lördag 17 augusti 2013

Försäljningen öppen igen

Nu går det bra att köpa suspension base igen om man vill det, Tictail-siten är öppen igen.


9 kommentarer:

 1. Måste bara berätta att jag har fått hem bas, pigment, lite glitter och flaskor och nu blandas det lack så det ryker om det här hemma! Jävlar i min lilla låda, vad kul det är! Tack för inspirationen, om det inte var för din suspensionbaseförsäljning hade jag nog aldrig kommit fram till det. Jag har redan gjort av med en fjärdedel av flaskan, så jag måste garanterat beställa mer när lönen kommer! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det roligt! :D Jättekul att höra att jag inspirerat :) Och du är välkommen att beställa mer när du behöver, det finns kvar ;)

   Radera
 2. Idag har experimenterandet börjat hemma i mitt lilla hem också! :) Men shit pommes va starkt suspension basen luktar! Finns det något man kan blanda i den för att neutralisera stanken tror du?
  //Marilise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den luktar en del, suspension base har den egenheten :) Det är ju inget mer i än vad det alltid är i lack så det är proportionerna mellan estrarna som gör det, etyl acetat och butyl acetat. Eftersom det är just estrar och deras grej är att de luktar och smakar (de används ju som smakämnen i matvaror) så är det inte så mycket att göra åt tyvärr. Det man kan göra är ju att späda med ett annat lack eller så, för att slutprodukten kanske ska lukta en aning svagare... jag har spätt till en tredjedel ungefär men dock inte märkt att lukten avtar nämnvärt. Tror man förlorar suspension egenskapen innan lukten minskar tyvärr.
   Det finns inget man kan hälla i för att ändra lukten i sig. Skulle en kemikalie få det att sluta lukta så innebär det att molekylen i estrarna fallit sönder, och då slutar nagellacket att vara lack och blir nått annat. Vad vet jag inte, men det förlorar sina egenskaper helt. Gissar att det blir en seg klump som torkar ihop, det är vad jag fått när lack ändrats kemiskt.

   Radera
  2. Oj, vilken stenkol du hade på det där :) Jag tar dig på orden och håller fönster och dörrar öppna helt enkelt ;) tack för snabbt svar!
   //Marilise

   Radera
  3. Fint blir det iaf!! <3
   //Marilise

   Radera
  4. Ja, har snappat upp bra-att-veta saker på att skriva serien om ingredienser i nagellack :) Det är väldigt spännande med kemikalier som har så olika användningsområden!
   Jag rekommenderar en fläkt när man sitter och blandar, mina luftvägar blev väldigt glada när jag skaffade en bordsfläkt nu i somras ^^

   Radera
  5. Men rekommenderar du att man späder basen med vanligt transparant nagellack?
   //Marilise

   Radera
  6. Uj, här har jag missat att svara, sorry!
   Om man inte ska blanda i tunga partiklar (som stora glitter) så funkar spädning. Det beror lite på vilken formula man trivs med också, basen är ju snarare åt det tjockare hållet än åt det rinniga, så gillar man tunna lack kanske man vill späda det lite. Men som sagt, det beror helt på vad man ska ha i den. Har man bara rena pigment och inget glitter så går det utmärkt att späda den lite.

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.