söndag 31 juli 2011

Regnbågsnaglar / gradient

Duokromt och multikromatiskt i all ära men den här manikyren slår det ;) Tror inte jag har lyckats bättre med en nailart manikyr nånsin, kunde inte sluta titta på naglarna med det här på! Det är mina kära metallic-lack från KleanColor igen. Och så har jag svampat på en regnbåge, eller gradient, på varje nagel, som ser ut som ljusspektrumet. Det ser ut som ett multikromatiskt nagellack när jag rör på händerna, fast med mycket klarare färger. Men det tar rätt lång tid att göra så jag önskar att det fanns ett multikromatiskt lack som såg ut så här alldeles själv. Jag tror att om nån nånsin gör ett sånt lack så kan jag sluta köpa nagellack för då behöver jag aldrig ha nått annat än det :)
Nästa gång ska jag dock hoppa över det röda och det lila och bara gå från mörkblått till gult, det fick inte riktigt plats på mina små naglar.
Massivt bildspam, naturligtvis :)För Andrea och övriga nyfikna :) Jag har använt metallic-lacken: Fuchsia, Sapphire, Aqua, Green, Yellow och Red, i den ordningen. Kollade först på bilder av ljusspektrumet så jag hade koll på färgerna och ordningen på dem. Sen duttade jag på lacken med en make-up svamp i smala streck på naglarna, en färg i taget för det var mest effektivt. När jag fått bra täckning och hade alla färgerna där jag ville ha dem gick jag över alla en gång till för att jämna ut skarvarna, få till bra övergångar och se till att färgområdena var ungefär lika stora. Eftersom jag var lite fipplig fick jag sen fixa till vissa färger igen. Så minst tre gånger gick jag över allting, det var därför det tog sån tid. Man får inte vara rädd för att få lack på fingrarna för det blir väldigt kladdigt när man svampar på färg inne vid nagelbanden! Men det är bara att städa sen :) Och så överlack över allting, vilket gör att färgerna på metallic-lacken blir ännu mer lysande och klara.

Det är inte en svår manikyr att fixa, det tar bara tid och tålamod att få till det! :)

21 kommentarer:

 1. Men vad snyggt!!! Jättehäftigt!
  Först så trodde jag att det var ett super-duokromt lack :D

  SvaraRadera
 2. Hihi, visst blev det bra :) Måste göra sånna här fler gånger!

  SvaraRadera
 3. WOW! Det var läckert!

  SvaraRadera
 4. Tack allihop! :)

  SvaraRadera
 5. Wow! Snälla, Berätta mer om hur du gjorde! Vilka lack? :)

  SvaraRadera
 6. Andrea - Jag lägger till ett par rader i blogginlägget :)

  SvaraRadera
 7. Wow, det ser hur coolt ut som helst! Exakt hur lång tid tog det egentligen att göra? :-)

  SvaraRadera
 8. Jag satt och pillade med det när jag såg på TV, under ett par timmar tror jag. Hann se ett program på en timme och börja på en kass film :p Men det hade säkert gått att göra snabbare om man bara pausat så länge som det krävs för att det ska torka mellan varven. ...Men då gjorde jag ju bara fyra fingrar också, ingen full manikyr!

  SvaraRadera
 9. Grymt snyggt! Något sånt här skulle ju lätt få sitta mer än 24 timmar om det var en helmanikyr :)

  SvaraRadera
 10. Ja, det var väldigt sorgligt att ta av det igen till förmån för nya swatcher :p

  SvaraRadera
 11. Oerhört snyggt! Vilken häftig idé!

  SvaraRadera
 12. Jesus, Maria och Vishnu vad fint!! Så fort jag kommer hem till min Helmer ska jag testa...!

  SvaraRadera
 13. Haha va kul, inatt när jag inte kunde sova så tänkte jag att jag skulle göra en regnbågsmanikyr och att det borde gå bra att svampa det. Köpte såna smala sminksvampar igår nämligen. Och så loggar man in här och ser din fantastiska manikyr :D Knas!

  SvaraRadera
 14. Lackynails - gör det! Det vore kul att se andras varianter :D

  Helga - Haha, vad roligt! Men jag tycker vi nagelnördar ofta tänker i samma banor, ibland dyker samma lack upp på två bloggar samma dag, eller man tittar på en blogg och ser samma lack som man själv har på naglarna precis. Vi har väl blivit synkade med varandra :)

  SvaraRadera
 15. Vad fränt! Skitroligt ju, och extra plus för att jag inte sett något liknande förut. ;D

  SvaraRadera
 16. Såhär blev mina regnbågar ifall du ville se :)

  http://rainbowcreativity.blogspot.com/2011/08/triple-rainbow.html

  SvaraRadera
 17. Anček - Thank you so much :)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.