lördag 5 maj 2012

Dödad lämmel: Make Up Store Greta batch 701

Äntligen är min samling av Make Up Stores hololack i originalutförande komplett! Jag har ångrat ihjäl mig över att jag inte köpte Greta när jag hade chansen innan de förstörde den. Men nu har jag äntligen lyckats få tag på en flaska av en riktig holografisk batch. Den är inte full och den är inte ny och den kostade skjortan, men det var det värt!Jag har gått runt och letat efter gamla flaskor i affärerna men bara hittat duds. Men i måndags sprang jag på en flaska av en bra batch på ett Åhlens, problemet var bara att det var en tester och de fick man absolut inte köpa (jag frågade). Men skam den som ger sig! Jag gick tillbaka idag och smugglade ner testern i en av pappersaskarna som MUS lack alltid kommer i, istället för dud'en som var i från början, och köpte den helt fräckt ändå. Den är drygt halvfull bara och jag fick ju självklart betala ordinarie pris, men med tanke på hur mycket jag använder mina befintliga lack så lär jag aldrig göra slut på den oavsett ^^

När jag frågade om jag fick köpa testern så förklarade jag problemet med batcherna och att holoeffekten blivit mycket mindre. Expediten hade ingen aning om problemet och sa att deras tester kommit för bara ett par veckor sedan. Nu kan hon ju ha haft helt fel men om inte så irriterar det mig nått otroligt ifall MUS medvetet skickar ut testers av de gamla batcherna som är mycket häftigare och sedan bara säljer nya batcher med mindre holografisk effekt. Det är ju falsk marknadsföring att skylta med en produkt som inte alls ser ut som den man kan köpa! Kanske ska gå tillbaka nästa helg och se om de fått in en ny tester som också hör till en mer holografisk batch... och köpa den med isf :)

Över lag har jag blivit mycket mindre positivt inställd till MUS det sista. Dels för att de dödar sina holosar, och sen hjälpte det inte att jag tittade på inslaget om dem i Kalla Fakta. Nu ser jag visserligen Kalla Fakta som en av världens minst tillförlitliga källor, men lite av det de säger fastnar ju ändå... Hmm... Jaja, min Greta är jag iaf glad över :)

26 kommentarer:

 1. Har också fått lite mindre sug att köpa MUS lack sen Kalla Fakta.

  Men Greta ska du vara glad över i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gamla Greta är det inget fel på iaf :)

   Radera
 2. Ja det är galet fult att deras Tester är bättre än de till salu!
  Även om de inte gör det med flit, borde ju expediten reagera när du berättar det.
  Jag skulle ha tagit bort en tester som inte stämmer överens med varan!
  Du måste berätta för oss ifall de tar in nya BRA testers!

  Men kul att du lurade dem och köpte testern, haha!
  Alldeles lagom fräckt och busigt tycker jag! ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tyckte de gott kunde ha det, de har säkert lyckats lura nån som har tittat på testern och sen bara tagit en ask i tron om att alla var lika fina, så det är rätt åt dem ^^

   Radera
 3. Haha, tack för ett gott skratt! Ser fram emot att se swatcher på lacket.

  SvaraRadera
 4. Du finns antagligen med på deras övervakningsfilmer. Kommer du tillbaka och de har försökt ta reda på vem som tagit testern kanske du får gå med till vaktrummet och det är nog inte för att de vill bjuda på kaffe med dopp. Vänta ett tag innan du går tillbaka så har Åhléns drabbats av mycket värre saker än ditt hyss och du kan känna dig lugnare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror de har bättre saker för sig än att spana på övervakningsfilmer efter sådant, de får ju gå igenom en hel dag för att hitta rätt isf.
   Jag tittade efter kamerorna faktiskt och tror inte att det var nån i den vinkeln :p
   Sen tycker ju inte jag att jag gjort det minsta olagligt eftersom jag faktiskt betalade för den...

   Radera
 5. Jag hittade Britta i batch 701 sist jag var i MUS och när jag stod och kikade efter om de andra holo-lacken fanns i bra batcher (no luck) kom ekspediten fram och vi började prata. Jag berättade hur det sög att holosarna hade blivit sämre och att jag tyckte att det var väldigt missvisande att ha testers i en bra batch framme, när det inte var vad man sålde. Ekspediten tyckte som jag, så hon bytte raskt ut sina testers på Madeleine och Siw (båda i 601) med de tråkigare 101'or och gav mig dem köpet:) Greta-testern var i 101'a och hon hade själv undrat varför den såg ut som den gjorde. Underbart trevlig och rätt service måste jag säga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var ju verkligen kundservice! Mer sådant! Jag har sett betydligt fler testers av de andra som har varit ur en bra batch, men just Greta var det första gången jag såg i holoversion nu.

   Radera
 6. Har köpt 3 olika MUS-lack, inget av dem holo. Är inte sugen på att jaga deras fina batcher heller så numera går jag bara förbi deras butik. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, numera är det inte mycket idé om man saknar mer än en. Jag hade heller inte letat om jag inte haft tre av fyra redan. Det är verkligen gräsligt synd att de förstörde de fina lacken!

   Radera
 7. Ohh, jag har ju batch 701 på min :) Det är alltså därför min är så holografisk. Ja, nån tur ska man ju ha.

  SvaraRadera
 8. Haha, gud va smart att byta flaska:P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man väl bestämt sig att man ska ha en flaska så får man göra vad som krävs ;)

   Radera
 9. Snuskig marknadsföring OM det nu är ett medvetet val av MUS/Åhlens att fronta de mest holografiska batcherna och sen sälja de blekare.

  På tal om det där med övervakningskamerorna, jag tänker mer att om du vill vara så dum (jag menar det inte så, hoppas du tolkar mig rätt!) att betala fullpris för en halv flaska så är väl det upp till dig? Om nu inte expediten var medveten om skillnaden, vem skulle då uppmärksamma bytet?
  Du betalar ju för rätt form av vara, värre hade väl varit om du stoppat ner ett Chanel-lack eller annat dyrt lack i en billigare lacks kartong. Då är det stöld/lurendrejeri och något för butiken att bry sig om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår precis hur du menar :) Ja, det är ju mitt problem om jag vill betala nypris för en begagnad grej. Har ju inte snott nånting eller lurat dem på pengar, bara stoppat ner flaskan i en ask igen :)

   Radera
 10. Mycket bra tips! Nu ska jag ge mig ut på jakt på mitt Åhléns :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kika om du hittar några, jag har som sagt sett många fler testers av de andra tre ur bra betcher. I MUS-butikerna är det ju oftast så trångt och glest på folk så där kan det nog vara svårt att smuggla ner dem, men på Åhlens är det nog lugnt :)
   En våg av försvinnande testers kommer svepa över Sverige efter det här ;D

   Radera
 11. Smart gjort!! Så skulle jag också gjort, om jag tänkt på det i tid. Jag och en kompis känner en tjej som jobbar i den lokala MUS-affären och vi påtalade detta där, så de har bytt ut dem. Så nu finns bara duds. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Attans! Hon skulle ha låtit er köpa dem när de ändå plockade bort dem då!

   Radera
 12. Alltså det är ju nästan lite skrämmande om de har satt i system som du säger. INTE ok! Roligt att du fick som du ville ändå :)

  SvaraRadera
 13. HA HA, helt underbart, och så rätt, ja inte att de visar en flaska och sen säljer en annan utan din kupp, den är helt underbar!

  SvaraRadera
 14. Jag var inne på deras butik i Lund idag, Siw (batch 601) stod som testflaska - men de andra var de nya. Pratade med hon i butiken - men hon menade på att 601:an bara var ett ordernr blablabla, det var exakt samma i de andra flaskorna osv. Blev helt ställd av hennes inställning så frågade inte om jag fick köpa test-flaskan. (?) Så bor någon mer i Lund så kan ni ju passa på och gå dit och fråga :) haha. Alla deras holo-tester har den "rätta" batchen.

  SvaraRadera
 15. Jag tror att expediten bara svamlade ur sig något för att inte låta ovetande. Gången innan jag ifrågasatte det här med bra-batch-holo-tester mot tråkig-och-eländig-batch-holo-till-försäljning sa min expedit att det bara var en *liten* skillnad endast i flaskan (först ville hon inte ens erkänna att det var en skillnad på dem), men att på naglarna blev det samma regnbågar, hon hade själv Greta hemma och var så nöjd, så nöjd. Vilken batch har du hemma då? Oj, det visste hon inte. Har du en 101'a tester då, så vi kan jämföra? Nej, det fick räcka med en tester av var vara i butiken och dem fick hon i övrigt inte sälja minsann! (Väldigt irriterande, just den MUS skulle stänga tre dagar senare, så varför inte göra sig av med sina testers??)
  Hon kunde bara ha sagt 'oj, det här var nytt för mig, men jag får tyvärr inte göra nya testers' istället för att försöka försvara produkten och sin egen okunnighet och bett mig återkomma när det fanns en butikschef/expedit med mer ansvar, som kunde hjälpa mig mer.
  Eftersom Cactus' tester var halvfull tror jag inte att den var nyinkommen från MUS huvudkontor för bara några veckor sedan. Och expediten i Lund anonym berättar om häröver hittar ju också bara på när hon kallar ett batch-nr för huvud-nr. Svammel-svammel-svammel gissar jag alltså i en tämligen lång kommentar;)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.