onsdag 20 juli 2011

Nagellacksborttagning i praktisk flaska från Lidl

Jag hittade den här flaskan med remover sist jag var på Lidl och den är jättepraktisk!


Ni har säkert sett den här sortens pumpfunktion förut men om inte ska jag försöka förklara: Man trycker ner den lilla skålen i toppen och då pumpar den upp lite av vätskan som hamnar i skålen. Naturligtvis ska man göra det med en bit papper eller en bommullsrondell men hade jag haft det på bilden hade ni ju inte sett nått :p Innehållet i den är rosa, precis som Cien’s vanliga remover men innehållsförteckningen skiljer. Den är fri från aceton och lämplig för konstnaglar precis som den andra men det är kemikalier i listan som inte finns i den vanliga och andra som den vanliga har men inte den här…
Så för att kunna tala om vilken som är bäst gjorde jag ett mycket vetenskapligt test: Jag målade två områden på en bit plast med flera lager av olika jobbiga glitterlack. Blötte ner två bommullsrondeller med ordentligt med remover och såg vilken som var bäst på att ta bort glittret. Resultat: Ingen märkbar skillnad.Men om man skulle ha en remover som är bättre och som man önskar fanns i samma käcka flaska så kan man skruva av hela toppen på Cien’s flaska, hälla över innehållet i en burk, och sen fylla på med en annan remover istället. (Häll dock inte ut det i avloppet eftersom det är ett lösningsmedel och det är förbjudet att hälla ut sådant, det skadar reningsverken. Istället kan man hälla det i en påse med absorberande material i botten och slänga det i soporna så det går till förbränning om man inte vill ha det alls och bara var ute efter flaskan.) 

Vet ni nått annat märke på remover som har den här typen av flaska? Jag har aldrig sett nån… Om man inte har Lidl i närheten vore det ju bra att kunna köpa en nån annan stans. Eller en tom flaska av den här typen att hälla vad man vill i, sånt säljs nu numera.

12 kommentarer:

 1. Oj, den här har jag inte sett till än. Är visserligen bara på Lidl någon gång i kvartalet och bunkrar upp med just den här sorten remover. ;D

  Jag har provat några sådana där flaskor för removern. Funkat skitbra i början, men sen har de alltid gått sönder eller börjat täppas igen (?!) eller läcka under den där lilla skålen. Hoppas Ciens funkar bättre!

  SvaraRadera
 2. Aha, vad bra att veta! Ska absolut hålla utkik efter läckor och dylikt, får rapportera när flaskan är slut hur bra den höll ihop! Jag hade hoppats att jag skulle kunna hälla över mer remover i den när den tog slut men då kanske bara flaskan överlever en generation innehåll.

  SvaraRadera
 3. Såg denna med när jag var på Lidl häromdagen, men vågade inte köpa då jg tänkte den är sämre än den andra. Vad bra att du testat den! Då vågar man ju testa :-)

  SvaraRadera
 4. Jag har köpt tomma pumpflaskor på ebay. De är bra men tänk på att inte ha den liggande om du fraktar den men det kanske funkar på Lidls flaska.

  SvaraRadera
 5. Ann - haha, ja nu har den fått grönt ljus ;) Så länge saker kostar så lite så tycker jag det bara e kul att testa, det värsta som kan hända är ju att det inte var bra men då vet man det iaf :)

  Åsa - ja det är nog inte dumt heller! ...Bra tips, jag vet inte hur Ciens flaska tål att fraktas på fel köl men locket öppnas ganska lätt så det är nog lätt hänt att man får kemikalier överallt...

  Jag gjorde det misstaget i bilen, att ha en sprayflaska med spolarvätska där jag glömt låsa sparymunstycket som rullade runt i bagaget, inte kul :p

  SvaraRadera
 6. Men man får väl inte slänga kemikalier och särskilt inte brandfarliga sådana i soporna? Tänk om det börjar brinna i huset. Det borde nog lämnas till en återvinningsstation i stället tycker jag.

  SvaraRadera
 7. Ja, absolut borde det det! Men jag vet bara med mig själv att det inte är särskilt realistiskt att åka iväg till en sådan med en flaska nagellacksborttagning. Egentligen ska man ju göra det med dip-in burkarna också när de är "slut" eller smutsiga, men det tror jag inte det är nån som gör (eller, någon som är så duktig?) För mig känns det som huvudsaken att man inte häller ut det i avloppet åtminstone, men självklart borde man vara ordentlig med alla kemikalier!

  SvaraRadera
 8. jag har en sådan köpte den här i affärn brevid

  SvaraRadera
 9. Apropå sop-debatten så kan jag ju avslöja att jag använder gamla plastlådor (glasspaket, kakburkar, godisburkar etc) med lock och lägger mina använda removertussar i. Sen samlar jag dem tills de blir så många att jag ids lämna in dem som miljöfarligt avfall. Problemet är att hitta ett ställe att lämna dem på när man inte är bilburen och kan ta sig till tippen, men har man löst det så är det ett bra system.

  SvaraRadera
 10. Oj, det var ambitiöst! Men all heder åt dig, det är ju så man borde göra! Jag hade aldrig orkat dock, jag är nöjd med att sortera ut glas och metall ur soporna >.<

  SvaraRadera
 11. Konad har one-touch pump tror jag

  SvaraRadera
 12. Det är sådana här flaskor ni ska leta efter:
  http://www.esd-center.se/produkter/esd-skydd/arbetsplats-tillbehor/flaskor-burkar/

  eller

  https://www.elfa.se/elfa3~se_sv/elfa/init.do?item=80-825-66

  Stabila konstruktioner där överdelen är helt i metall. Man duttar lite på korken så blir det som ett "fågelbad" i toppen.

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.