söndag 3 februari 2013

Förändringar i kommentarsfunktionen

Jag får alldeles för mycket spam och de tenderar att klumpa ihop sig på vissa inlägg (som en robot får tag på och terroriserar) så för de utsatta inläggen kommer jag att ta bort möjligheten att lämna fler kommentarer tyvärr. Än så länge är det bara ett par och det lär inte märkas men ifall ni stöter på det så vet ni vad det beror på.

Jag kommer också införa moderering av kommentarer som lämnas på inlägg som är mer än två veckor gamla. Så om ni mot förmodan skulle lämna en kommentar på ett äldre inlägg så måste jag godkänna den innan den dyker upp och syns.

Jag tror som sagt inte att nån av er kommer att märka av ändringarna, men jag måste göra nått åt denna strida ström av spam som dykt upp. Men oavsett hur mycket det blir så lovar jag att aldrig slå på ordverifieringen ;)


Due to all the spam I'm getting I have activated the option of approving comments before they become visible on all blog posts older than 2 weeks. I don't think you will notice it but just in case... now you know what it is.

14 kommentarer:

 1. Kan man göra så? Alltså bara ha moderering på äldre inlägg. Det skulle jag nog också införskaffa i så fall. Har också märkt att det kommer en del spam på just sådana inlägg.

  Så helt rätt av dig att göra så här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du också på blogspot? Där har man valen med moderering "alltid", "aldrig" eller "ibland", och med valet "ibland" kan man välja för inlägg äldre än x dagar.
   Jag hoppas det ska hjälpa... det gör ju inte att jag får mindre spam till min mail men iaf att de inte blir publicerade. Googles filter tar det mesta men inte allt tyvärr

   Radera
 2. Störande! Personligen tycker jag inte ordverifiering är SÅÅÅ jobbigt. Värre är det när man måste ha konto typ FB, Discus eller Google + osv.. då blir det inget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta bloggare har ju sådana konton (jag har konto i Wordpress också så jag slipper krånglet där) så för mig gör kontogrejerna inget. Det kommer nog vara min plan C, om inget annat hjälper och det bara blir värre :( Ordverifieringen tål jag bara inte (den drabbar mig själv också när jag ska svara på kommentarer och då kommer jag hänga mig) Men jag vet inte vad annat jag ska ta till än inloggningskrav ifall det ska hålla på så här. Bara idag har jag fått 10st, och i fredags fick jag 5 från samma källa som dessutom var otrevliga mot mig :/

   Radera
 3. Åh ok, ja jag har precis pratat med maken om detta också. Jag har otroligt mycket spam också på min blogg, alla kommentarer kommer inte in i bloggen, men det plingar ofta i mobilen och då är det spam. Igår tror jag det var 10-11 st såna. Jag ska kanske göra som du, det kan nog hjälpa en del. Tack för tipset!
  Hoppas det hjälper för dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte modereringen i sig hjälper mer än att de inte blir publicerade, men de kommer nog fortfarande på mailen. Däremot hjälper det att slå av kommentarsfunktionen på de inlägg som är mest utsatta, iaf för stunden. Hoppas du hittar nått som funkar också!

   Radera
 4. Jag är verkligen tacksam över mitt suveräna spamfilter (Akismet). Det har missat 2 spam på två år och bara spam-markerat sex oskyldiga kommentarer på hela den tiden (varav dom flesta var tävlingsvar och bettede sig lite "spam-likt). Men jag misstänker ju att Akismet inte finns som tillvar för er hos Blogger.

  Men ändå, man önskar ju verkligen att man kunde förstöra dom där spamidioternas liv på samma sätt som dom förstör för oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har aldrig sett det namnet innan så det finns nog inte för oss :/ Googles filter stoppar det mesta från att bli publicerat men jag får ju se skiten ändå.
   Ja, jag vill ju inte att de ska vinna! Om jag slår på ordverifieringen så går det ut över alla läsare som kommenterar på riktigt istället och då har de asen vunnit

   Radera
  2. Jag får aldrig mina stoppade spam som mail utan ser bara en siffra när jag loggar in på bloggen om hur många spärrade mail som finns och sen kan jag gå in där och snabbt ögna över så att ingen riktig kommentar hamnat fel (händer inte ofta) och sen klicka på "radera all skräppost" så det är rätt smidigt. Det finns fancy spamstatistik också. Jag känner mig rätt bortskämd när jag jämför med hur ni andra har det. Även om jag får massvis med spamförsök så är det så smidigt att jag knappt reflekterar över det.

   Skulle verkligen önska du kunde välja till Akismet. Undrar om dom som har bloggar på wordpress.com kan? Det är ju en plugin som jag har till wordpress (dvs wordpress som verktyg på egen server, mycket mer avancerat än wordpress.com) men jag vet inte om bloggar hostade av wordpress.com kan ha plugins.

   Radera
 5. Har aldrig haft spam förut men fått ett par stycken nu under veckan på ett och samma inlägg. Så jag stoppade också möjligheten att kommentera där. Får se om det hjälper.
  Efter att ha läst hos dig nu så la jag även till moderering på inlägg äldre än 14 dagar. Trist att man ska behöva men jag är inte intresserad av information av underlivsblödningar, Angelina Jolies bristningar och allt vad det var...;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uj, de har inte jag råkat ut för. Däremot har jag fått en himla massa reklam för en danstävling i Ryssland (eller nått), för nagelsvampsmedel och nu sist nån som kritiserade mitt språk och alla mina stavfel i säkert 5 inlägg och bestämt tyckte att jag skulle besöka en tysk översättningssite. Hata

   Radera
  2. Den typen av kommentarer jag får spg jag även en hos Anne nu idag när jag läste ikapp via Bloglovin. Så det är nog någon form av raid just nu mot svenska bloggar.... :(

   Radera
 6. Helt förståeligt att du gör så här. Och tror inte det kommer märkas speciellt mycket iaf.

  SvaraRadera
 7. Usch vad tradigt! Jag har som tur var bara fått några få men det har väl med trafik å så att göra antar jag. På en annan bloggportal fanns en verifiering som bara var att man skulle klicka på en bild, en av 4 som stämde överrens med en liten kort rad. Det tyckte jag var helt okej men antar att det inte finns till blogger.

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.