fredag 30 mars 2012

Fullt!

Tänkte be er läsare om råd lite grann...

Mitt Googlekonto har blivit fullt när det gäller bilder. Bloggen sitter ju ihop med det obegripliga Picasa webbalbum systemet och det har blivit full nu. Den har sugit i sig bilder som jag inte publicerat på bloggen också, dubbletter och annat, men att gå igenom alla 1500+ bilder där är ett evighetsjobb. Som jag ser det kan jag lösa problemet genom att radera gamla inlägg och fortsätta att göra det kontinuerligt så att bloggen i princip alltid bara kommer innehålla inlägg från det senaste året. Eller också kan jag betala för mer utrymme, en summa som kommer öka för vare år när det blir mer och mer bilder.

Jag lovade mig själv när jag började blogga att jag aldrig skulle betala för det, så det tar verkligen emot! De äldsta inläggen jag har nu är egentligen ingen större förlust om jag blir av med för de är inte vidare bra. Men nästa år kommer det vara 2012 års bilder som ryker och det känns mindre kul.

Jag är ju långt ifrån den förste som stött på det här problemet. Vad har ni andra bloggare gjort? Finns det nån annan stans dit jag kan flytta bloggen där de inte har de här begränsningarna? (Eller kräver att jag betalar för nån annan grundläggande funktion, typ att slippa bli nedlusad med reklam) Wordpress har jag kikat på och där finns precis samma gräns och det är dessutom dyrare att uppgradera den. Men det kanske finns nån annan bloggportal? Eller är det bara att ge upp?

28 kommentarer:

 1. blogg.se har vad jag vet inte samma begränsningar, jag har bloggat i två år nu iaf och inte stött på några problemer med bilder. Brukade vara otroligt buggigt och svårjobbat med blogg.se men det verkar mycket bättre nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. fast där får man istället betala för att bli av med reklamen... alltid är det nått ^^

   Radera
 2. Har samma problem. Skriver ju dessutom två bloggar (tre om jag räknar yogasidan) så det sväljer ju en del bilder. Sjukt störigt. Jag sitter och raderar bort bilder ibland, men det är ju tidsödande. Och varför har Picasa lagrat dubbletter? Det är jag nog mest sur över tror jag, för dubbletterna tar ju upp massa onödigt utrymme och vilken ska jag radera för att behålla bilden i inlägget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Med två dubbletter kan man ju ge sig sjutton på att man tar bort fel hela tiden, och jag har dessutom råkat på så många som 7 dubbletter, inte troligt att jag gör rätt där inte >.< Förstår inte varför den ska blanda in Picasa alls, dåligt system som inte funkar som det ska, usch.

   Radera
 3. Jag är inte till någon större hjälp då jag använder webbhotell och kör med egen wordpress-blogg. För att förhindra att det springer iväg framöver kanske det kan vara en idé att se om det går att köra med mindre storlek på bilderna, fast det är kanske lite tråkigt att behöva dra ner på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju lat och vill i princip kunna ladda upp bilderna direkt från kameran utan att behöva redigera dem. Men nu har jag ställt om en inställning på kameran så får jag se om det hjälper sen eller om det bara gör att bilderna blir suddiga :p

   Radera
 4. Du får ju inte ge upp!

  Det finns massa andra bloggar det tråkiga med de flesta av dom är att det är översållat med reklam på sidorna. Vet att det låter tråkigt, men det bästa är nog att sätta sig och försöka plocka bort dubbletter och kanske något inlägg som inte känns så relevant längre.

  Håll ut! Vi behöver dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, reklamen vill jag slippa till varje pris! Nu har ju jag tillägg i webbläsaren som sorterar bort allt sånt så jag märker aldrig av det, men det har ju inte alla andra och jag tänker inte plåga mina läsare med reklam. Men det verkar vara det priset man får betala: antingen reklam eller pröjsa för utrymmet :/

   Radera
 5. Jag blev först lite stött när jag fick meddelandet att jag använt upp mitt utrymme förra året. Jag betalade faktiskt även om det tog emot. Det var ingen jättesumma att tala om men jag vill inte radera något som jag publicerat. Det vill jag nog inte att andra bloggare ska göra heller. Det händer ju ofta att man går tillbaka och kollar hos andra bloggar. :) I år fick jag förnya "abonnemanget" och det får la gå även om det är trist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju inte en stor summa, men principiellt tycker jag att det ska vara gratis att publicera saker på nätet >.< Det lutar väl åt att jag kommer hosta upp också för att slippa bekymren med det. Oavsett vad jag gör med bilderna så kommer ju problemet bara tillbaka om i bästa fall ett år.
   Jag vill egentligen spara allting också för att bloggen ska kunna bli ett uppslagsverk lite grann, om inte annat för mig själv. Nu löste jag problemet tillfälligt genom att ta bort alla "paket" inlägg, de är ju inte så relevanta i efterhand.

   Radera
 6. Just det ja, skulle ju även skriva så här: Ge INTE upp! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. nädå, på nått sätt ska jag ju lösa problemet :)

   Radera
 7. Jag har en lösning. Maila mig.

  SvaraRadera
 8. Hej! Jag visste inte ens att detta problem kunde uppstå. :( Kan man se någonstans om det närmar sig gränsen? Jag har inte bloggat så länge men kanske dags att börja rensa ev dubbletter redan då så att jag inte får ett sådant megajobb senare. Vart ser man var eventuella dubbletter ligger?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ser det på ditt gmailkonto och om du loggar in på picasa

   Radera
  2. Ja lika bra att börja i god tid! Jag skulle få hålla på en månad för att gå igenom alla och synka dem mot inläggen :s Blogger och Picasa verkar ha grava kommunikationsproblem av mitt arkiv att döma!

   Radera
 9. Vad är detta? Hade ingen aning om att det fanns en begränsning? Jag har aldrig fått någon sådant meddelande och ändå har jag ju många bilder.

  Jag skulle inte vilja radera några inlägg, det förlorar man ju Google-trafik på och det skulle kännas tråkigt. Men det beror förstås på vad det kostar att köpa nytt utrymme. Skulle det var dyrt så skulle jag överväga att flytta till en annan plattform.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade heller inte fattat att det fanns det förrän meddelandet dök upp när jag skulle ladda upp bilder. Blev väldigt förvånad.
   Jag kikade på egenskaperna för ett par av dina bilder och det visar sig att mina är sisådär en 15 gånger större, så det kan nog förklara saken ^^ Ska se om jag inte kan krympa mina framöver :p

   Radera
  2. Dina bilder är ju ändå inte enorma (kollade ifs bara 2) Jag rekommenderar fotosizer för att hantera storleken

   Radera
 10. Gjorde som Kajalpennan skrev här ovanför och tittade hur mycket av utrymmet jag utnyttjat hittills. Med cirka 1 800 bilder så utnyttjar jag bara 35 procent. Känns som att jag kan fortsätta i några år till utan att det kommer att bli fullt. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur! Skönt att slippa det problemet :)

   Radera
 11. Usch ja sånt här har jag läst om några gånger på sistone. Men funkar det inte att hosta sina bilder nån annanstans? Typ photobucket? Ska börja förminska mina bilder nu :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder inte Picasa (tror jag haha) men hittar inte info om det gäller det vanliga sättet också. Använder den grejjen som är inbyggd i inlägget liksom.

   Radera
  2. Jo det gör du ^^ Det hänger ihop med blogger, allting som man laddar upp på en Blogspot blogg hamnar i Picasa, det är det som är så dumt. Men jag förstår att Google har valt att synka ihop dem när de nu har en bildhanteringstjänst i form av Picasa redan.

   Radera
 12. Jag hade samma problem i vintras! Upptäckte att picasa web-album var fullt (de fem föregående bloggarna hade slukat en hel del) så jag började kolla på lite alternativ. Beslutade mig för att gå över till Flickr när det gäller bilderna men insåg att de hade en uppladdningsbegränsning på x antal mb (tror det var 200 eller 300 mb per månad) så jag tog helt sonika och betalade för tjänsten. Kommer inte i dagsläget ihåg vad det kostade men det var under 200:-/år och jag har inte ångrat det för en sekund.

  SvaraRadera
 13. Men är det inte så att bilder under en viss storlek inte "tar något utrymme", eller vart har jag fått det ifrån? Själv driver jag ju tre bloggar på google och har ännu inte problemet, men jag försöker att hålla storleken nere på alla bilderna. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bilder som är mindre än 2048x2048 pixlar. Jag är visserligen inte så långt därifrån men att ha in alla bilder i ett bildbehandlingsprogram och göra om storleken, det orkar jag inte ^^

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.