torsdag 4 augusti 2011

Zoya - Jem & jämförelse

Jem är en riktig skönhet i rödlila men med kalla toner. Väldigt mörkt, det blir nästan svart i kanterna, men i solen, ååh… Det glittrar och gnistrar från cerise till mahogny. I flaskan är det också jättesnyggt… nästan snyggare än på naglarna faktiskt :p Där syns guldglittret i det, det försvinner sen på naglarna men finns väl där för att ge djup och skimmer i färgen.
Jag är lite för blek för att passa i den här mörka färgen, det är väldigt vampy, men jag gillar verkligen färgen som sådan.
Formulan är snudd på perfektion igen. Jag försökte få ett lager att räcka men jag fick det inte jämnt så det fick bli två. Torkar snabbt med.
Formula: 5
Färg i sin genre: 4 (5 om guldglittret hade synts bättre på naglarna)

Inköpsställe: Zoya

Men, tänker ni, har vi inte sett den här färgen förr? Jodå, det har ni! Den är inte helt olik sådant som Zoya och andra redan släppt. Så självklart blir det en liten jämförelse!
Närmast ligger Valerie som tillhör Flame kollektionen. Jag visade Valerie här, när bloggen var ny. Sen plockade jag med Mimi (som tillhör Sparkle kollektionen) bara för att visa att det inte är likt. Och det fjärde fick bli Color Club’s Alias eftersom det var mest likt av övriga märken av de lack jag har.
Det är Jem på pekfingret, Valerie på långfingret, Alias på ringfingret och Mimi på lillfingret.

Mimi och Alias är ju uppenbarligen inte lika alls de andra två men det är samma tanke med alla lacken: lila med mini-glitter i en något avvikande färg.
Valerie och Jem är rackarns lika. När jag tittar på dem på naglarna ser jag att det inte är exakt samma nyans, men det skulle lika gärna kunna beror på att det var olika antal lager av samma lack. Tittar man riktigt noga är det lite skillnad: Valerie är lite rödare, lite ljusare och glittret i det syns lite bättre. I solen blir skillnaden ännu mindre men det är lite mer cerisa toner i Jem. Så mycket nästan-dupes det blir utan att bli äkta dupes.
Slutsats: Har du Valerie, strunta i Jem, om du inte samlar på lack i just den här färgskalan eller vill ha en full kollektion. Om du inte har Valerie, skaffa Valerie, den är snyggare. Finns för $7 hos Nail de Royale. Valerie är dessutom inga problem att få jämnt med ett lager. Enda som talar för Jem är att det är snyggare i flaskan än Valerie :p
Konsumentupplysning på hög nivå här :D

6 kommentarer:

 1. Det ser verkligen dregelframkallande vackert ut! Trist dock att det är så pass likt Valerie. Jaja, för mycket av det goda sägs ju vara underbart.

  SvaraRadera
 2. Ja de kunde ju gjort det lite mer olikt nu när de ändå höll på... Fast man kanske kan rättfärdiga ett nytt lack mer än en backupflaska av Valerie om man är sån :)

  SvaraRadera
 3. Åh, då vet jag att jag ska satsa på Valerie då =)

  SvaraRadera
 4. Ja gör det, Valerie är galet snygg!

  SvaraRadera
 5. Jag övervägde att köpa Jem men avstod eftersom jag har Valerie och inte tror mig behöva en backup än. Och Valerie är nog ännu vackrare och bättre.

  SvaraRadera
 6. Ja, det är mer synligt glitter i Valerie. Hade inte skaffat Jem heller om den inte ingick i asken, tyckte det var lika bra att ha alla istället för alla utom en :)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.