onsdag 17 april 2013

Jämförelse: Lush - Lemony Flutter & Burt's Bees - Cuticle Cream

När man läser om nagelbandsprodukter på bloggar är det ofta två som dyker upp: Lemony Flutter från Lush och Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Cream. Lemony Flutter har jag haft ett tag nu, tagit mig igenom flera burkar och älskar. Men jag har ändå varit lite sugen på att testa Burt's Bees eftersom den är så omskriven. Så sist jag handlade nånstans där den fanns i lager så slog jag till.

 Man kan föreställa sig att de är i princip samma sak: nagelbandscreme som luktar citron och är gjorda på "bra", naturliga grejer och vegetabiliska oljor. Och visst, om man beskriver dem så så är de samma sak. Men om man fokuserar på konsistens, doft och hur de beter sig på huden så upplever jag dem som väldigt olika.


Lemony Flutter är mjukare, mer krämigt och luktar mer godis-citron eller bakverk med citrondoft. Den är visserligen fet och lägger sig som ett skydd på huden men den går in efter ett tag och jag upplever att den tillför något till huden.

Burt's Bees är mer som Vaseline, fast betydligt hårdare. Den lägger sig uppepå som ett lock och skyddar huden under men jag upplever inte att den går in i huden över huvud taget... möjligtvis så långsamt att jag hunnit skava bort den från fingrarna innan den gått in ordentligt. Jag använder ofta Lemony Flutter som handcreme, det skulle jag aldrig göra med Burt's Bees, jag hade lämnat kladdiga handavtryck överallt med den på händerna. Lukten är mer lime än citron, en riktigt syrlig och verklighetstrogen doft istället för Lush's söta variant.

Jag tycker att de är såpass olika att de har olika syften, och man måste därmed inte välja bland dem. Båda har absolut sina fördelar! Jag måste dock erkänna att jag personligen kan komma på fler sammanhang när jag vill använda Lemony Flutter än Burt's Bees. Lemony Flutter kommer definitivt att vara min favorit även i framtiden. 


I'm comparing Lemony Flutter to Burt's Bees. They're very different and good for different things, but in the end I definitely prefer Lemony Flutter.

13 kommentarer:

 1. Kul med en jämförelse! Jag är också väldigt nöjd med lemon flutter så kommer definitivt att fortsätta med den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den har blivit lite oumbärlig :)

   Radera
 2. Vilken bra jämförelse. Vet du, innan jag refreshade Bloglovin' så hade jag nyss beställt min andra burk med Lemony Flutter, sen kommer ditt inlägg om det här...lite komiskt nästan.

  Vet du får jag önska ett inlägg av dig? Jag har flera vänner som tror att det är farligt att göra som jag gör, lacka om flera ggr i veckan. Det är inte bra för naglarna. Jag vet att du gjort flera inlägg där du verkligen gått på djupet med de olika ämnena i lack osv. Men om jag får önska så skulle jag vilja att du skriver ett inlägg om den frågan, är det farligt att lacka om sina naglar flera ggr i veckan? Ta av och på lack....jag brukar svara att jag ser till att använda mig av bra produkter, bra baslack och topplack och vårdande handkräm och nagelbandskräm. Men det känns inte som att de "nöjer" sig med det svaret. Inte mitt problem iofs, men du är ju vår "lilla kemist" och är så duktig på detta, så tänkte bara säga att jag önskar ett sådant inlägg av dig....
  Tack för ännu ett bra inlägg. :-) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett sånt inlägg skulle jag också verkligen uppskatta!

   Radera
  2. Ååh, jag vill också gärna se ett sådant lack!

   Radera
 3. Bra inlägg! Har funderat lite på detta och inte kommit mig för att köpa nån av dem, men ska slå till på ett flutter tror jag allt! :) Vart köper man dem billigast? Är det ebay tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte kikat om de finns på eBay, känns inte som nån borde kunna hitta dem och sälja dem billigare än vad Lush gör, iom att det är märkets egen produkt. Jag köper mina i Lush-butik men hemsidan funkar ju också om man bor långt ifrån en butik.

   Radera
 4. Fick en Burt's Bees i en GlossyBox men måste säga att jag verkligen saknar Lemony Flutter. Måste verkligen skaffa en ny snart. Har varit utan ett bra tag och det märks på mina hemska nagelband.

  SvaraRadera
 5. Jag har båda och om jag var tvungen välja EN så skulle det bli LF. Dock så brukar jag ibland använda tiden på tunnelbanan till att smörja och massera nagelbanden och då är Burt's Bees mycket smidigare i väskan och att man slipper förgifta folk med den starka lukt som LF trots allt har.

  SvaraRadera
 6. Jag har båda med. Jag brukar använda LF när jag är hemma och Burt's Bees on the go :)

  SvaraRadera
 7. Vilken trevlig jämförelse! Själv har jag en skum, men bra kräm från någon gård på Gotland (en present) just nu, men när den tar slut blir det nog en ny Lemony Flutter.

  SvaraRadera
 8. Jag har båda och tycker mycket om dem fast på olika sätt. Lemony Flutter känns mycket skön och doftar så läckert att jag skulle kunna slicka på den..! Den går in relativt snabbt för att vara en så fet kräm, men då jag har extremt torra nagelband tycker jag den känns som en ganska ordinärt återfuktande nagelbandskräm. Dock blir det av att använda den varje dag just för att den känns så härlig och doftar så smarrigt! Har kommit på ett sätt att optimera effekten - några kvällar i veckan (när jag kommer ihåg) när jag ändå sitter framför tv:n, smörjer jag först in med Lemony Flutter, och när den gått in lägger jag på ett lager av Burt's Bees Lemon Butter för att liksom kapsla in fukten från den den första. I och med att Burt's Bees är väldigt hård, skrapar jag upp en ärta med framsidan av nageln och värmer upp mellan fingrarna och applicerar, bryr mig inte om att försöka smörja in den i nagelbanden, utan lägger den bara ovanpå. Efter ett tag (som jag inte tänker närmare på eftersom jag ändå kollar på tv!) har denna smält in av sig självt. Morgonen efter är mina nagelband som pånyttfödda! Denna två-stegsmetod rekommenderas varmt! Sedan ett till tips - har nyligen köpt en flaska Trind Cuticle Balsam då min Lemony Flutter håller på att ta slut. Denna superfuktande serumprodukt penslar jag på nagelbanden, den går in i ett nafs (2 minuter) och man kan måla naglarna efteråt om man vill - och efter Trind balsamet kompletterar jag med någon av de citrondoftande härligheterna. Helt perfekt resultat det med, nästan ännu bättre måste jag säga.. fukt + näring/fett är det optimala för just mina nagalband. (Märkligt så fixerad man kan bli när man har ett litet problem, förresten..läser allt om torra nagelband, tester etc, så hoppas detta tips kan hjälpa någon.)

  //Ylva

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.