkat det till ett lager.
  Näe nu får jag sluta spamma haha

  SvaraRadera
 13. Detta måste jag passa på att testa nu när jag ändå ligger hemma i soffan och har planerat att swatcha så många lack jag bara hinner med...

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.