måndag 7 januari 2013

Kitty visar: Cirque - Tibetian Nights

Kitty får vara stand in på dagens Blå måndag, eftersom jag spenderade hela dagen igår med att vara gräsligt trött. Men det här är så väldans snyggt så jag tror knappast att ni misstycker!
__________________________________________________________________________________

Har ni legat på rygg och tittat på stjärnklar himmel på en plats långt bort från en stad med ljus? Det är tanken bakom Cirque Tibetan Nights. Tibet ligger på världens högsta platå, mer än 3000 meter över havet, och då kommer man väldigt väldigt nära stjärnorna helt enkelt.


Mörk blå jellybas med små små hexagoner och mini sträng-glitter i ljusblått och guld. Den här måste byggas upp i flera lager. Bäst lyckades jag vid att lägga tunnt tunnt första lager och sedan två medium lager, så totalt 3 lager på mina bilder. Rejält lager Poshé top coat. Det är inga problem med att sträng-glittret sticker ut såsom jag upplevt vissa gånger förut. Här ligger de väldigt platt och snällt och syns knappt om man inte tittar väldigt väldigt noga. Det är oxå ett av problemen med lacket. Basen är lite rinnig och tunn och därmed hamnar glittret lätt i botten på flaskan och behöver skakas och fiskas upp under applicering. Absolut inte i kategorien "totalt irriterande", men lite synd.


Bäst färgåtergivning lyckades jag med utomhusbilder. De här bilderna är något blåare än vad jag upplever den på handen, men det var dessa som visade glittret bäst. Den ger helt enkelt ett väldigt mörkt blått intryck vid första anblick. Den här är allt jag önskade Zoya Indigo skulle vara när jag såg flaskbilder.


Apropå flaskbilder så måste vi nästan titta hur fin Tibetan Nights är i flaskan. Jag tycker som bekant att Cirque ha lyckats otroligt bra med sin presentation. Enkel snygg svart etikett som placerats över ett hörn. Smart och effektfullt! Och kameran har fångat glittret bättre än något mänskligt öga. Det är nämligen knappt att jag set sträng-glittret när jag tittar på flaskan. (även med läsglasögon :) )

Köpt på Cirques hemsida
Pris 12 USD + frakt för 13,2 ml

30 kommentarer:

 1. Normalt sett så har jag lite allergiska besvär av strängglitter, men det här var verkligen vackert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag delar dina symptom. Det får inte sticka ut en grej nånstans då blir jag riktigt frustrerad. Därför var jag glad Tibetan Nights funkade bättre än det mesta jag provat.

   Radera
 2. Jag är inte så förtjust i strängglitter, men det här var väldigt snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland får man våga testa. Try it, you might like it!

   Radera
 3. Kul med strängglitter som inte har egenheten att vara överjävligt ;) Kanske är det för att de inte är så långa som de ibland kan vara. Härlig färg på lacket var det också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan vara det som är den magiska skillnaden...har inte alldeles för många att jämföra med, men du kan rätt där.

   Radera
 4. Jättesnyggt! Det här är ett lack jag blir mer och mer förtjust i varje gång jag ser det.Gillar som alla andra att strängglittret är smått och diskret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så är det blått! Whats not to like :)

   Radera
 5. Så snyggt! Ångrar lite att jag inte tog med denna i min beställning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske kommer flera chanser! Låt oss hoppas att det kommer några riktigt fina vårlack från Cirque, så kanske det här får plats i paketet.

   Radera
 6. Den här är verkligen vacker. Jag övervägde att peta in den på min topp 20-lista faktiskt. Älskar färgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, den är nästan topp 20 material. Men det blir nog dö-svårt peta ned Essie Starry Starry Nights från din blåa tron. Det klarar man inte ens om man tillsätter strängglitter :)

   Radera
 7. Jag håller med dig helt och fullt, Cirque-lacken är så snyggt presenterade både flaskorna och hur de packas med silkespapper och sigill. Det här är utan tvekan mitt favoritmärke men just detta lacket har jag inte. Får nog ändra på det, hur snyggt som helst ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är verkligen en sucker för snygga presentationer som det Cirque har. Allt är tip-topp!

   Radera
 8. Åh, det ser verkligen fantastiskt ut! Måste göra en Cirque-beställning snart. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja.. har hon kommit ut med någon vår-kollektion värd att sukta på tro...

   Radera
 9. Åh guuud så vackert! Jag dog en liten smula tror jag. Underbart lack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart var ordet!

   Radera
 10. Så vackert!!!! *drömmer lite*

  /peachgirl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas dina drömmar blir uppfyllda :)

   Radera
 11. Svar
  1. Kul att ni gillar det!

   Radera
 12. Ser riktigt fint ut, även om jag brukar ha svårt för "strå glitter" (:

  SvaraRadera
 13. Okej, det finns ju tydligen två lack där strängglitter funkar, och inte alls bara i Toxic and Timeless som jag hade fått för mig!

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.