onsdag 4 april 2012

För dig som tröttnat på massa lager nagellack

Problem med skira lack har vi ju allihop. I allas samlingar finns det lack som inte täckte så bra som det var tänkt. Och i många fall tröttnar man och låter dem stå hellre än att harva med 5 eller fler lager. Men det finns lösningar på allt! Och de här tre lacken är min lösning:Färgskalan ser ju inte vidare kul ut men att lägga lite pengar på lack som man aldrig kommer se är absolut värt det. Och som ni ser är jag väldigt förtjust i Zoya’s lack, de håller alltid hög kvalitet. 

Det hudfärgade är Minka, men i det här fallet får alla hitta sin egen perfekta färg, inte för mörk, inte för gul, inte för rosa. Fördelen med Minka är att det inte beter sig som ett cremelack utan flyter ut bra. Det har också bra täckningsgrad om man inte snålar för mycket på det.

Ett normalt lager.


Det svarta är Raven, ett skimmerlack med mycket diskret skimmer. Cremelack är ofta lite svårare att få jämna så det kan vara idé att frångå dem när finishen ändå inte spelar någon roll. I vissa fall – till exempel när man håller på med nailart och det svarta lacket kommer att synas – så behöver man ju ett cremelack, men när det ändå ska täckas över går det lika bra med skimmer. Täcker alldeles utmärkt på ett flödigt lager om det är till layering. Ska man ha det som egen manikyr så är nog två att föredra.

Ett flödigt lager


Det vita är Purity, kritvitt cremelack. Det är det vita som jag alltid rekommenderar till folk som vill ha ett bra och opakt vitt lack. Jag har testat China Glaze Snow också men Purity är mycket bättre. Drömmen vore ju så klart att ha ett vitt cremelack som täckte perfekt på ett lager men jag har aldrig ens läst om ett sådant. Det här klarar sig nästan med ett flödigt lager men garanterat med två. Lägger man sen över ett lager Seche Vite så jämnar det till sig perfekt så att man kan layera nästa lack över. Svarta lack behöver inte vara perfekt jämna för layering men vita gör ofta det (det är ju olika typer av lack man lägger över ett svart respektive vitt bottenlack) och då är det verkligen att rekommendera att lägga ett lager överlack i emellan för utjämningens skull

Ett flödigt lager. På ringfingret är det också ett lager topplack över så
det är mycket jämnare på det fingret.


Poängen är alltså att lägga skira lack över en täckande bas. I de flesta fall handlar det om att slippa VNL, i vissa fall att få färgen att synas över huvud taget eller att få den att poppa mycket mer. Är lacket bara skirt men framhäver sin egen färg okej, så funkar det bra med ett hudfärgat lack. Det påverkar garanterat inte nyansen utan ser bara till att man blir av med VNL.

Nubar's Indigo Illusion i två lager. För sig själv på ringfingret och över
hudfärgat lack på långfingret och lillfingret.
 

Gäller det istället att färgnyansen behöver hjälp på traven så passar svart eller vitt bättre. Svart är lämpligt att ha under den typen av effektlack som är gjorda för att layeras. Då får man en sann representation av färgen utan att den påverkas av underlaget. Ett effektlack bestående av grönt skimmer ser helt annorlunda ut på svart jämfört med till exempel på ett grönt lack, då försvinner det mesta av effekten. Även skirare duokroma lack passar bra att lägga över svart. Min erfarenhet är att de flesta får en tydligare färgskiftning då (om de inte klarar sig på egen hand då alltså).

Tre lager av Sinful Colors' Let Me Go. På ringfingret är det för sig själv och på
de övriga två fingrarna ligger det över svart


Vita lack passar bra under neoner eller andra klara färger som inte riktigt får en ompf på egen hand. Den vita basen syns oftast mycket bättre igenom färgen över än ett svart lack, så det är viktigare att vara noggrann när man lackar jämfört med det svarta som man bara kan slabba på.

L.A. Colors' Shock i tre lager. Samma rutin: på egen hand på ringfingret och
över vitt på de andra två.
(Det här ligger i ge-bort-högen så om det är nån som är sugen på orange jelly
så är det bara att hojta. Funkar inte
till water marbling)


Vilka är era go-to lack för att slippa massa lager av skira lack? Har nån nått tips på ett vitt cremelack som är ännu bättre än Purity?

27 kommentarer:

 1. Den här typen av inlägg är GULD och du är jättebra och pedagogisk på att förklara. Stjärna i marginalen till dig idag!

  Min nudie heter Zoya JUNE, svart är ChG Liquid Leather och whitey är ChG White on White :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ooo, tackar! :) Liquid Leather har jag använt mycket förut och det är det lacket jag tar till när jag måste ha ett svart cremelack, gillar det väldigt mycket också.

   Radera
 2. Superbra inlägg, rena folkbildningen, tack så mycket!

  SvaraRadera
 3. Som alltid kanonbra inlägg. Det är nu jag förstår varför jag saknar ett cremefärgat lack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är aldrig fel med ett sånt i sin samling :)

   Radera
 4. Jag går inte hittat "mitt" nudelack än.. tror vi har ungefär lika hudton så minka måste testas! Vad gäller vitt så tar jag alltid till barielle enduring. Den blir jämn och bra på två lager så den är nog inte bättre än purity på det sättet:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minka hör ju hemma i Zoyas Touch kollektion ihop med två snarlika systrar. En lite mer gul, en lite mer rosa och en neutral. Nån av dem kommer garanterat passa! :)

   Radera
 5. Man har ju hört såna här tips lite svagt, men det var väldigt bra att se vilken STOR skillnad det blev! =)

  SvaraRadera
 6. Skrev just ett inlägg o länkade till detta inlägg, hoppas det går bra! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen värt att investera i tre lack i de här färgerna!
   Länkningar är alltid välkommet så det det går så bra så :)

   Radera
 7. Bra inlägg! :)

  Mitt go to svarta är Isadora Gothic Black. Ett nattsvart krämlack som täcker perfekt med ett lager. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) ...Ja det låter inte dumt heller!

   Radera
 8. Håller helt med en tidigare kommentar, verkligen guldstjärna till dig som gör sådana här toppeninlägg! Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att ni tyckte om det, det är bara kul att kunna hjälpa till :)

   Radera
 9. Bra inlägg! Kan även tipsa om Wet n Wild svarta cremelack, täcker på ett lager. =)

  SvaraRadera
 10. Jag behöver definitivt införskaffa Minka! Jag har bara Snow men har inte provat det ännu, så jag får se om jag kan komma överens med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga större fel på Snow när man väl får ett överlack över som jämnar till det. Men jag kommer aldrig undan med bara ett lager med det.

   Radera
 11. Svart kör jag liquid leather och vitt har jag testat olika men inte hittat någon favorit, det där med hudfärgat har jag inte testat än och det var verkligen bra input, måste hitta ett bra, kanske blir det zoya lacket, de håller som du säger hög kvalite, jag gillar visserligen skira lack men ibland vill även jag slippa vnl särskilt när jag har akrylnaglar och 5-6 lager orkar jag inte någonsin :) Kommer säkerligen länka till ditt återigen utmärkta inlägg under helgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alla tre i Zoyas Touch kollektion är riktigt bra som underklädeslack, och nån av nyanserna passar ju garanterat :)

   Radera
 12. Jag köpte precis ett Sally Hansen hard as nail vitt lack just att använda som underklädeslack och blev starkt positivt överraskad över hur lätt den målas och snabbt den torkar, kommer köpa fler färger av de lacket.
  (Köpte på Beautyjoint.com)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också hört bra saker om SH's cremelack

   Radera
 13. Älskar Sally Hansen - White On, det är riktigt bra!
  Gillar även H&M- Manhunter (svart)

  SvaraRadera
 14. Ge-bort-högen som i ge bort helt? För jag blev så himla himla sugen på det där!
  Jättejättebra inlägg förresten! Man sparar ju både tid och pengar på detta :)

  SvaraRadera
 15. Stort tack för det här inlägget, det gav flera aha-upplevelser! :-)

  SvaraRadera
 16. mina favoritunderkläder har blivit det billiga nordic cap, starnail-lacket! både svart och vit är toppen!

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.