fredag 22 april 2011

Där det finns nagellack...

…finns det nagellacksborttagning!
Nagellacksremover görs av en uppsjö av märken. Jag har inte testat särskilt många i sammanhanget men kan i alla fall göra ett inlägg om dem jag har. Så från vänster till höger:

 • Cien nail varnish remover från Lidl
 • Nail polish remover Quick and easy köpt på Åhléns
 • Rent och Fint Nagellack borttagning med aceton och conditioner från Gekås
 • Depend Nagellackremover Supersnabb också köpt på Gekås när den fortfarande fanns där
 • Depend Nagellackremover Supersnabb i dip-in burk, gissa varifrån… just det, Gekås!

Jag ska börja med att säga att jag inte använder Rent och Fint’s remover med aceton på naglarna. Aceton är inte bra för naglarna alls och särskilt inte om det dessutom är olja eller conditioner i. Oljan stänger in acetonet i nageln och gör att det blir ännu mer uttorkande än aceton utan olja. Så den removern använder jag på mina nagelhjul när jag behöver omorganisera färgerna, på skrivbordet om jag råkat spilla något och på halsen på nagellacksflaskorna för att hålla dem rena i gängorna. Så den är lite utom tävlan när det gäller borttagning på naglarna men den är väldigt bra till rengörning… särskilt som jag inte kan ha den till nått annat.
Av de andra så är Depends dip-in burk en favorit. Ni har säkert sett/använt den själva och vet hur suverän den är! Nackdelen är att svampen blir smutsig och att vätskan i den kan dunsta och försvinna om man använder samma burk länge eller glömmer stänga locket. Jag brukar skaka min burk för att fördela de gamla nagellacksresterna jämnt så att svampen i alla fall är så ren som den kan bli just där jag använder den. Och om vätskan dunstar så är det bara att hälla på valfri annan nagellacksborttagning, det funkar finfint med vilken som helst. Jag är övertygad om att det är samma innehåll som i Depends flaska med samma namn så den kan man i alla fall hälla över i burken om man vill.
Jag använder också min burk för att göra rent remover-pennor och dottingtools och andra verktyg. Pennorna förtjänar ett inlägg för sig själva så det kommer en annan gång, men burken och pennorna trivs hur som helst väldigt bra ihop!
Den lilla gröna flaskan som det bara står Quick and easy på köpte jag när jag hade akut brist på remover. Åhlens är dyrt, jag undviker vanligtvis dem, men nöden har ingen lag. Jämfört med Depend är den varken bättre eller sämre. Bara dyrare.
Cien till slut. Många av er har säkert i alla fall hört om den också. Jag vet ingen annan än Lidl som säljer dem, nån som vet? Jag tycker den stora fördelen med den är att den inte luktar så där typiskt nagellacksborttagning som alla andra gör. Den luktar lite syrligt av rengöringsmedel förutom kemikaliedoften och parfym står också med i innehållsförteckningen. Medan de andra har tre-fyra ingredienser har den här 12! Jag vet inte om det är bra eller dåligt, men den funkar i alla fall och det är det som är det viktiga i mina ögon.
Vilka removers använder ni? Vilken är den bästa ni provat? Tipsa gärna! Och hoppas att det här var till hjälp för nån!

11 kommentarer:

 1. Jag vet inte om ni nagellacksentusiaster bryr er om HUR lackborttagning fungerar. Det viktiga är kanske ATT det fungerar.

  Men så här sammanfattas det enligt en webbsida:
  "När nagellacksborttagare tillämpas på spiken polish som ska bort, lösningsmedlet molekyler av plockaren avbryta, lossa och bryta polymerkedjorna av polish. Detta upplöser härdade polska och omvandlar den tillbaka till sin ursprungliga flytande form. Den kan sedan torkas bort från spiken." (För mer info se: http://www.nimade.info/skonhet/2010/09/Vad-ar-nagellacksborttagare.html).

  Så nu hoppas jag att allt är kristallklart!

  SvaraRadera
 2. Depends Dip-In remover är min absoluta favorit. Men jag har faktiskt inte tänkt på att man kan fylla på den när den börjar ta slut, utan brukar köpa en ny burk cirka en gång varannan månad.

  SvaraRadera
 3. Ja visst är den bra! Jag byter ut med jämna mellanrum också, svampen blir full av glitter efter ett tag och då får jag glitter över hela fingrarna så fort jag använder den :p

  SvaraRadera
 4. Har ganska nyligen köpt Dip-In removern och förstår inte varför jag väntat så länge. Nu behöver man inte svära när man tar bort glitterlack längre.

  SvaraRadera
 5. Ja, visst är den bra!

  SvaraRadera
 6. Jag brukar använda Ciens eftersom den är billig och det går åt när man är nagellacksnörd...jag har SÅ länge funderat på depends dip in men inte vågat än..får väl slå till snart! =)

  SvaraRadera
 7. Jag använder LIDLs Cien. Men problemet är att jag inte hittar det numera i min LIDL butik. HAr de slutat med den??? Har bara 2-3 flaskor kvar. LIDL hade också såna där "one-touch" pumpar en gång. De luktade ännu värre än flaskan, men men. Köpte till alla mina syskon. Korken på dem sitter bara väldigt hårt om man vill fylla på igen.
  Personligen tycker jag att pump flaska är ett måste. Inget fifflande med skruv-korkar hit och dit.

  SvaraRadera
 8. Den blå depend-removern (dip-in) har jag använt med förtjusning, eftersom den är bra, och snabb, men jag har gått över till deras gröna remover, efter att mina naglar helt havererat. De har skivat sig SJUKT mycket, och jag har helt låtit bli både lack och remover i två månader (suck!) för att ge naglarna tid att hämta sig. Olja, nagelfil, olja, nagelfil.
  NU börjar de fungera igen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte testat den gröna, har läst om andra som tycker den är segare på att få bort lacket, men om naglarna trivs bättre med den så är det ju ett helt okej byte ändå :)

   Radera
  2. Den gröna luktar bensin tycker jag. Jag fick slänga min flaska eftersom jag nästan fick kväljningar varje gång jag använde den. Gillar man bensindoft fungerar det nog helt ok, kanske lite segare än den blå.

   Radera
 9. Hej!
  Helgillar din blogg och känner igen mig i den civilingenjörsnördiga inställningen :)
  Jag letar nu efter en miljövänlig remover men är lite lost vilken jag ska köpa :/ Den jag hittat i butik är en från Depend som står att den är miljövänlig men jag är smått skeptisk till hur dom kom fram till det... Har du gjort något test eller vet någon som fungerar bra?

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.