söndag 18 november 2012

Uppdatering om konstnaglarna, drygt två veckor senare

Jag var tvungen att ta en paus ett par dagar, sömnbristen tog ut sin rätt... Jag gick och la mig vid 19:45 i fredags och sov 12 timmar och var rätt utslagen igår. Men nu är jag tillbaka på banan igen :)

Naglarna är nu drygt två veckor gamla och sitter fortfarande bra, ingen större skillnad mot hur det var vid förra uppdateringen. Ingenting har lossnat, materialet är fortfarande snyggt och har inte gulnat eller så. Mina egna naglar växer ut under och snart får jag nog fila lite på topparna för att inte naglarna ska bli opraktiskt långa (de sticker utanför fingertopparna 5-7mm nu), jag börjar få svårt att hantera små prylar :p


Tillägg:
Jag fick frågor om skarven och hur mycket den syns så jag tänkte att jag slänger upp ett par bilder med en vinkel som visar den så tydligt som möjligt. På armlängds avstånd syns den inte alls (utom på höger pekfinger där kanten lossnat lite) hur man än vrider och vänder på naglarna. Man får titta på dem riktigt noga och nära för att se att det är en skarv. Och med färgat lack på syns den ännu mindre. På de fingrar där yttersta kanten av materialet närmast nagelbanden tagit lite för mycket stryk av allt jag låtit det genomlida har jag filat lite på det för att jämna ut skarven, så blir den väldigt diskret.

Här är tummarna, som båda har en väldigt tydlig skarv jämfört med de andra fingrarna (utom höger pekfinger då som sagt)Taskigt ljus, ingen beskärning... men klicka upp dem så fyller de sitt syfte ^^

11 kommentarer:

 1. Kul att det funkar bra, de ser onekligen snygga ut! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är förvånad över att de hållit sig såpass snygga trots alla plågorna med lack och remover :)

   Radera
 2. Ser fina och ovanligt naturliga ut för att vara konstgjorda :) Jag gillar att dom inte är så där kritvita som dom brukar bli annars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker heller inte det är snyggt med en skarp vit linje som avgränsar, och kritvit topp. Men det var bara att lägga ett lager skirt nudelack (som till fransk manikyr) innan topplacket på salongen så var det fixat :)

   Radera
 3. Hur blir "skarven" nu när det växt ut lite? Syns den genom lacken som en ojämn rand eller är det helt slätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt slätt är det inte, men det syns nästan inte alls med färgat lack uppepå, den känns nog mer än den syns tror jag. Jag hade väntat mig en mycket tydligare nivåskillnad, och det kommer nog att bli tydligare när materialet "växer" fram till nagelns fria kant, då ser det nog riktigt illa ut. Men jag tvivlar starkt på att det skulle hålla så många veckor så det är nog bara ett teoretiskt problem :)

   Radera
  2. Tack för tilläggsbilderna. Det ser ju inte så illa ut som akryl-utväxt. Jag är så himla allergisk mot skarvar så jag har inte vågat mig på konstnaglar sedan 90-talet. Kanske det här kan vara en lösning om man bryter en nagel. Bra inlägg, jag gillar sånt här!

   Radera
  3. Ja, av vad jag sett på bild iaf så blir det inte lika illa som med akryl... det beror mycket på formen också, om de blir bredare upptill så ser det mycket mer tjockt och klumpigt och fejkat ut tycker jag, då blir skarven tydligare också på nått vis
   Har man långa snygga naglar naturligt så kanske man klarar sig med två lager förstärkning bara (om man behöver nått alls), och så kan man spara förlängningarna till när man bryter en nagel, då ser det nog ännu mer naturigt och diskret ut :) Synd att mina gener inte gav mig sånna bara :p

   Radera
 4. Verkar vara ett jättebra material och hållbart fast du swatchat o grejat med naglarna. Det är fortfarande ovant att se dina swatcher med såpass avrundad form, så det kanske blir mera Cactus igen om du filar på dom lite. Annars undrar jag samma som Sminkan ovan, hur du får skarven att döljas..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är förvånad att det överlever allt söl med remover som jag måste tampas med nu när min Seche-Vite-som-underlack-metod inte funkar längre!
   Formen börjar jag vänja mig vid, jag tror att jag kommer att ha mina egna naglar mer avrundade framöver också ^^
   Jag uppdaterade inlägget med mer bilder, så ser ni skarven bättre :)

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.