onsdag 7 november 2012

Uppdatering om konstnaglarna, en vecka senare. Och "rabattkod"!

Det var flera av er som ville ha uppdateringar om hur det gick med Bio Sculpture naglarna som jag var och fixade hos Jeanette, idag är det en vecka sedan. Och det ska ni få, men först en kul grej!

Jeanette är nämligen så snäll att hon låter er läsare få 30% rabatt på första besöket hos henne om ni bara nämner Cactus' Nail Polish när ni är där! Majoriteten av er bor ju naturligtvis för långt bort för att det ska vara aktuellt, men för er som bor i närheten av Sveriges andra stad så kan det kanske vara värt att fundera på. Om man ändå vill testa så kan man ju lika gärna passa på när det är billigt :)
Ni hittar adress och kontaktuppgifter till salongen under länken ovan.

Till naglarna då. Jag har verkligen plågat dem! Jag har inte alls gjort som man ska göra och när jag går på återbesök så kommer snälla Jeanette säkert att skälla på mig ;) Jag har torterat dem med stora mängder remover (min vanliga Cien från Lidl), bytt lack 50-11 gånger, petat och rispat dem med pincett, färgat dem illgröna, och slagit i dem i både det ena och det andra... Så de är absolut testkörda ordentligt, lite mer ordentligt än jag planerade. Men de sitter där fortfarande och de är trots allt enländet fortfarande snygga!

Jag har filat en aning på formen också, så de är lite lite mer fyrkantiga än de var när de var nya.


I söndags swatchade jag upp säkert 8 lack (jag tappade räkningen). Till en början försökte jag göra samma som jag alltid gör: olja i botten, Seche Vite som underlack, och sen dra av lacket i sjok. Det funkade hyfsat, men det var mycket svårare att pilla av det och jag fick ändå gå efter med remover, så jag gav upp det efter några försök. Det fick bli enbart remover istället. De blev rätt så dränkta i det och det märktes en liten aning att kanten ner mot nagelbanden tog stryk eftersom det är så tunt med material där.


Under swatchandet utmanade jag ödet och lackade med KleanColor Metallic Green. Ni som testat KleanColors metallic lack vet att de tenderar att missfärga naglarna så jag hade tre lager riktigt underlack under... Det hjälpte inte. Mina naglar på vänsterhanden var knallgröna och ingen remover i världen fick bort det! Det enda jag kunde göra åt det var att fila ner det yttersta lagret av ytan vilket ju är katastrof för materialet. Det är svagt gulgröna fläckar kvar på ett par naglar men det är inte så iögonfallande iaf. Filandet gjorde ytterligare skada på kanten mot nagelbandet och den är inte det minsta jämn längre. Men det syns knappt alls, vilket förvånar mig. Ni ser ju själva på bilderna att det knappt märks :)


Men oavsett skavanker så sitter de kvar. En vecka kanske inte är så imponerande, men eftersom jag inte vet vad jag kan vänta mig så tycker jag det är bra ändå ^^
Just nu satsar jag på att höger lillfingernagel kommer att lossna först, där har materialet släppt i ena kanten en halv millimeter eller så. Vi får se hur lång tid det tar innan den ger upp :)

Tja, vad säger ni, vill ni fortsätta att få uppdateringar? Nån som funderar på att testa Bio Sculpture?

Kan ju lägga till bara för att... hade jag inte varit 100% nöjd själv så hade jag aldrig länkat och skrivit om det. Det är inget betalt samarbete på något sätt.

13 kommentarer:

 1. Spännande att följa med det hela. Jag går ju aldrig på salong eller liknande så det är ju en helt okänd värld för mig och det är alltid kul att lära sig något nytt.

  Men en sak som jag reagerade på. Kan inte minnas att min kleancolor -metallic green missfärgade mina naglar sist jag använde den! Undrar om jag minns fel eller om jag har världens bästa baslack eller om olika batcher ger olika grad missfärgning beroende på receptet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt Metallic Green har inte färgat mina naturliga naglar särskilt mycket... Däremot det rosa och det mörkblå färgade in dem nått otroligt! Så jag får väl vara glad att det inte var ett av dem jag testade på konstnaglarna nu ^^

   Radera
  2. Håller med om det råsa. Hade det på tånaglarna utan basklack(orkar inte hålla på med sånt där eftersom de alltid är lackade iaf.) och nog hade det missfärgat rejält! :O Vet inte om jag hunnit testa det blå än. Men en sak är säker, inget fuskande med baslack om man vill vara säker på att behålla naglarna omissfärgade. :P

   Radera
 2. Kan inte se att jag skulle använda konstmaterial på salong för egen del de närmsta åren men det är ändå kul att se hur de klarar sig och hur de ser ut efter lite användande. Alltid kul att kunna rekommendera något bra material till vänner och bekanta som vill fixa naglarna.

  Kleancolor Metallic över lag är bland de mest groteska jag stött på, konstnaglar eller inte. Maken till missfärgningar får man leta efter.... Men snygga är dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja dina naglar är så så lång och fina av sig själva så du behöver knappast hjälp på traven med det! :)
   Ja, det är nästan synd att de är så snygga, så att man måste ha dem fast de färgar så hysteriskt :p

   Radera
 3. Jag körde bio sculpture i 5 år. Gick på återbesök var 5te vecka men inte för att det lossnade utan de är helt enkelt för utväxta och fula då. Jag kan inte annat än tala mig varm för materialet men som så ofta, det är skillnader mellan nageltanter och nageltanter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kan tänka mig att det sitter uselt om man inte verkligen vet vad man gör när man lägger på det! Jag har nog haft tur som hittat rätt på första försöket. Lär ju inte vara sista gången jag går dit ^^

   Radera
 4. Svar
  1. Roligt att ni gillar inläggen fast det är "fusk-naglar" :) Det är ju inte i alla kretsar det mottas väl att man inte är 100% naturlig när det gäller naglarna ^^

   Radera
 5. De ser riktigt bra ut jue! Kan jag definitivt tänka mej att prova. Bor dock för långt ifrån 'den andra staden', men får kolla upp hur utbudet ligger här uppe 'ovan Vänern' :D Mina naglar bli gärna långa men går lätt av och skivar sej som jag-vet-inte-vad. Fortsätter gärna följa detta äventyr. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du tycker det :) Det finns säkert bra salonger som har det där också :)

   Radera
 6. Perfekt! Jag kommer att utnyttja detta med 30 %. Sa hon hur länge erbjudandet gäller? Jag måste låta min växa ut minst 2 veckor först så att hon har en nagel att bygga på :-) Jag inser att det är dags att ta tag i detta med naglarna snart om de ska se fina ut på bröllopet. Det går sådär med att sluta bita...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ingen tidsbegränsning alls :) Boka en tid så länge så du får nått som passar och så låt bli dem i två veckor då, det kanske går enklare om du har en deadline så att du absolut inte får bita ;)

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.