söndag 5 januari 2014

Summering av 2013 i list-form

Ska vi köra den här listan trots allt? Även om bloggen legat i koma så har ju 2013 rullat förbi ändå, och förtjänar kanske att summers i alla fall. Om inte annat så tycker jag själv att det är så kul att titta tillbaka på de här listorna sen så jag vill gärna ha dem för min egen skull. Även om den nu är lite sen.

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Nagellack: Sålde lack och bas i en helt annan skala än tidigare, sådär så att det faktiskt blev nått vettigt av det. Och sådär så att de började titta konstigt på mig på Coop när jag köpte till synes oändliga mängder med gröna vadderade kuvert.
Personligt: Uj, säkert massor... på jobbet är det nya saker hela tiden. På det personliga planet avslutade jag ett fyraårigt förhållande, och sen dess har kärlekslivet varit lite rörigt. 
Höll du några av dina nyårslöften?
Det var visserligen inget nyårslöfte, men den förste januari bestämde jag mig för att jag skulle gå ner i vikt, tillbaka till en hälsosam och klädsam vikt. Och nu 18kg senare får jag nog påstå att jag höll det "löftet".
Fick någon du känner barn?
Nope, inga ungar i år.
Dog någon som stod dig nära?
Nej.
Vilka länder besökte du?
Nagellack: Nagellacken har som vanligt varit längre bort än jag. Fick presentlack från Hawaii bland annat.
Personligt: Island! Sån fantastisk resa... och äntligen kan jag skriva nått annat än att jag varit som längst bort i Ullared på den här listan ^.^
Är det något du saknade 2013 som du vill ha 2014?
Nagellack: Tid och energi och motivation för bloggen. Och naglar som inte går av hela himla tiden! När det gäller nagellack vill jag ha ett galet limegrönt hololack med jättemycket regnbågar. Har dock inte ens sett swatchbilder på nått som stämmer in på den beskrivningen så jag lär nog få vänta ett tag.
Personligt: Lite mer stabilitet på jobbet hade inte suttit fel. Sånna där små saker som att få sitta i samma byggnad i mer än några månader i taget, och veta vad som händer framöver med längre framförhållning än tre dagar. Men över lag kommer jag inte på nått annat större.
Vilket datum kommer du alltid att minnas?
14e februari. Det var då jag och den numera före detta pojkvännen sa hej då. ...Och ja, timeingen med att göra slut på alla hjärtans dag kan säkert ifrågasättas :p Men det var ingen av oss som hade koll på det just då.
Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Nagellack: 1) Pausen från allting. Jag behövde verkligen det. Både från lack och från bloggen. Nu börjar jag känna suget igen och det är då man ska blogga, inte annars. 2) Att jag börjat förstärka naglarna med gelmaterial. Det gör nån otrolig skillnad och gör att jag i alla fall har potentialen att få naglar som sticker utanför fingertopparna. Sen går de ju av regelbundet ändå men jag bryter dem inte på alls samma sätt som innan.
Personligt: Det får bli två svar på den här också... 1) viktnedgången/träningen, som fört med sig en massa bra effekter på min hälsa. Och gör att det inte är omöjligt att hitta kläder som sitter snyggt längre. Och gör mig glad över att jag lyckades med den svåra utmaningen att gå ner så många kilon som jag gjort. 2) Jag har fått tillbaka energin på ett sätt som jag saknat under flera år. Jag vet inte exakt vad det är som gjort det, kanske flera faktorer som samverkat, kanske beror det mycket på byte av preventivmedel (humörpåverkan är ju standard för sånnadäringa prylar). Oavsett så gör det sån otrolig skillnad i min vardag!
Vilket var ditt största misstag?
Nagellack: Att time'a försäljningen av indie-lacken med den nya EU-lagen var kanske inte helt lyckat... mer om det i ett separat inlägg. 
Personligt: Har klantat mig lite extra på jobbet ett par gånger. Som när jag skrev in en utbildning på fel datum i kalendern och missade att gå på den. Eller struntade i att skölja min sallad till frukostmackan och blev matförgiftad och kräktes resten av dagen. Annars har jag inte gjort nått som satt sig på minnet och då har det väl antagligen inte varit så stora misstag.
Vilket var ditt bästa inköp?
Nagellack: Nu ska vi bli lite filosofiska här... de bästa inköpen är de jag inte har gjort. Alla sånna där lack som väl är fina men som jag absolut inte behöver. Impulsköpen där jag tryckt på webbläsarens lilla röda kryss istället för köpknappen. Om man ser till lacken jag faktiskt köpte så får jag säga Illamasqua Load, det har jag verkligen älskat och använt mycket.
Personligt: Jag har försökt hålla i pengarna lite mer i år, så det har inte blivit några större inköp. Dock köpte jag mig en ny telefon i mellandagarna och den är jag löjligt nöjd med. Den gamla sjöng verkligen på sista versen: stängde av sig, startade om sig och trodde det var den 1e januari år 2000, började ringa utan att det fanns ett samtal i andra änden, osv. Så nu fick det bli en ny till slut (en Samsung Galaxy S3 mini, för den som är intresserad)
Vad spenderade du mest pengar på?
Material till indie-lacken och suspensionbase. Fast där fick jag ju till slut (!) igen pengarna så att jag inte gick back på hela äventyret (sett över både 2012 och 2013). Har också spenderat mer än tidigare år på högkvalitativa hudvårdsprodukter. Har börjat läsa innehållsförteckningar där också och bli mer petig med vad jag kletar på mig. I övrigt har pengarna mest hamnat på sparkonton där de sitter och väntar på att bli omvandlade till en lägenhet en vacker dag.
Vad gjorde dig riktigt glad?
Nagellack: Som alltid, mina underbara läsare och alla kommentarer. Läsare som hör av sig utanför bloggen och som man får en riktig relation till trots att man aldrig träffats. Och när indie-lacken (och basen) sålde såpass bra som de gjorde. Ni anar inte vilket privilegium jag tycker att det är att ni ville spendera pengar på nått som jag har gjort!
Personligt: Vänner, familj, kollegorna på jobbet. Oavsett hur mycket jag har att göra och hur mycket motgångar det än må vara på jobbet så blir jag alltid glad av mina underbara kollegor. De muntrar upp och hjälper till precis när det behövs som mest.
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag hade en period i höstas när jag var förkyld varannan vecka, det var gräsligt irriterande och gjorde inte direkt några underverk för min träning.
Mådde du bättre eller sämre under 2011 än vad du gjort tidigare år?
Året började uselt med uppbrottet där i februari. Sen blev sommaren bra och hösten har varit en bättre höst än på många år. Sammantaget blir det väl kanske ganska genomsnittligt.
Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Nagellack: Nej, jag sa stopp när det behövdes och det är jag nöjd med.
Personligt: Det finns alltid utrymme för förbättring när det gäller träningen, efter semestern var det väldigt dåligt med den. Jag önskar också att jag haft mer tid att umgås med vänner.
Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Nagellack: Stressat igenom bloggläsningen. Jag önskar att jag rensat ut prenumerationerna mycket tidigare och fokuserat på de bloggarna jag tycker bäst om, istället för att försöka hinna med 150 bloggars uppdateringar varje dag. Nu är jag nere på ca 50 och det är mer hållbart.
Personligt: Varit förkyl. Ätit godis och annat onyttigt.
Blev du kär?
Nagellack: I jätteljusa nästan-vita pasteller: ljust rosa och ljust gult, det har jag haft mycket på naglarna. I Dance Legend's lack, de är helt fenomenala och jag önskar jag kunde köpa vartenda ett. Och i hololack, men det är ju en evig kärlek.
Personligt: Nej, jag har dejtat och jag har... rört till det. Men kär är nog att ta i för mycket.
Vilket program har varit det bästa på tv?
Flera program har inte varit riktigt lika bra som innan, kanske har de gått såpass länge nu att manusförfattarna börjar få fantasibrist. Men jag har ändå troget hängt kvar vid serier som Grey's Anatomy, Bones, Big bang theory, Glee och White collar. Och så har jag spenderat en hel del tid med SVT play och deras naturprogram och dokumentärer.
Hatar du någon som du inte hatade förut?
Jag hatar de asen som stal mina registreringsskyltar utanför gymmet i höstas. Det är otroligt mycket meck när ens skyltar sitter på nån annans bil. Särskilt i en stad med trängselskatt, och särskilt när tjuven begår brott med ovan nämnda bil. Det är också en hel del meck att skaffa tillfälliga skylar, särskilt när man på vägen till polisstationen för att skaffa nya blir stoppad av en polisbil som undrar varför man inte har några skyltar på sin bil... Jag har aldrig blivit stoppad av en radiobil med fullt blåblink tre meter bakom mig förut, och även om jag visste precis varför jag blev stoppad och att jag inte gjort nått fel så darrade jag ändå som ett asplöv. ...Det var en jobbig kväll.
Vilken var den bästa boken du läst under året?
Undrar om jag läst nått över huvud taget... Lite då och då när andan faller på läser jag nått kapitel i en faktabok om naglar men jag har ju inte läst ut den så det gills inte.
Önskade du dig något som du fick?
Nagellack: Jag fick äntligen tag på det perfekta mörkblå lacket! Har bara inte bloggat om det än men det kommer.
Personligt: Inga materiella prylar, men jag har hoppats och önskat att saker ska hända och klaffa och det har det gjort.
Önskade du dig något som du inte fick?
Nagellack: Jag hade nog önskat bättre resultat av en del av pigmenten jag har jobbat med, allting blev inte som jag hade hoppats. Bland annat pigment så jag kunde göra ett knallorange hololack, men det kom jag inte ens i närheten av att få.
Personligt: Jag har önskat att jag skulle träffa nån ny, jag trivs bäst när jag är i ett stabilt förhållande, singellivet lockar mig inte alls. Det har inte hänt än men är väl förhoppningsvis en tidsfråga.
Vilken var årets bästa film?
Det här måste ju vara den svåraste frågan av allihop! Först ska jag komma ihåg vilka filmer som gått på bio, sen ska jag komma ihåg om jag såg nån av dem, sen ska jag komma ihåg vad jag tyckte, gaa! Nä, jag vet verkligen inte. 
Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Nagellack: Jag fick träffa både Mrs Data och Lela! I verkligheten, trots att vi bor så långt ifrån varandra. Det var hur roligt som helst så jag hoppas det blir fler gånger!
Personligt: Nytt folk träffar man på jobbet hela tiden, och så lär man känna människor bättre som man bara pratat jobb med innan. Folk som är så trevliga att man ibland till och med måste bjuda dem på kakor :)
Hur skulle du beskriva din (kläd)stil?
Nagellack: Sen bloggstoppet har det mest blivit pasteller och - hör och häpna - rött! Har börjat få en förkärlek för det klassiska.
Personligt: Förvirrad. Jag har ju krympt flera storlekar och har under året fått revidera större delen av min garderob åtskilliga gånger. Plockar fram sparade kläder som passar igen och hittar saker jag inte kom ihåg att jag ägde. Men det är lite rörigt och ibland vet jag inte om ett plagg ligger i tvätten eller i en "för stort"-påse.
Vad fick dig att må bra?
Vänner, familj, kollegorna, sol, träning, viktnedgången.
Vilken kändis var du mest sugen på?
Nagellack: Som jag (och alla andra) väntade på China Glaze's holokollektion! Snacka om hype. Och jag blev väldigt nöjd med den i alla fall.
Personligt: *Suck, jag måste ta bort den här frågan till nästa år.*
Vem saknade du?
Nagellack: Jag saknar fortfarande ett illgrönt holo, kunde inte China Glaze slängt in det när de ändå höll på? Eller Dance Legend, de gjorde ju också grymma hololack, varför inget illgrönt?
Personligt: Jag saknade pojkvännen ett bra tag... eller kanske mest att ha nån där. Men det har bleknat med tiden så det är inget som påverkar min vardag längre.
Vilken var din bästa månad?
Augusti och resan till Island, det måste vara årets höjdpunkt som går att avgränsa med datum. ...Jag lovade ju inlägg om resan kom jag på. Vill ni fortfarande se det fast det var ett halvår sedan nu?
Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
En del saker på jobbet som jag nu i efterhand önskar att jag gjort bättre. Och ett par saker i privatlivet som jag kanske kunde hanterat bättre. Men jag har om inte annat lärt mig otroligt mycket på det, så det vore ju samtidigt synd att ha det ogjort.
Hur kommer nästa år att skilja sig från 2013?
Inte jättemycket hoppas jag. Mer energi och glädje förhoppningsvis. Och några steg närmare mot en bostadsrätt. Annars hoppas jag att mycket håller sig samma som det är nu för nu är det väldigt bra :) För bloggens del så hoppas jag på att det händer saker på den över huvud taget, mindre koma.

15 kommentarer:

 1. Bilder från Island = Ja tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får jag gräva fram dem! Har inlägg nummer 1 färdigt men behöver göra nummer 2 också innan jag publicerar det så jag inte missar att få med den andra halvan :p

   Radera
 2. Bilder från Island vill jag absolut se! Skulle gärna åka dit någon gång.

  Vad kul att se en lista från dig, har saknat dina inlägg och då får jag väl erkänna att allra mest saknar jag faktagrejerna. Kul och annorlunda. Något som man inte hittar lika bra hos någon annan.

  Förresten så finns Boron på min favoritlista från 2013 :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag såg det, och jag blev väldigt glad över att du tyckte så mycket om det! :D

   Det är faktainläggen jag har saknat mest också, all research och allt jag lärt mig, och all feedback på de inläggen. Så jag ska försöka fokusera mer på dem framöver tänkte jag.

   Radera
 3. Om jag vill se bilder från Island? JA TACK! Puss och kram sötnos.
  PS. Det kanske blir en tripp till Göteborg för mig i sommar. Kanske kanske kanske. Och då vill jag krama på dig irl. Bara så du vet. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad det hade varit roligt om du letade dig ner hit! :D Du får säga till så fort ni lutar åt nått håll när det gäller datum så jag kan boka in det bara ifall att!

   Radera
 4. Har du sett LeLacks swatch på ett grönt hololack från Nabi? Tänker att det kanske kan vara det där limegröna du är sugen på (jag är i alla fall sugen på det!) http://lelack.blogspot.se/2013/12/nabi-green.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja... jag har ju till och med en flaska av det själv som jag inte tagit mig för att använda ^^ Men jag tycker färgen är lite mesig ändå, inte riktigt så mycket tryck i som jag skulle vilja. Iaf inte på min swatchsticka. Har just fått hem Jade Oasis och den är ett steg i rätt riktning men lite för gul... Men nån gång borde det dyka upp! Jag kan till och med sträcka mig så långt att jag kan köpa ett indie-lack om det är i perfekt nyans, nått jag aldrig skulle göra annars ^^

   Radera
 5. Till att börja med vill jag gratulera till klivet in i smartphonevärlden! För om inte jag minns fel så satt du med en gammal knapplur, Nokia eller Ericsson?;)

  Överlag låter det som att du haft ett lite rörigt år men som du säger själv, det kan behövas ibland. Om inte annat för att man lär sig en hel del på det. Att det kommer i samband med en separation är inget konstigt alls, hade varit konstigare om det inte inträffat. Det är då du ska lära känna dig själv på nytt och det är inte så lätt alla gånger.

  Kan inte annat än att skratta när jag läser om blåblinket i backspegeln även om jag förstår din nervositet. Jag hade också varit så nervös att jag inte fått ur mig något vettigt att säga tror jag...

  Hade varit så kul att få träffa dig igen (och många andra mer för den delen)! Försöka dra ihop någon ny form av träff inom en nära framtid? Jag är som sagt inte feg för att köra lite bil;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, tack! ^^ Nästan, jag hade en samsung med pekskärm (som hängde sig hela tiden så jag önskade mig en knapptelefon!) men som inte var det minsta smart och till och med blåvägrade ta emot MMS. Jag saknar ju den inte kan jag säga.

   Ja, det har varit ett turbulent år, samtidigt som det har varit ovanligt stabilt: ingen skola som slängt ut mig eller arbetsgivare som bytts ut. Så mycket i omgivningen har varit stabilt medan jag på insidan har varit väldigt rörig. Men det känns som jag har kommit ur det mer "vuxen" så att säga.

   Ja, det hade verkligen varit roligt! Jag har inte heller så mycket emot att åka en bit så vi kan ju mötas på halva vägen om inte annat :)

   Radera
 6. Åh vad roligt att få ett livstecken ifrån dig. Det låter som du haft ett år med både låg- och högpunkter, men jag hoppas det positiva vägt upp i slutändan.
  Fantastiskt vad bra gjort med att byta livsstil och gå ner i vikt, oerhört starkt gjort!!
  Och hoppas du hittar suget och motivationen för att börja blogga igen framöver. En paus brukar göra underverk, det vet jag... Vi finns här när du vill hoppa in i bloggosfären igen. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, slutet av året blev ju bra iaf, så det är enklare att se året som bra när man ser tillbaka på det :)

   Du har bytt site ser jag, så bra att jag hittade dig igen! Jag hade ju kvar din gamla blogg i prenumerationslistan men måste ha missat inlägget där du refererade vidare, hade en period under hösten när jag tryckte på "markera alla inlägg som lästa" ganska flitigt. Uppenbarligen dumt! Men men, jag får ta igen det nån dag snart :)

   Radera
 7. Vad kul att få läsa lite personliga saker om dig! Jag beklagar uppbrottet och strulet efteråt. Sånt är jobbigt! Men det är otroligt duktigt av dig att gå ner så mycket i vikt! Jag skulle kunna tänka mig att gå ner 5-10kg, men det är för trevligt att äta... (Jag tränar för det mesta rätt regelbundet i alla fall, alltid något.)

  Det vore jättekul att se bilder från Island! Jag var där 2006, och det är verkligen ett speciellt land! Jag skulle gärna åka tillbaka.

  Alltså, jag blir lite sugen när ni pratar om att träffa lacknördar! Det vore så himla kul, men jag sitter ju i Uppsala, så det är i fel del av landet. Men om du skulle ha vägarna förbi skulle det vara kul om du hör av dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med, det är egentligen för trevligt att äta ^^

   Jag har aldrig varit i Uppsala, men det borde ju egentligen vara anledning nog att åka dit :) Om jag av nån anledning skulle hamna i de trakterna så ska jag absolut förvarna. Hade varit jättekul att träffa fler nördar :)

   Radera
  2. Det tycker jag vi bestämmer! Och om jag ska till Göteborg någon gång hojtar jag till! :-)

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.