söndag 10 mars 2013

Diskreta rutor i grått

Den här manikyren har jag haft till jobbet hela veckan, fotade den förra söndagen men nu passar inlägget så bra till Nailart söndag så det fick vänta en vecka :)
Var sugen på att ha lackade naglar för en gång skull (!) och ville ha nått mer än en enda färg rätt upp och ner. Samtidigt skulle det vara diskret nog att vara lite elegant och funka till vilka kläder som helst. Då är grått ett säkert kort.

Fick komplimanger av flera av kollegorna. Även om deras spontana reaktion mest var "Vad har du gjort på naglarna?" istället för "Så snyggt"... men så är de män på 40+ allihop så vad kan man vänta sig ;) Om jag ska vara ärlig har de inte jättestor förståelse för mitt något udda intresse för nagellack. Men de var i vilket fall mycket fascinerade över tekniken med stiping tejp i funktion av maskeringstejp.
Lacken är China Glaze Recycle (det mörkare) och Zoya Dove (det ljusare). Jag la på stripingtejpen uppe på Recycle, målade två lager av Dove och drog av tejpen innan det torkat. Tog ca 1 timme per hand inklusive torktider, eftersom jag fick pilla med små bitar tejp tills jag var blå i ansiktet.

Two toned nailart made with striping tape that I pulled off the nails as soon as I had made two coats with the lighter polish. I wore it all week and even got compliments at work from my middle aged male colleagues

25 kommentarer:

 1. Riktigt snyggt! Älskar grått i alla nyanser!
  Sen förstår jag inte det här med något "udda" intresse? ;) Vaddå udda? ;) fniss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej inte jag heller, jag tycker det ju är fullständigt normalt! Men medelålders gubbar förstår nog inte de viktiga sakerna i livet tror jag ;)

   Radera
 2. Gråa lack kan göra mig galen! De kan vara då jäkla snygga! Både Recycle och Dove ligger högt på min önskelista. Need them!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, med rätt kombination så kan det bli hur bra som helst!

   Radera
 3. Såååå himla snyggt, och bra gjort med striping tapen. Du måste ha bra tålamod...:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tog sin lilla tid ^^

   Radera
 4. Snyggt som sjutton! Grått borde jag använda oftare tycker jag. Förstår att du höll på dö där under proceduren, gjorde ju också sånt här mönster på båda händer förra veckan och OJ vad pilligt det var. Det var avgjort det pilligaste jag gjort hittills inklusive allt frihandande jag gjort. Stor cred till dom som använder tejp ofta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om bara tejpen varit lite enklare att hantera och inte varit så himla pillig så hade det ju gått väldigt mycket snabbare!

   Radera
 5. Så fint :) gillar längden och formen på naglarna med :)

  SvaraRadera
 6. det blev väldigt snyggt och elegant och jag älskar färgerna men en timme per hand... oj... jag som är så otålig hade dött på kuppen. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sånt jag kan pilla med på en söndagkväll framför TV'n, när allt annat är gjort för veckan ^^ Jag måste ha mycket tid över för att orka sätta igång med ett sånt projekt, annars blir jag för stressad av att "sitta fast" med våta naglar :p

   Radera
 7. Jätte snyggt!
  Jag är också ingenjör och när jag berättar på jobbet att jag läser nagellacksbloggar möts jag av väldigt oförstående blickar... och att någon av killarna/gubbarna på jobbet skulle kommentera vad jag har gjort på naglarna det kan jag bara drömma om, så det är ju tur att jag gör det mest för min egen skull :)
  /Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är inte en så förstående branch vi hamnat i ^^ Här lägger de märke till nailarten iaf, och en av "gubbarna" önskade att jag skulle göra humlor på naglarna så det får jag nog göra nån kväll när jag inte har några viktiga möten dagen efter ;)
   Det är tur man har bloggvärlden att ventilera i, så man inte behöver bry sig om att vänner/släktingar/bekanta/kollegor tycker att man är galen :D

   Radera
 8. Jättesnyggt! Jag älskar verkligen de båda gråa färgerna ihop och vad jämna och snygga rutor du har fått till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, grått blir oftast bra :)

   Radera
 9. Älskar att du slängt in en bild på bägge händer, som att liksom bevisa att du faktiskt gjort det på bägge:D
  Strunt i gubbarna, de fattar inte detta ändå;) En väldigt fin manikyr med nästan otäckt jämna rutor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, annars är det nog ingen som tror mig ;D Rumskamraten fick hjälpa till att trycka på avtryckaren på kameran.
   Blev också nöjd med rutorna, det var mycket fipplande för att få dem jämna men det blev bättre än det brukar bli, till slut.

   Radera
 10. Väldigt, väldigt snyggt och elegant! Grått är en snygg färg! Och det är nog så att omgivningen generellt sett inte förstår sig på nagelnörderi. :-) Min chef såg en aning tveksam ut när jag informerade honom om att jag skulle komma in sent eftersom jag skulle på Orlys pressfrukost. (Tyckte det var lika bra att formulera det som ett påstående, inte en fråga, så han inte fick för sig att protestera. ;-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, det hade jag aldrig vågat säga ^^ Jag hade bara tagit det på flexen, eller låtit bli att gå om jag inte kom loss från jobbet :p Fast nu har jag ju inga sådana problem iofs eftersom alla sånna där grejer är i Stockholm och där är inte jag... nog lika bra :)

   Radera
 11. Så himla fint! Älskar färgkombon. Någon dag ska jag också samla på mig tillräckligt mycket tålamod och koncentration för att göra en avancerad tejpdesign. ;)

  SvaraRadera
 12. Jättesnyggt! Och OJ vilket jobb du lagt ned! (Ooops, höll på att stava det lackt ned, något hjärntvättad kanske.LOL) Det är bara för dina kollegor att vänja sig tycker jag!

  SvaraRadera
 13. Vad använder du för tejp? Känns som att det finns risk att tejpen sliter loss underlacket? Hur coolt som helst! Vill också!!

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.