söndag 10 juli 2011

Vanliga lackmärken

Jag tar inte upp alla vanliga märken på make-up som också gör nagellack och som man kan gå in i vilken Kicks-butik som helst och köpa, Nivea, Maybelline, L'oreal, etc. Det är ändå inte lackmärken som florerar vidare mycket på bloggarna. Istället tar jag upp mer specialiserade märken och sådant som man främst köper på nätet. Jag har också valt bort ”ovanligare” märken som Ozotic, Milani, Illamasqua, etc. eftersom listan skulle bli en mil om jag hade med alla dem.
Känner ni att det trots allt saknas nått märke som borde vara med så kan det bero på att jag inte äger nått lack av dem och därför inte kan uttala mig (exempelvis Isadora som nog annars hade fått vara med). Men skriv en kommentar ändå för det kan också bero på att jag helt enkelt glömt det!

länkarna går till märkenas .com adresser
China Glaze  (förkortas ofta CG) – budgetmärke som finns ganska lite i Svenska butiker. Finns att köpa på de flesta siter som säljer lack men sällan med sitt fulla utbud. Bra priser och stort urval av färger, men kanske inte högsta kvalitet alla gånger. Dock väldigt populära på grund av sin lättillgänglighet och utgör basförrådet i mångas samlingar. Har några kollektioner som blivit omåttligt populära och som går för höga priser på eBay.
Color Club (förkortas ibland CC) – Ytterligare ett budgetmärke med hyfsat stort urval. Mycket kul färger i lite mer udda nyanser och knasiga idéer som doft-lack. Har ofta ganska spretiga kollektioner så man lär inte gilla alla men å andra sidan finns det då något för de flesta.
Depend – visserligen ett lack som säljs i affär och platsar kanske inte på listan, men det får vara med ändå av följande anledning: priserna är visserligen låga per flaska men milliliterpriset är fortfarande högt. Hade det varit 15 ml i som för de flesta andra lack så hade Depends lack kostat 85:- Var medvetna om det när ni köper lacken. Gör man ändå inte slut på en flaska så spelar det ju ingen roll men favoritfärgen kanske kan hittas hos något annat märke? Över lag inte den bästa kvaliteten heller så det kan ju vara anledning nog att leta vidare.
Essie – Favoritmärket för de som gillar rosa nyanser eftersom de har varenda en man kan tänka sig. Har mycket klassiska färger som rosa och rött och en del pasteller men mer udda färger som blått och grönt lyser mest med sin frånvaro. Formulan blandad, vissa lack är en dröm men ibland är det stolpskott även här. Har också två versioner av sin pensel, en smalare som säljs till salonger och som man ofta får om man köper om man handlar på nätet, och en bredare som finns i svenska butiker. Lite dyrare än många andra märken.
Misa – Inte budget men inte dyrt heller. Gör helt klart fina lack men har inte haft några kollektioner på sista tiden som blivit riktigt hypade, inget att skriva hem om direkt. Men gör bra grejer som ändå känns prisvärda.
Nfu-Oh – Är kända för sina fantastiska flake-lack som saknar motstycke bland andra märken. Har också underbara hololack som är bland de mest holografiska som finns. Övriga lack har hamnat lite i skymundan men de har ett gigantiskt utbud av nyanser i alla regnbågens färger. Har också lackmarknadens snyggaste flaskor! Är ganska dyra och praktiskt taget omöjliga att få tag på i Sverige om man inte köper dem på nätet. Svåråtkomligheten har gjort dem ytterligare lite åtråvärda…
Nubar – Ett väldigt mångsidigt märke, från mjuka pasteller till galna glitterlack. Släpper oftast sina kollektioner i grupper om 8 som kan köpas i små plastväskor. Helt okej priser med tanke på vad man får och ofta bra kvalitet men det finns nitlotter i gänget också. De duokroma lacken är oftast väldigt skira och besvärliga.
OPI – Finns till hutlösa priser på Åhléns osv. men är betydligt billigare att köpa på nätet från USA. Bra kvalitet och hur många färger som helst. Ofta spännande nya kollektioner - gärna i sammarbete med filmbolag - och de försöker ligga i framkant med de nya trenderna. Penseln är dock väldigt bred och inte för alla.
Orly – Har ett rejält utbud och har haft några kollektioner som skapat stora rubriker i bloggvärlden, Cosmic FX t.ex. som sålde som smör. Gör riktigt bra lack och har nått för alla. Väcker intresse varje gång de släpper nya saker. Ligger i det övre skiktet prismässigt men har å andra sidan ordentligt stora flaskor.
Zoya – Drottningen av glitterlack! Har ett glitterlack i varje nyans och gör dem som ingen annan kan. Man måste älska Zoya. När de släpper nyheter håller bloggvärlden andan och deras promo-bilder sprider sig som en löpeld. Riktigt prisvärda även om de också ligger i det övre segmentet. Jag har nog aldrig stött på ett Zoya-lack med dålig formula.

10 kommentarer:

 1. Kleancolor, NYX? Hi hi
  Vad bra att du gör denna listan! Tack för din omtanke och den tid du lägger ner!

  SvaraRadera
 2. Kleancolor är sista skriket i våra kretsar av nagelbloggsvärlden, innan Sminkan visade upp de var det många av oss, mig inkluderat, som inte ens visste att de fanns :p Men jag lägger till dem så småningom om det inte bara blir en fluga.
  NYX äger jag inga så jag vågar inte uttala mig tyvärr, känner att jag behöver lite personlig erfarenhet för att kunna ta med märken på listan. Men självklart finns det massor som borde komma med egentligen!
  Det här var en av de enklare sakerna att skriva ihop, så ingen orsak :)

  SvaraRadera
 3. Tänkte du kanske passade på att handla lite NYX samtidigt :-).

  SvaraRadera
 4. Nä, faktiskt inte. Även om en hel del märken kan slinka med på ett hörn i en beställning så har jag faktiskt inte sett ett enda NYX-lack som väckt något som helst begär. De ser bara väldigt vanliga ut, och jag har så många nagellack nu att jag inte blir så imponerad av sånt. Har gått och blivit petig på gamla dar :p

  SvaraRadera
 5. Men Misa har väl gjort hypade kollektioner? Toxic Seduction var ju jättehypad när den kollektionen släpptes t.ex, och den med Dirty Sexy Money som jag inte kommer ihåg namnet på. De senaste tre åren kanske Misa haft en lite lägre profil dock. Jämför med Orly som knappast hypades före Cosmic Fx, då är de ju lika "ohypade". :D

  SvaraRadera
 6. Hihi, jag får skylla på att det var före min tid :p Min research för det här har varit obefintlig och jag har skrivit ur huvudet. Har ju begränsat på erfarenhet på bara några år i gänget :)

  SvaraRadera
 7. Hm, skulle inte BB Couture kunna passa in på listan?

  SvaraRadera
 8. Ja... får göra lite research och se om jag kommer på nått bra, jag har inga lack av dem själv så jag famlar lite i mörkret där, men det borde gå att göra nånting. Bra tips!

  SvaraRadera
 9. Har du någon erfarenhet av finger paints eller vet vart man kan få tag på dem i Sverige? De verkar ha en del roligt. Tack för en fantastisk blogg

  SvaraRadera
 10. Anna - Jag har själv spanat lite på dem på andra bloggar och med de nya flakeisarna blir man ju onekligen sugen! Tyvärr är Finger Paint ett av Sally Beauty's egna märken och säljs bara där (http://www.fingerpaints.com/) och de levererar inte internationellt. Annars är det e-bay som gäller, men där är det ju fantastiska överpriser på flake-lacken just nu eftersom efterfrågan är så stor.

  Och tack så mycket för att du läser den! :D

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.