lördag 24 mars 2012

Indie-lack

Sarah frågade efter en lista med indie-lack, alltså independent märken, och var man kan få tag på dem. Jag la ett par timmar på att gräva lite och läsa forumtrådar och letade upp en handfull. Det finns hur många hemmagjorda märken som helst där ute så jag har ingen ambition alls om att den här listan ska vara heltäckande! Söker man efter ”nail polish” på etsy så får man upp massa träffar. De jag har listat är sådana som jag hittat att folk pratar om helt enkelt, eller som säljs hos e-tailers.

Jag länkar till siter där man kan köpa lacken, men det innebär inte att man kan köpa dem just nu! De flesta försäljningsställen av indielack är stängda mer än de är öppna och ska man ha tag på nått så får man hänga på låset och passa på under en väldigt begränsad tid. Så länkarna är bara i förebyggande syfte, sen får ni själva stalka dem för att se när lacken finns inne ;)


 • Lynnderella – indiemärket som ”alla” är fullständigt galna i och jagar efter just nu. Efterfrågan är oändligt mycket större än utbudet vilket gör att priserna trissas upp på siter där man säljer eller byter nagellack. Hittas hos llarowe
 • Dollish Polish – som Kitty visar upp här lite då och då :) Köper dem gör man i Etsy-shoppen
 • Pam’s Girly Bits – handlas antingen på hennes egen site eller hos llarowe. Eller om man vill ha väldigt beresta flaskor så kan man köpa dem från Singapore hos Mei Mei’s (De har mycket annat också så det kanske kan vara värt att spana in i vilket fall.)
 • A-England – visserligen har det ju slagit igenom gigantiskt och räknas nog av de flesta som ett etablerat märke, men det är ju ett indiemärke i grunden. Och en strålande förebild för alla de andra om hur bra man kan lyckas! Köpts enkelt på den egna siten eller från till exempel llarowe eller Ninja Polish Lätt att få tag på lite varstans ifrån numera.


Sen har vi också en massa märken som jag inte har nån koll på, sett nån enstaka swatch av och som i de flesta fall säljs på etsy. Jag listar dem bara med länkar för jag har inte så mycket att tillägga :)

Elixir Lacquers – http://www.elixirlacquers.com/
Lacey Luo’s Nail Stockpile – http://www.etsy.com/shop/LaceyLousStockpile
Polished Components – http://www.etsy.com/shop/polishedcomponents och 
                                       http://www.polishedcomponents.com/


Utöver etsy-länkarna så kan man hitta många av märkena på Facebook eller Twitter. Jag befattar mig inte med nån av de kanalerna så där får ni leta själva ;) Det kan vara ett tips att kika efter förhandsinformation där om när etsy-butikerna öppnar ifall man är ute efter nått särskilt som går åt fort.

Vet ni nått annat ställe där man kan köpa indie-lack, eller har nått märke som ni tycker absolut ska vara med på listan så kan ni tipsa i kommentarerna.

10 kommentarer:

 1. oh, bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Åh, toppenlista! Bokmärkt direkt ;) Har även tipsat mina läsare om den!

  SvaraRadera
 3. Nerd Lacquer har också en Etsy-shop. Jag har köpt mina så. Och kanadensiska Harlow skickar väl inte internationellt. Bara som tilläggsinfo.
  Det är så kul med alla indie-märken!
  Om man räknar A England ska väl BB Couture också räknas, och Man Glaze? De var ju verkligen pionjärer. Jag brukar tänka att de är indie så länge de blandar hemma. När de blir fabriksgjort är de etablerade och då faller A England, Cult, Man Glaze och BB Couture, men det är bara min privata definition. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tog mest med A-england som positivt exempel. Visst finns det fler som startat som indie-lack, men jag känner att jag har dålig koll på många. BB Couture till exempel äger jag inte ett enda lack av och har aldrig känt mig lockad av så jag har inte så mycket att lägga till om det.
   Jag tänker mig nog indie-lack som sådana som har en enda grundare som gör allting själv och håller i alla trådar, en eldsjäl som märket hänger på. Oavsett om de gör det hemma eller anlitar en fabrik. Till skillnad från märkena som har ett stort företag i ryggen med massa anställda. Men "indie-lack" är ju verkligen ingen fast definition :D

   Radera
 4. Sorry, jag var för snabb, Harlow har ju visst internationell frakt. Tänkte FEL!

  SvaraRadera
 5. Allihop - Bra att det kunde vara till hjälp :) Hoppas nån blir klokare på djungeln av märken där ute :)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.