söndag 20 maj 2012

Syns du?

Jag har fått flera kommentarer av personer som är osäkra på hur deras Blogger-profilinställningar ser ut, så vi tar det hela superpedagogiskt!

Första frågan är "Hur ser profilen ut?" Min profil ser ut så här:


För det första så syns den när man försöker visa den (det kan man göra genom att klicka på länken med mitt namn i en kommentar jag lämnat efter mig nånstans eller i Om-mig-rutan på min blogg). För det andra så står det "Kontakta mig" och en länk till en e-postadress. Observera att e-postadressen inte står utskriven vilket minskar spam-risken, ni som är oroliga för det.

Ens profil kan också se ut så här:


Det är dumt! Då blir man omedelbart utsorterad i eventuella giveaways om man inte lämnat sin e-postadress i texten i kommentaren. Det är därför jag ber er göra det.
(Profilen ovan tillhör personen som skulle ha vunnit CND-lacken om det gått att få tag på henne, nu fick jag lotta fram en ny vinnare istället)

Okej, nästa fråga är "Min profil ser inte ut som jag tänkt, hur ändrar jag den?"
Då går man in på sina inställningar och kryssar i de två översta rutorna:


"Dela min profil" innebär att den syns över huvud taget och att vi slipper se alternativ nummer två ovan. "Visa min e-postadress" innebär att det blir en länk i ens profil med adressen.
Om man letar och letar men ändå inte hittar sidan där man ändrar sina inställningar, så kan man logga in i Google-världen och sedan klicka på sitt eget namn i en kommentar som man lämnat nånstans, så kommer det finnas en redigera-knapp högst upp till vänster på sidan med er profil (ni kan se den på första bilden, den är orange). Om ni vill testa och inte har en befintlig kommentar ni kan klicka på så kan ni lämna en i det här inlägget, det behöver inte stå nått vettigt i den.

Det var väl enkelt! :) Om alla tar sig 30 sekunder och gör detta nu så slipper vi alla problem framöver, både på min blogg och på andra bloggar som har giveaways.

2 kommentarer:

  1. Nu syns jag iallafall. Tur att det finns duktiga personer som man kan lära sig av. Kram

    SvaraRadera
  2. Då syntes jag redan, var osäker på om det var den inställningen eller om det fanns någon mer "bakom-inställning" man skulle pillat på;) Tack för lärdomen!

    SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.