torsdag 14 juli 2011

Nfu-Oh - 66

Jag kör en temadag idag tänkte jag med alla Nfu-Oh's hololack på samma dag. Men i separata inlägg så det inte blir 50-11 bilder i samma och massa att scrolla. På varje udda timme dyker det upp ett nytt, tills de tar slut :)

Det här är underbara nummer 66, blekgrönt och fullt med regnbågar! Nfu-Oh gör flera lack i ungefär samma färgskala som hololacken från Make Up Store (eller kanske snarare MUS som härmar Nfu-Oh) men det här blekgröna har ingen motsvarighet bland MSU’s lack, vilket gör det hela lite mer unikt och roligare eftersom jag inte har någon annan liknande färg. Det passar väldigt bra med ljusgrönt holo hur som helst och det syns ordentligt att det är grönt, det ser inte bara silvrigt ut.
Formulan på alla Nfu-Oh's holosar är sådär bedrövligt holo-lack’ig. Det blir kala fläckar och elände när man målar på det. Nummer 66 är målad i tre lager: ett tunt i botten, sen ett så flödigt att det nästan droppar om penseln, en sjö på nageln får det att täcka i alla fall, och sedan ett tunt till för att täcka de sista fläckarna.

Hololack är i alla fall inte svåra att få jämna så man kan i stort sett slabba på lacket för att få det att täcka bara och bekymra sig om ytan sen. Det torkar på ett halvt ögonblick också. Jag hade Seche Vite som underlack vilket jag hört ska hjälpa men det ville sig inte ändå. Hade jag haft det som full manikyr så hade jag tagit ett Aqua Base i botten istället, det vet jag funkar och skonar mina nerver.
Formula: 1 (som alla sånna här hololack)
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Nailmail

6 kommentarer:

 1. Har man inte aqua base har jag hört att det ska funka bra med ett lager matte magic innan man målar hololack så går det lättare, dock inte provat ännu... kom på det försent =)

  SvaraRadera
 2. Bra tips! Det måste jag testa!

  SvaraRadera
 3. ja, det ser väldigt mkt ut som Siw från MUS, då jag inte tänkte gå helt bärsärk o fylla mina lådor o skåp med nagellack (än i alla fall), så skippar jag detta lack även om hololack är döfräcka!

  SvaraRadera
 4. Effekten på Nfu-Oh lacken och MUS's är identisk! De silverfärgade, de blå och de rosa är dessutom dupes medan de beiga är väldigt väldigt lika. (kanske samma fabrik som gör dem, det skulle inte förvåna mig!)

  SvaraRadera
 5. Jag har flera baslack för hololack men inget av dem slår ett lager Seche Vite tycker jag. Måste testa 66:an över SV nu snart bara för att kolla. Men man har ju alltid olika upplevelser av saker och ting. Misstänker dock att SV som bas för holo är mitt "fel" att det spritt sig, både på MUA och annars. Kankse inte funkar för andra som för mig.

  SvaraRadera
 6. Jag tog SV under allihop i den här swatchomgången, men det ville sig inte med nått av dem... Men det kan ju bero på massa saker, jag har spett ut min flaska ett par gånger, det kanske påverkar... eller temperatur eller sånt. Ska testa med matt överlack under och se om det funkar!

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.