måndag 25 juli 2011

PicturePolish Blog Fest – Abyss

Welcome to my part of the Blog Fest organized by Picture Polish! For my Swedish readers there is text at the bottom of the post :)
This is the first time I have received a polish for free by a company, but I promise you that that has not affected my view on the polish, these are my honest opinions!
Abyss is a dark blue jelly polish and I have to admit that jelly is not my favorite finish, I hate VNL and polishes that cause it. But I was very pleasantly surprised by this since two coats completely eliminated VNL. The formula on this is wonderful, very easy to work with and leaves a beautifully glossy finish.

The color is pretty but a bit too dark for me, I would have preferred a slightly lighter blue that didn’t look black in some angles. I love blue polishes but this is not a blue that makes my heart beat faster. It’s not something I would have bought, but considering the formula, I might very well find something else in the range of polishes that suits me better!
I always score the formula and the color of the polishes I swatch on a scale from 0 to 5. The score for this one is:
Formula: 5
Color in its genre: 3

Och på svenska… Jag fick som sagt det här skickat till mig just för Blog Festen och det är jättekul att vara med! Men lacket kunde ju varit mer inspirerande. Formulan är suverän, jättelätt att lacka med och så glansigt att det blev riktigt svårt att fota det: om ni tittar noga så kan ni se spegelbilden av min kamera i nagellacket :p Men färgen är för mörk för min smak, jag önskar att det varit ljusare så att det inte blev nästan-svart. Jag trillar inte av stolen av det här, även om det är fint. Och gillar man nästan-svarta mörkblå lack så är det här ju helt perfekt!
Jag hade inte köpt det här på eget initiativ men jag är glad att jag fick testa det eftersom jag för första gången fick träffa på ett jelly-lack som inte gav massa VNL. Jag har lite avfärdat jellysar av den anledningen men efter att ha träffat det här lacket känner jag att det finns hopp om att stöta på andra bra och opaka jelly-lack också!
Nån annan av er som är med i blogfesten, eller vet nån som är med? Lämna en kommentar med en länk!

Svenska bloggar som också är med:
Sminkan
Nageldraken
One Inch Nails

6 kommentarer:

 1. Jag är med och jag fick ett vackert ljusblått! Jag skulle gärna ha det här också så vill du sälja det så sälj det till mig. :D

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det ser fantastisk ut! Suktar just nu efter en mörkblå jelly och har siktet inställt på Blue-topia från Color Clubs höstkollektion.

  SvaraRadera
 3. Jag är med och tyckte ganska samma som du om mitt lack - jättetrevlig formula men inte så speciell färg. Fast jag är glad att jag inte fick ett pastellrosa lack, det röda jag fick kan säkert få vara bas för en massa roliga dekorer i alla fall. :-)

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att ni är med också! Jag la till en lista, får se om vi hittar fler svenska bloggar...

  Sminkan - Jag kan inte med att sälja ett lack jag fått gratis, men du kan få det om du vill, jag mailar :)

  Nailtastic - Ja gillar man mörkblå jelly så är det här ju toppen, bara inte jag som är med på tåget :p

  Nageldraken - Ja, det kunde varit värre ;p Men det är kul att testa lack iaf, och det är säkert många som gillar formulan men inte färgen och beställer nått annat så marknadsföringen är nog genial!

  SvaraRadera
 5. Åh, jag älskar hur det här lacket ser ut! Synd för mig att jag inte var först med att vilja köpa det av dig. :p

  SvaraRadera
 6. Haha, ja... men det finns säkert lack som är liknande, färgen är ju knappast unik :)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.