tisdag 23 augusti 2011

Höstenkät

Jag hittade en sminkenkät som jag efter ihärdigt klickande spårade tillbaka hitMen eftersom min sminkrutin består av mascara, eyeliner, kompaktpuder och lite rouge, och bara de dagar jag orkar, vilket inte är så ofta, så skrev jag om den till att passa nagellack istället för smink.

Look på naglarna i höst?

Jag avskyr verkligen hösten som årstid, det bara regnar och det är totalt deprimerande att det blir mörkt. Augusti är inte ens slut än och jag har redan lite smått ångest över att hösten snart är över mig, bläää! Så jag tänker envetnas med sommarlack så länge det bara går! Glada färger för att pigga upp mig själv lite grann, gult, blått och grönt. Möjligtvis att jag varvar med höstiga kopparfärger under de tre dagarna när det är sol och bladen på träden är fina… sen regnar det bort också.


Tips inför hösten?

Om man inte gjort det innan så är vill jag påstå att det är läge att testa en bra hand- och nagelvårdsrutin. Precis som huden i ansiktet blir torr och fnasig när det är kallt så blir huden på händerna och nagelbanden det också. Och det allra bästa är ju som bekant att förebygga så om man börjar nu är rutinen ordentligt invand till november-december när den verkligen behövs. En bra handcreme och nagelbandscreme/olja beroende på ens behov är aldrig fel.


Nått särskilt du är sugen på ur höstkollektionerna?

Jag tyckte årets höstkollektioner var riktiga sömnpiller. Kollektion efter kollektion med mörka cremelack. Visst kan jag hitta kombinationer av nyans och finish som jag inte har i samlingen, men kanske är det så att de inte finns där redan av en anledning, det är ju inte direkt några super-unika lack som släppts det sista. Får jag välja mellan ett cremelack och ett skimmerlack blir det skimmerlacket 9 gånger av 10. Så det lilla jag var sugen på har jag redan skaffat. Däremot har jag sett tonvis med snygga lack från vinterkollektionerna som jag är gräsligt sugen på, och de brukar ju släppas under hösten så jag fuskar lite och svarar att jag vill ha dem istället :)


Kommer du däremot absolut inte köpa?

Militärgrönt. Nu har jag testat både Zoya Yara 
och China Glaze Trendsetter och medan Yara var precis på gränsen till vad jag tycker är okej så var Trendsetter förfärlig. Så jag anser mig ha testat, man ska ju alltid testa allt en gång, och kan nu säga säkert att de typerna av nyanser inte är min grej! Så inga mer militärgröna / mörkt dygröna / skumt olivgröna lack för mig, särskilt inte cremelack.


Haka gärna på om ni vill och svara på enkäten ni med, det vore kul att läsa andras tankar om höstens manikyrer!

7 kommentarer:

 1. Svåra frågor.

  Look: Ovanligt höstiga färger...kanske. Jag har inte så många. Jag älskar ju hösten, precis som jag älskar alla årstider (var och en har sin tjusning), så deppad är jag inte.

  Tips: Jag har aldrig några tips.

  Höstkollektionerna: Är ju som vanligt ganska trista. Men uppenbarligen är jag ovanligt sugen på höstlack och köpte t.ex. Marina och Tao från Zoyas kollektion. Kan nog tänka mig nåt till dessutom. Annars ser jag verkligen fram emot vinterkollektionerna!!!!

  Inte köpa: Det mesta. Inget ur China Glaze' kollektion t.ex.

  SvaraRadera
 2. Wow. Hur kan du inte gilla hösten?

  SvaraRadera
 3. Ja vinterkollektionerna har sett helt underbara ut! Tittade precis på pressreleasen om Mupp-kollektionen från OPI som dyker upp på bloggarna nu, vill ha! Hoppas att alla kollektionerna inte är lika fina i verkligheten som förhandsvisningarna sett ut, annars kommer jag ruinera mig >.<

  SvaraRadera
 4. Annie - hösten suger här, det regnar konstant från mitten av september till december. Mins inte ens när det var snö på jul här senast. Regn och 3 plusgrader i tre månader, hata! >.<

  SvaraRadera
 5. Håller med dig att kopparfärger kan vara otroligt snyggt!

  Jag är ny i nagelbloggvärlden, så var ser man vinterkollektionerna? Kan du inte fixa lite länkkärlek med tema vinterkollektioner? JAA! :D

  Heja hösten, med en kopp Te och börja tända lite värmeljus på kvällarna. Lyssna på regnet är lugnande ;)

  SvaraRadera
 6. Glömde! Ladda upp med fina Rosa lack. Det är snart dags för PINKTOBER! Vi alla medsystrar bör visa vårt stöd mot bröstcancer, eller hur.

  SvaraRadera
 7. Kitty - nu finns det inlägg med länkar :)
  Och jag är helt inne på att stöjda kampanjen mot bröstkancer men tanken på en hel månad med rosa lack ger mig rysningar ^^ Jag bär aldrig rosa, verkligen aldrig! Men 28e oktober när Rosa Banget galan är kan jag ha rosa, i små doser kan det vara acceptabelt :)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.