lördag 3 november 2012

This or That make up tag

Den här tag'en har börjat florera bland de bloggarna jag läser och nu senast hittade jag den hos Skimmerskuggan. Det här ju långt ifrån en sminkblogg, men jag tycker det var en kul grej så jag tänker svara på den ändå, sådeså! :)

Rouge eller solpuder - Rouge. Jag använder solpuder en del på sommaren, eftersom min hud bara kan åstadkomma olika nyanser av vitt oavsett hur mycket jag solar (vilket jag numera undviker, för det är ju ingen idé ändå) Men rouge är med mig hela året och alla dagar jag lägger mer än 1 minut på att sminka mig.

Läppglans eller läppstift - Inget! Jag klarar inte av att ha gegg på mina läppar som ska se ut. Glans eller färg eller vad det än är. Då kan jag bara gå runt och tänka på om det är kvar och om det är ojämnt och om det har smetat ut sig... Och så smakar det äckligt. Blä

Läppbalsam/cerat eller läppsmör - Cerat, alltid och hela tiden. Om jag ska gå ut ur lägenheten så är det två saker jag alltid tar med mig: mobilen och ceratet. (ja okej, inte till tvättstugan eller så men om jag ska vara borta en liten stund, ni fattar) Mobilen i höger byxficka och ceratet i vänster. Jag lämnar mycket hellre plånboken hemma än ceratet, jag klarar mig inte utan det mer än max ett par timmar. Och jag vet att ni tänker att jag blivit beroende av det, och det har ni rätt i. Men det är inte för att jag använder en dålig sort - jag har provat alla sorter som går att köpa i det här landet tror jag - utan för att mina läppar är torra! Använder jag ingenting alls så spricker de upp och börjar blöda efter ett tag :/

Matta eller skimrande ögonskuggor - Helst båda på en gång, jag tycker det är snyggt att kombinera olika textur på skuggorna. Men om jag måste välja så säger jag matta.

Gel, flytande, kräm eller kajal eyeliner - Det beror lite på tillfälle, ibland är det snyggt med en skarp svart linje av en flytande eyeliner. Men till vardags är det brun kajal som gäller.

Foundation eller concealer - Jag behöver väldigt sällan täcka något med consealer, ett par gånger i månaden max. Så jag säger foundation.

Flytande eller puderfoundation - Puder. Jag tycker flytande foundation känns som jag går runt med färg i ansiktet och ligger utanpå bara. Så jag använder compact foundation. Max Factor Facefinity har hängt med mig i många år nu. Numera kör jag den över en BB cream.

Neutrala eller dramatiska ögon - Beror helt på tillfället. Dramatiska sminkningar är ju absolut roligast att göra, men man får ha dem i rätt sammanhang.

Fasta ögonskuggor eller pigment - Fasta ögonskuggor, annars lär jag spilla överallt skulle jag tro. Fast pigment till frankenlacken så klart, fick en ny omgång igår :)

Vattenfast eller vattenlösligt smink - Jag föredrar vattenlösligt eftersom min hud inte tycker om removers för vattenfast smink.

Penslar, svamp eller fingrar - Penslar, absolut. Och fingrar som komplement. Svampar tycker jag kräver så fruktansvärt mycket produkt eftersom svampen suger upp 10 gånger mer än vad som hamnar på huden sen.

Puder, kräm eller flytande highlighters - Jag använder väldigt sällan highlighter, jag tycker det ser ut som huden är fet och glansig och som om jag gjort ett dåligt jobb med sminkningen när jag har highlighter. Men ska jag välja så blir det puder, det är lättast att dosera ytte-pytte-lite av.


Ja, hoppas ingen avled av tristess i alla fall ;) Normal nail polish service will be resumed shortly!

10 kommentarer:

 1. Bäst för riktigt torra och eländiga läppar är (enligt mig i alla fall) Locobase Repair från apoteket. Den krämen räddade mina läppar med blödande sprickor för nån vinter sen och i stället för att smörja, smörja smörja som man måste göra med olika cerat kan jag nu för tiden nöja mig med att smörja in läpparna 2ggr/dag. Salvan kanske inte räknas som make up precis men är SÅ värd att testa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en sån tub ståendes bland mina andra 5237 tuber med handcreme ^^ Den luktar så himla illa tycker jag så jag har inte kommit på tanken att ha den på läpparna, men jag får testa det i alla fall nu då! Tack så mycket för tipset! :)

   Radera
 2. Jag tycker det är kul att läsa sånt här. Somnade således inte:)

  SvaraRadera
 3. Jättekul läsning! Jag är också ceratberoende, helt klart. Svårt att hitta det perfekta. Jag ogillar i princip allt som smakar/doftar/kladdar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen... Jag har testat dyyyra från The Body Shop och annat från nätet, och allt är lika illa. Favoriten är Nueva från apoteket. Men idag har jag testat Annefias tips här ovan och det verkar väldigt lovande måste jag säga :)

   Radera
 4. Ingen mening att jag gör denna, kan inte svara på hälften av frågorna då jag är sjukt kass på smink! Jag bara: Highlighters? Vad är det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju inte kunna allt! :)
   Highligter har man uppe på kindbenen för att de ska stå ut mer. Precis som man har mörkare pigment att sätta under kindbenen så har man ljust uppe på, de hjälper varandra att fixa fram häftigare kindben än man är född med. De allra flesta är det massa skimmer i och det gillar inte jag, ser ut som om huden är glansig för att den är fet tycker jag.
   Sen tycker jag personligen att highlighters är lite overkill, man kan lika gärna ta en ljus/vit ögonskugga istället för att köpa en separat produkt... men det är jag det ^^

   Radera
 5. Jag har gärna ett cerat i varje rum haha :) Och ett i ryggsäcken såklart. Det är den viktigaste. Rysligt när man gått till skolan och glömt det hemma :S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja usch! Ibland har jag kört på handcreme som nödlösning, och ibland har jag gått och köpt ett nytt på en rast ^^

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.