tisdag 14 januari 2014

Lime Crime - Milky Ways

Nästan-vitt cremelack med en svag ton av persika. Mer gult än rosa. Så här i min period av ljusa pasteller och brutna vita nyanser så är det helt perfekt.

Formulan var inte alls så jobbig som pasteller kan bli. Det flöt ut snyggt om man bara lät bli att peta för mycket. Dock ville lagren inte smälta ihop så det gällde att lägga nummer två exakt kant i kant med nummer ett, lite koncentrationskrävande. Två lager blev jag nöjd med men pedanten hade lagt ett tredje på ett par naglar.
Formula: 3
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Beautyjoint

Som ni ser håller jag på att experimentera med bakgrunder och ljus och vinklar jämfört med de gamla inläggen... Hur gärna vill ni ha kvar helhandsbilderna? Jag tycker själv att det ser rätt dumt ut med handen mot allt det svarta, medan kameran som synes inte fixar den vita bakgrunden utan att jag gör om alla inställningar mellan fotona. Och med tanke på min otroliga lathet när det gäller bilder så kommer inställningsbyten inte vara nått jag befattar mig med. Så vad är minst illa: svart bakgrund, "vit" bakgrund eller att bilden utgår?

23 kommentarer:

 1. Jag som är tvärt om och inställningsnörd svarar såhär ;)
  - Föredrar svart bakgrund. Mot det "vita" som helt klart i din bild är (grå)blått så får din hand en rosa +grönaktig ton och jag tror färgen på lacket kan bli lika felaktig och lite kall, som övrig färgbalans.
  Jag tycker det kan vara snyggt med hel-hands-bild för att se helhetsintrycket, men det är inget måste för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu är det "vita" väldigt inte vitt. Det är galet irriterande att det ska vara så kinkigt med inställningarna. Håller med om att färgen på lacken inte blir trovärdig när huden blir så missfärgad.

   Radera
 2. Jag tycker inte att helhandsbilden är nåt måste. Av de tre bilderna ovan så är det egentligen bara den första jag tittar på, den ger mig mest info.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir oftast att man bara tittar på en bild och sen scrollar vidare till nästa blogg på listan :)

   Radera
 3. Behåll den svarta bakgrunden, jag har alltid tyckt att den mörkare bakgrund är snyggare än en vit. Håller med Kitty, de har en tendens att se kalla och "döda" ut. Jag har ju själv fotat mot en mörkgrå bakgrund länge, bytte i somras mot en svart. Färgerna poppar mer och kommer mer till sin rätt då enligt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag inte gillar med svarta bakgrunder är kontrasten mellan fotona och den vita bakgrunden på bloggen. Det blir som mörka blaffor mitt i det ljusa. Men ska jag ha vit bakgrund på bilderna så ska den ju bli vit och inte blå eller grön :p

   Radera
  2. Det kan nog ligga lite i vadd u säger, majoriteten av de som har svarta bakgrunder (på de bloggar jag följer) har inte en vit bakgrund på själva bloggen. men å andra sidan så reagerar jag inte på att de svarta bilderna i detta inlägget tex skulle "störa" eller ta över. Snarare isf att de med ljus bakgrund smälter ihop med bloggbakgrunden.
   Så det kanske är lite vad man är ute efter, bilder som verkligen syns eller bilder som mer intrigerar med bloggen.

   Radera
 4. Funderar själv på att sluta med helhandsbilder då jag egentligen tycker dom är rätt fula. Men jag föredrar den mot svart i alla fall.

  Nåväl, nu till lacket som jag tycker ser mycket trevligt ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir väldigt mycket hand och bakgrund och inte så mycket naglar... å andra sidan har jag tidigare haft kommentarer på att folk uppskattar dem, så jag velar fram och tillbaka.

   Radera
 5. Snyggt lack.
  Jag som fotar mot det som råkar vara utanför fönstret bryr mig inte så värst annars, inte heller om du vill ta bort helhandsbilden. Du gör väl som du vill på din blogg liksom. Det gör jag på min i varje fall. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är klart! Det är ju jag som bestämmer i slutändan, och om jag har en klar åsikt så frågar jag inte ens, då bara jag ändrar ^^ Men med det här kan jag inte bestämma mig själv så då var det bra med råd :)

   Radera
 6. Ser vackert ut! Jag visar också Lime Crime idag!! :D Men det gula.

  SvaraRadera
 7. Bild 1 och 2 ser bäst ut för att jag snabbast kan se lackets nyans/skiftning/kvalite osv. Men det är DIN blogg och du ska ju göra vad som känns bäst för dig. Jag har provat helhand på en del foton och kommit fram till att jag inte orkar se så mycket "runtikring" lacken; men så är mina händer enormt stora jämfört med i princip alla andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir väldigt små ytor med lacket på helhandsbilder. Vet inte riktigt vad jag tycker om dem ^^

   Radera
 8. Lacket är fint, brukar trivas i liknande nyanser.

  Vad gäller helhandsbilder så tycker jag inte själv att de är särskilt intressanta, men vet att jag brukar få kommentarer om att de saknas om jag inte har med dem. Därför fortsätter jag visa dem, för det mesta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har också fått kommentarer tidigare på att folk gillar dem, fast det verkar ju vara en minoritet. Och det ger ju lite överblick på ett annat sätt. Det kommer ju vara så man tittar på lacket om man köper det och använder det själv :) Så som konsumentinformation är de ju bra. Som konstnärligt foto, not so much ^^

   Radera
  2. Jag skulle nog oxå klaga hos Nailtastic om helhandsbilden saknades :) Det är är man ju bortskämd med att hon har (och de är bra)

   Radera
 9. Jag håller helt och fullt med Kitty här ovanför. Jag gillar helhandsbilder, de ger mig ett helhetsintryck, men de är inte viktiga om du inte gillar att ta dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att fota dem är ingen större ansträngning, jag stör mig mest på att jag blir blå eller grön på dem ^^ Men det är roligt att höra från nån som tycker om dem :)

   Radera
 10. Håller med Kitty det svarta är bra, men jag tycker att en helhandsbild ger en överblick som behövs.
  I

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju oftare så man ser sen hand i verkligheten, snarare än fem cm från ansiktet i makro :p Får behålla dem ett tag till och se hur de blir med lite olika inställningar tror jag.

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.