söndag 18 augusti 2013

Misslyckad pond

Idag är det Nailart söndag igen, och eftersom det är temalöst den här veckan så tänkte jag passa på att återkomma till det gamla temat "misslyckade manikyrer"...

Ville testa pond-manikyr tekniken som så många lyckats jättebra med. Men den är nog inte min grej. Jag har inget emot att lägga massa tid på en manikyr och pyssla i timmar med komplicerade tekniker, men tålamod att låta lack torka jättelänge mellan varje lager, det har jag inte. Blääää!

Så den här manikyren blev totalt fail. Prickarna smetades ut och det blev ränder i dem. Det enda jag är nöjd med är det blå lacket som jag gjort själv med pigment i jakten på det perfekta blå. Tänker inte ge mig på pond-tekniken igen.Failed pond mani... I do not have the patient to wait long enough between the coats!

26 kommentarer:

 1. Jag tycker också att det verkar svårt just mellan alla lager... Men jag tycker ändå att din är fin, och det är en väldigt vacker blå :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var åtminstone blått :p

   Radera
 2. Jag har inte heller tålamod att vänta så länge mellan lagren, men fick in en teknik där jag smetade på ganska flödigt av nagellack på prickarna och såg till att inte dra en massa gånger med penseln. Då gick det. Det krävs i och för sig ett väldigt skirt jellylack. Jag kan påpeka att det krävdes många försök och ännu fler riktigt grova svordomar innan det blev någorlunda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försökte det, men som du säger, då måste man nog ha ett väldigt skirt jelly och eftersom jag normalt sett avskyr jellylack så har jag inge sådana. Bara att blanda med klarlack visserligen men orka gör det också när manikyren redan tar en timme eller två! :p

   Radera
 3. Du får trösta dig med att du har en fin blå i varje fall. :) Är den det perfekta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är nog det, men eftersom det är hemmagjort och inte köpt så är det fusk ^^ Hon är så kräsen kaktusen :p Men jag har använt det till att matcha den där blå tröjan (som jag köpte med dig i Örebro för övrigt!) som är den perfekta blå och som jag strävar efter, så det fyller sitt syfte :)

   Radera
 4. Jag har inte heller vågat mig på det här. Har precis som du svårt för att sitta och vänta på att lack ska torka, det finns det inget tålamod till alls. Men jag tycker inte att resultatet blev så hemskt och ditt blåa lack är verkligen läckert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!
   Det är konstigt att jag har tålamod att sitta och lacka i timmar och pilla med detaljer, men inte att sitta och göra ingenting, man tycker ju att det borde vara lättare ^^

   Radera
 5. Äsch, skulle inte kalla den för misslyckad! :D Dessutom så verkas ditt blå lack helt galet snyggt! :O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är bra iaf, även om det blev "slösat" på en kass manikyr ^^

   Radera
 6. Underbar blå och du ibland måste man leta reda på tålamodet ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, det kan jag nog leta efter länge ^^
   Tack!

   Radera
 7. Var väl inte så pjåkigt för vara första gången du gör det? Tittar man på håll, så är snyggt*taskigt försök att peppa*
  Tänk positivt, det kunde ha sett värre ut ;-).

  Med vänlig hälsning
  /Eav

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, på lååångt håll ^^ Tack så mycket :)

   Radera
 8. Jag har faktiskt skaffat dotting tools bara för att kunna testa detta, älskar pondmanikyrer! Och så illa tycker jag inte att det här blev.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så snyggt på andra! Rackarns att prickar kan vara så svårt, det är ju egentligen inte tekniskt krångligt nånstans, bara tålamodskrävande :p

   Radera
 9. Tycker nog inte att det var så illa även om det kunde gått att göra bättre. Håller med dig, det är mycket knixande för att få till pondmanikyren. Främst mycket väntetid som inte alltid är så inspirerande.
  Men jag älskar när folk bjuder på sig själva och manikyrer som inte känns hundraprocentiga, det vet du:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag bjuder på den här, så har inte manikyren varit helt i onödan om den kunde bereda någon lite nöje ^^

   Radera
 10. Körde på min "pond manikyr" som en gradient istället, lite smetade prickar då med men det funkar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om man inte lyckas med det man gillar så får man gilla det man lyckas med, bara att göra det bästa av det :)

   Radera
 11. Så illa blev det väl ändå inte?! Det blå lacket är iaf underbart!

  SvaraRadera
 12. Det ser väldigt fint ut på din bild, det syns inte att det var randigt. Eller så var det inte så randigt som du tyckte... ;-) Det verkar drygt att behöva vänta till alla lager torkat, undrar om jag någonsin kommer att orka med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det syns bättre på en stor bild :p Jag är väldigt tveksam till om jag orkar testa igen ^^

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.