lördag 14 april 2012

Alla Ebalay's duokroma effektlack från KKCenterHK + en varning

Ebalay lacken har börjat dyka upp på bloggarna det sista, både Nailtastic och Sminkan har visat några. Det är ett Nederländskt märke men vi har köpt dem av KKCenterHK i Hong Kong. Problemet är att KKCenterHK har haft en hel del bekymmer med att ge oss vad vi beställt! Nailtastic och Kitty har rapporterat om orderbekräftelser som varit helt tomma och Kitty fick också helt fel lack när hon beställde. Mitt paket, som jag visade när det kom, var så dåligt packat att det var ett under att flaskorna låg kvar i det. Men det värsta är nog att numren på flaskorna och på hemsidan har inte stämt eftersom de varit felmärkta, enligt KKCenterHK's egen utsago. De säger sig ha rättat till problemet men jag vet inte om jag vågar lita på det, och fram för allt vet vi fortfarande inte vilket nummer som stämmer eftersom de inte talat om ifall det är flaskorna eller deras hemsida/hyllkant på lagret som blivit fel!

Jag visar upp lacken här med de nummer som står i botten av flaskorna, och vad de heter på hemsidan. Men vilket som är det "rätta" namnet och vilket lack man faktiskt får om man beställer nu efter att de har blivit medvetna om problemet, det går tyvärr inte att säga. Namnen står "Flaska / Hemsida" och ni får två bilder av vardera lack, den första med ett lager och den andra med två lager, över svart.
001 / A01 Rosa med lila ton och mycket guld-persika glitter. Gillar det riktigt mycket fast det är rosa, kanske är det egentligen lila och att det är därför jag gillar det.


002 / A02 Duokromt i blått, blålila och rödlila. Andra lagret gör att det rosa kommer fram mycket tydligare medan jag med bara ett lager inbillade mig att jag såg blågrönt i vissa vinklar. Riktigt trevligt och snyggt lack.


003 / A03 Mest grönt glitter, men i alla fall i lite olika toner från mörkt åt det blå hållet till ljusgrönt som drar åt guld, fint! Det här tyckte jag verkligen vann på ett andra lager.


004 / A04 Rödlila, blålila och rosa som drar åt persika i vissa vinklar.


005 / A09 Felmärkt! Ser man på, ett lack som ser likadant ut på naglarna som det gör i flaskan! Duokromt i rödlila och koppar och drar lite åt brons, läckert.


006 / A08 Felmärkt! Mörkgrönt med duokrom effekt i rödlila och en aning grönblått, riktigt snygg kombination. Det här gillade jag verkligen!


007 / A07 Blått med duokromt i blålila och rödlila... vänta, har vi inte sett det här redan? Nä okej, den här är mer blå... Jaja, blått är aldrig fel :) Snyggare än 002 om man måste välja... tycker jag som gillar blått iaf.


008 / A06 Felmärkt! Det här är en av stjärnorna i kollektionen, verkligen en spännande kombination av färger. Mycket guld och grönt och sen rosatonad koppar på det, coolt :)


009 / A05 Felmärkt! Lilarosa glitter... fint men kanske inte min favorit.


011 / A11 Ingen nummer 10 alltså, vet inte om den finns alls, men den finns inte hos KKCenterHK. Blått med duokromt i blålila och rödlila... den här gången har vi verkligen sett det redan! Väääldigt lik 007, lite blåare och lite ljusare bara... lite!


012 / A12 Blått med duokromt i blålila och rödlila... nu även med grönt! Riktigt snyggt och en av mina favoriter!


Formulan är likadan på allihop, och som den brukar vara på effektlack. Helt okej täckningsgrad efter ett lager och riktigt bra efter två. Penseln var det inget fel på heller. På plussidan kan också nämnas att flaskorna är fyllda ändå upp i halsen, betydligt mer än vad flaskor med nagellack brukar vara. Så trots att jag swatchat allihop nu så är flaskorna fortfarande mer än fulla :)


Felmärkningen har alltså drabbat lacken med nummer 5, 6, 8 och 9. 005 har bytt namn med 009 och 006 har bytt namn med 008. Sen vilket som är rätt är ett mysterium. Om ni beställer och är helt inställda på ett visst av de lacken så gör ni alltså bäst i att gardera er och beställa båda varianterna. Eller maila och fråga vilket som är rätt innan. Men innan ni beställer bör ni läsa vidare...

Som jag skrev i början drabbades Kitty av de felmärkta flaskorna och dessutom fel antal av saker och ting. Inte mycket blev rätt alls. Och alla företag kan göra fel ibland men då får man ju fixa felet också! Det vill KKCenterHK inte göra. De tyckte (på extremt dålig engelska) att Kitty ska betala frakten för de flaskorna hon inte fick från början och dessutom frakten för att skicka tillbaka de felaktiga flaskorna till Hong Kong. Och i deras värld är det helt okej för det står i deras policy att så är det. Och visst, vi är bortskämda med vår konsumentköplag i Sverige, utomlands kan man ha vilken policy man vill. Men nån stans går väl gränsen för normalt hyfs! Har man nått intresse av att behålla sina kunder så skriver man inte in sånna dumheter i sin policy! Särskilt inte när man riskerar att kunderna man behandlar illa bloggar om det och sprider det vidare...

Efter mycket tjat fick Kitty dem att ge med sig om frakten åt ena hållet men de håller fast vid att hon ska betala frakten för flaskorna tillbaka till Hong Kong. Inte okej nån stans att hon får betala för att de har klantat sig. Tycker de att Ebalay har gjort fel och märkt flaskorna fel så får de ta det med dem då, men deras kunder ska iaf inte bli drabbade. Så om ni inte verkligen måste ha de här lacken så skulle jag avråda från att köpa från KKCenterHK. Eller bara göra det om in är beredda att nöja er med vad det än är ni får i paketet. Uppenbarligen har de inte en inställning och en kundservice som man vill befatta sig med. Riktigt synd, för flera av dem är väldigt fina och roliga lack som är värda att ha :/

7 kommentarer:

 1. Vilken jäkla inställning, no way att jag bestället från dom nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det känns ju sådär kul...

   Radera
 2. Oj, vilket otroligt irriterande företag detta verkar vara... Tur att dina lack i alla fall kom fram i ett stycke, för de ser ju väldans fina ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag hade tur där! Hälften kunde ju lika gärna trillat ur

   Radera
 3. Ja, vet inte vad jag ska säga, känns otroligt ambivalent att se dom här lacken...dom är tjusiga men jag blir bara ledsen och irriterad. Eftersom kkcenterhk beter sig såhär illa mot sina kunder har jag inte ens öppnat nån av mina flaskor innan ärendet är avslutat.. så det var ju bra att se vad som faktiskt finns i flaskorna. Tack Cactus!

  SvaraRadera
 4. Usch tradiga nissar! Lacken verkar rätt fina men lite för korniga för min smak. Så det var väl tur ;p

  SvaraRadera
 5. Fy vilket tråkigt bemötande! Inte okej!

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.