måndag 1 augusti 2011

Depend - 247

Ann beklagade sig över att 247 inte ville torka för henne, så jag lovade att testa min flaska och se om det var lacket eller henne det var fel på ;)
247 är blått, mitt emellan ljusblått och mellanblått. Det skimrar väldigt snyggt och blir nästan silverfärgat där ljuset träffar det. Det har en lite frostig finish men jag tycker samtidigt att det känns som ett foil-lack, ett mellantig kanske. Det ger gott om synliga penseldrag som ett frost-lack dock. Men färgen är hur som helst väldigt fin. Den ger känslan av att lacket skulle passa väldigt bra en solig vinterdag tycker jag.


Ifall nån undrar vad det är för märken på korken på flaskan så är det bitmärken!
Depends flaskor är ibland stört omöjliga att få upp när de är nya, då får man
ta till drastiska metoder :p

Lite rinnigt att måla med men det täcker bra på ett lager och då torkar det utan problem. Men jag la på två lager även om det inte behövs för att testa det ordentligt och då är torktiden så klart längre. Ett lager Poshé snabbtorkande överlack och 45 min senare så var det härdat nog för att jag skulle kunna knacka på det rätt hårt med en nagelspets utan att få hack i det. Alldeles normal torktid vill jag påstå. Så min dom över lacket är ett det är helt okej, i alla fall min flaska. Sen är det ju inte omöjligt att det finns individuella flaskor mer bättre eller sämre kvalitet, det har vi ju sett hos andra märken.
Formula: 4
Färg i sin genre: 3 (jag gillar inte penseldrag)

Inköpsställe: Fysisk affär

7 kommentarer:

 1. Gå ut i fuktig väder, så får vi se vad som händer :-). Igår lade jag märke till att mitt vanliga genomskinliga lack från Scartch nails blev kibbigt när regnet hängde i luften (när jag var utomhus). Dock inte så att jag kunde kleta bort det som med mitt depend. Håller med dig om penseldrag, det är inte snyggt!

  SvaraRadera
 2. Usch, det låter som det är nått riktigt galet med det lacket från Scratch nails, så ska det ju inte bete sig. Skumt. När lack väl har härdat så ska de ju inte bli kladdiga igen med mindre än att man blaskar med kemikalier.
  Nä, penseldrag e ingen höjdare.

  SvaraRadera
 3. Va!!! Jag tyckte det torkade snabbt,,,,,

  SvaraRadera
 4. Jag får väl testa ett annat underlack o se om det blir samma sak med det, i så fall e det jag som är weird :-)

  SvaraRadera
 5. Liza - Ja med bara ett lager torkar det snabbt, och det är ju egentligen allt som behövs

  Ann - Ja, det kanske är nått fel på det underlacket, eller så är det extremt segtorkat, kanske räcker att byta. Annars kanske du behöver vänta längre mellan lagren bara?
  Jag kan ju inte tänka mig att innehållet i samma flaska iaf skulle funka bra på en person och bli helt knasigt på en annan, så det kan ju inte vara dig det är fel på :) Möjligtvis att det är en ogynsam miljö runt dig för nagellack :p Eller som sagt att just din Dependflaska är fläng.

  SvaraRadera
 6. Nu när jag tänker efter så kan vi inte skylla på stackars Scratch nail, jag hade faktiskt Sally Hansen diamond base&topcoat under! Dessutom "torra" naglar då de precis fått borttaget annat lack med. Jag behöver säkert vänta längre mellan lagren. Men orka liksom :-)! Det ska gå fort! Ha ha!

  SvaraRadera
 7. Haha, ja då är det nog lagren som gör det, om det inte är samma underlack som krånglat hela tiden :) Du får vänta tills du kan peta lite försiktigt på lacket utan att få fingeravtryck i det, och så ett snabbtorkade överlack över som hjälper det att härda helt igenom. Men inte överlack på förrän det går att peta på ytan igen :) Då ska det säkert funka! :D
  ...visst är det tålamodsprövande med nagellack, hur många gånger har man inte önskat att det ska torka snabbt så man kan använda händerna normalt! För mig är det typiskt att behöva gå på toa när jag just fixat naglarna, men inte kan man knäppa upp knappar med nymålade naglar! Bara att knipa >.<

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.