fredag 12 augusti 2011

Nyanser - Urban-night och i allmänhet

Chaosophia undrade över nyansen på Urban-night så jag lägger upp en jämförelse. Jag valde Grape Pop att jämföra med, inte för att den är så lik utan för att det är ett lila cremelack som de flesta kan relatera till. På de här bilderna (där jag fick direkt solljus) blev Urban-night mörkare än i förre swatchen. Jag upplever det som en aning ljusare i verkligheten den här gången jämfört med bilderna, men färgnyansen är rätt, eller hur man ska säga. Och det är ett lack som bli mörkare på naglarna än det är i flaskan.
Urban-night till vänster, Grape Pop till höger
 

Måste passa på att skriva om färg och datorer känner jag… Inte som försvar av mina bilder eller så, de vet jag är kassa, min kamera är usel bortom all räddning! Utan bara för att det är ett intressant ämne och en spännande problematik :)
Alla skärmar visar ju färger lite olika, beroende på hur de är inställda, och hur bra de är på färgåtergivning helt enkelt. Så att vi nagelbloggare kan visa upp lacken så som de verkligen ser ut kan vi bara glömma, det är omöjligt. Även om bloggaren i fråga tycker att bilden ser perfekt och exakt ut på sin skärm så har alla läsarna andra skärmar och inställningar som gör att det ser helt annorlunda ut. Ska man verkligen se färgerna så som de är på riktigt får alla inblandade ha sånna där kalibrerade skärmar som de har på designerkontor och i färgaffärer och som kostar fantastiska summor.
När jag väljer ut 3-4 av de 10/20/50 foton som jag tar av varje swatch kan jag inte ens hasa ner i stolen framför skärmen, vinkeln gör att färgerna flippar ur och allting blir för mörkt. Och då är min skärm ändå väldigt bra på just det och har en stor betraktelsevinkel, det var jag noga med när jag köpte den. Men det är ändå så att små ändingar gör världens skillnad.
Så slutsatsen är att den nyansen som ni ser av Urban-night säkert inte är rätt nu heller :p Egentligen kan vi bloggare strunta i bilder i fortsättningen och bara skriva om lacken ;)

6 kommentarer:

 1. Ha, ha, vilken höjdare om alla skulle blogga utan bilder! ;-D Nä, vi får nog leva med att färgerna upplevs annorlunda på bild än i verkligheten och se skillnaden som en, förhoppningsvis, rolig överraskning...

  SvaraRadera
 2. Ja, förhoppningsvis blir fägerna bättre i verkligheten än på bild :) Så det inte blir som med Trendsetter varje gång ;p

  SvaraRadera
 3. Nog för att jag tycker att alla faktiskt borde göra sitt bästa för att kalibrera sina skärmar för en godtycklig färgåtergivning (för deras egna skull!) så tycker jag ju att det är rätt tur att alla verkar få till olika bilder på ett och samma lack. Ljus, väder, klockslag, vinkel på linsen och allt annat som kan variera kan göra riktigt enorma skillnader ibland. Ju fler aspekter jag ser en nyans i, desto säkrare blir jag ju på om den intresserar mig eller inte.
  I en perfekt värld hade väl alla alltid lyckats med att fånga den exakta nyansen, men världen kommer förstås aldrig ens komma i närheten av perfekt.

  Tack för att du la upp jämförelsen! Nu ser den ut precis som jag fantiserat om. :)

  SvaraRadera
 4. Vilka fina dyrgripar! Perfekt att jag aldrig hann lägga den där beställningen häromdagen ändå, så kanske jag får se hur de där hololacken ter sig på naglarna innan klickfingret agerar snabbare än hjärnan är kapabel att hänga med på.

  SvaraRadera
 5. Ja, man får ju se många varianter iaf, så förhoppningsvis gillar man lacken i någon form :) Vad bra att det blev bättre med jämförelsen :D

  Antar att den andra kommentaren skulle bo i paket-inlägget :) Ibland har man bra timeing, ibland inte, jag fick mail idag från Picture Polish att de släppt nya holosar igen, kunde ju ha passat på att beställa dem också då om jag väntat, men men :p
  De är helt underbara, har swatchat två och älskar dem :D

  SvaraRadera
 6. Oj, varför hamnade den kommentaren i det här inlägget? :o Jaja, du fick den i alla fall. :D Ser fram emot swatches på dem!

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.