lördag 27 april 2013

Illamasqua - Load

Load är mitt första möte med Illamasqua, ett trevligt sådant. Jag älskar färgen! Load är precis det jag ville att Zoya Jacqueline skulle vara: ljust, ljust gult, nästan vitt, vaniljglass. Helt underbart och det fick självklart bli full manikyr hela den här veckan.
Formulan var lite underlig. Det var nästan som att lacka med olja, det liksom drog ihop sig och lämnade tomma fläckar på naglarna. Aldrig varit med om nått sånt innan. Kanske får jag skylla på att gelematerialet är så halt också, det hade säkert inte betett sig likadant på naturliga naglar. I övrigt täckte det på tre lager och krävde en del koncentration vid lackandet för att inte bli ojämnt och randigt. Men slutresultatet blev bra och det är huvudsaken.

Formula: 3
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Illamasqua's hemsida via en sambeställning, innan Royal Mail fick panik över nagellack via posten.


I love this so much! It's everything I wanted Zoya Jacqueline to be. It's really lightly yellow, almost white, vanilla ice cream colored. It took three coats to get even and was a bit tricky to work with.

13 kommentarer:

 1. Mycket trevligt lack må jag säga! :) Älskade den bleka färgen och håller med om vaniljglassreferensen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är perfekt nästan-vit

   Radera
 2. Jag är inte så glad för den här färgen. Tycker att den känns lite för ljummen. Tur att alla tycker olika!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det vore ju inte kul annars :) Jag förstår att det är en svår färg, det är nog inte alla som gillar den, antingen eller liksom

   Radera
 3. Jag gillar Load jättemycket! Har haft den i flera år och burit den massor och använt den till nail art.
  Man får inte tänka för mycket bara på hur Illamasqua kom fram till namnet och färgen och hur dessa hör ihop ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade inte funderat över namnet alls, nu var jag ju tvungen att Googla på det, iiiiih >.< Men vi kan väl låtsas att det är döpt efter Matellica-skivan istället? :p

   Radera
 4. Jag älska också detta! Lite ovanlig färg och väldigt lättburet. Jag tycker namninspirationen är fantastiskt rolig och sjuk. :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, riktigt udda men trevlig färg! ...och sjukt namn ja ^^

   Radera
 5. Jag kan verkligen inte komma fram till om jag skulle gilla detta på mig själv eller inte.. jag måste nog skaffa det bara för att ta reda på det =) Det ser fint ut på dig iaf!

  SvaraRadera
 6. Load står på min otestade hylla och väntar sedan någon månad tillbaka, jag borde verkligen ta mig i kragen och använda den!

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.