lördag 23 mars 2013

China Glaze - Hologlam, de blå och gröna

Få kollektioner har nog haft så höga förväntningar på sig som den här. Och sen när de första swatchbilderna kom var den allmänna reaktionen på nätet mest besvikelse, på att de inte var mer holografiska än så. Men problemet med de här lacken är inte att de inte är holografiska utan att de är gräsligt svåra att fota! De behöver direkt sol. Blixt och lampor och vad det än är kommer inte ens i närheten av att göra dem rättvisa, starkt solljus är vad som gäller.

Jag fotar i vanliga fall aldrig i sol, den är för oberäknelig och flyttar på sig. Men efter att ha swatchat fyra av dem och tagit bilder i ljustältet var det bara att inse att det inte fungerade och börja om. Och jag har nog aldrig jobbat så hårt för att swatcha ett gäng lack! På grund av fönstrens och möblernas placering i rummet slutade det med att jag kravlade omkring på skrivbordet, hängde mig i kamerastativet och vrängde båda händerna i vinklar som de inte är gjorda för, bara för att få till bilder som i alla fall nästan är vettiga. Pju

Bilderna är först i ljustältet med blixt, som jag fotar alla mina lack, och sen i solen. Att det blev  bildspam gick inte att undvika.
Cosmic dust - grått med kalla toner


Don't be a luna-tic - väldigt ljust turkos, sjöskumsgrönt


Sci-fly by - från isblått till klart mellanblått, färgen ändrar sig helt med ljuset.


Take a trek - åskblått med en droppe grönt i. Blir nästan klarblått i solen.


Strap on your moonboots - i flaskan är det ganska likt Take a trek, men på naglarna
ser man tydligt att det är mer lila i tonen, vilket syns bäst i solen.


OMG a UFO - grönt med gula toner.


Holoeffekten är inte den starkaste jag sett på lack, men den är väldigt linjär och unik (mest lik OMG-lacken men inte samma). Den ger lacken löjligt mycket djup och jag tycker att allihop är helt fantastiska - under rätt ljusförhållanden. Jag är inte besviken på kollektionen!

Formulan på dem är väldigt likvärdig, inget lack stack ut. Det är två lager av allihop och jag upplevde dem som väldigt lättmålade. Jag lackade dem direkt på gel-materialet i förstärkningen utan underlack (eftersom hololack aldrig missfärgar ändå) och det var inga problem med att de lämnade kala fläckar eller drog med sig lagret under eller så. Väldigt snabbtorkande också.

Formula: 5
Inköpsställe: Head2Toe


The blues and greens in the Hologlam collection. I think these polishes are absolutely great. I know a lot of people got disappointed at the holographic effect when the fist swatches of these showed up. But the problem with these are that they are impossible to photograph. They look amazing in the sun with a really good holographic effect, but pictures don't make them justice at all. 

To get decent pictures in the sun I ended up crawling on my desk, turning my hands in directions they were not intended to and hanging on to the camera stand. The firs picture of each color is in the light box with flash, as always, the others in is the sun.

31 kommentarer:

 1. Jösses vilken skillnad det blev! Dom är fina, men jag väntar med inköp. Köpte istället delar av Darling Divas Back to Black kollektion. Sen tog pengarna slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir helt andra lack i solen!

   Radera
 2. Jag har beställt halva kollektionen och beställer nog resten på måndag. Jättefina bilder och det känns skönt att veta att de är fantastiska trots att holoeffekten inte är den galnaste i världen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en annan typ av holo, inte de där färgglada regnbågarna som Layla har, utan mer mjuka som ger djup och ett häftigt helhetsintryck istället för stroboskopeffekt :)

   Radera
 3. Fina solbilder! Då är de vackra! Men jag avvaktar nog lite med inköp.
  Ser framför mig hur du kravlar omkring på skrivbordet och hänger i kamerastativet! lol! Vad gör man inte för att få den perfekta swatchen? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var värre än jag väntat mig ^^ Skulle haft nån mer hemma med en kamera till och fotat mig när jag låg på rygg på skrivbordet halvt hängandes i kameran när magmusklerna började ge upp lagom till lack nummer 4 >.<

   Radera
 4. Jag märkte också det där med hur sjukt viktigt det är med sol på dessa holos när jag fotade When Star Collide. I ljustält med blixt ser du ju ok ut men i solen var iaf When Star Collide helt fantastisk :)
  Och jag funderar på om det inte blir Sci-fly By som får bli nästa lack att testa efter att ha sett de här bilderna :) *mums*

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är riktigt läckra båda de :)

   Radera
 5. Nej men Cactus, vad har du ställt till med? Jag ville ju inte ha dom här, ha begäret var 0. Nu har det börjat vakna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moahaha ;D Det var syftet med swatcherna, att iaf försöka göra dem lite mer rättvisa så folk fick nått annat än blixtbilder och förstod att man behöver skaffa dem ;)

   Radera
 6. Men va f... Jag var ju ointresserad av de här. Men nu känner jag att jag absolut måste köpa OMG a UFO och Strap on your moonboots. Å då har du inte ens swatchat resten av kollektionen. Kan du få till lite sämre bilder på dem tack? ;-) Superfina swatches verkligen!!! Bästa jag sett på dessa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, roligt att höra att du gillade swatcherna :) Hela syftet med dem är ju att dra fler i fördärvet att behöva köpa allihop ;D

   Radera
 7. Alltså jag är kär i dem, haha! Av dessa ska jag (minst) ha cosmic dust, OMG a UFO, Take a Trek och Strap on you moonboots!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja minst... eller alla ;)

   Radera
 8. Jättefina bilder! Det är en fantastisk kollektion!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen, jag blev inte det minsta besviken på dem, riktigt härliga nyanser också!

   Radera
 9. Åh vilka läckerbitar!!

  SvaraRadera
 10. Fantastiskt bra bilder, nu hade jag redan omvänts och ville köpa ett helt gäng av dem. Kul att de verkades så bra. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, särskilt formulan var över förväntan också

   Radera
 11. Fint och kul att se! Jag ska kika nog här inför min beställning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, några av dem måste man ha iaf ;)

   Radera
 12. Jättefina bilder på lacken! Jag kommer nog klicka hem resten så småningom om jag känner mig själv rätt.. Jag skippade Sci-fly by eftersom jag köpte de andra blå, men det ser ju riktigt fint ut det också!

  SvaraRadera
 13. Ja altså det går ju inte att vara utan dessa. Så fast jag ska åka bort var det bara att fixa en beställning. Då har jag nåt fint som väntar när jag kommer hem.

  Solbilderna var riktiga vinnare. Så tack för insatsen!

  SvaraRadera
 14. Jättefina swatches och helt underbara lack! Jag ville ha allihop redan innan och jag vill inte direkt ha dom mindre nu.

  SvaraRadera
 15. De ser jättefina ut allihopa men tror jag gillar det sjöskumsfärgade bäst :)

  SvaraRadera
 16. Är sugen på allihop, det kliade extra i klickfingret i fredags när jag surfade runt på eBay. Men jag får nog avvkata lite, det är ett par hundralappar för hela kollektionen och jag vet inte om det är rätt läge för det just nu. Tyvärr blir det inte många nya lack på ett tag framöver nu:(

  Men att de ska vara så svåra att fota "vanligt" i ljustält är ju skumt. Dina holobilder brukar ju alltid vara bra annars men här syns det ju knappt att det är holo på första bilderna. Kul att de lever upp i solen men det är ju inte alltid solen finns till hands menar jag.

  SvaraRadera
 17. Great pictures! They look really good :-)

  SvaraRadera
 18. Suck, jag som har tyckt att de sett rätt tråkiga ut - på dina bilder ser de ju väldigt fina ut! Jag som borde skära ner på nagellacksshoppingen (börjar få förvaringsproblem...). Särskilt Cosmic Dust och OMG... a UFO verkar jättefina!

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.