torsdag 16 februari 2012

Allmän vädjan till er andra bloggare

Jag vill absolut inte tala om för nån annan hur de ska driva sin blogg! Men... nu håller jag på att få spader på Blogger! Ytterligare en uppdatering har gjort att man nu får skriva av en svårläst mindre uppsats för att kunna posta kommentarer. Och sitter man och läser och kommenterar 20 bloggar på raken så blir det himla tröttsamt väldigt fort. Ibland drar jag mig till och med för att kommentera eftersom ordverifieringen är längre än det jag tänkt skriva i kommentaren, och det är ju synd egentligen. Och det blev ju inte bättre nu! Helst skulle jag vilja skaka Blogger-personalen lite för att de ska sluta göra så dumma grejer, men det kan jag ju inte tyvärr..

Alla ni som har ordverifiering till kommentarerna på era bloggar, skulle ni kunna fundera på om ni verkligen behöver det. Särskilt ni som har en blogspot-blog, men gärna ni andra också ;) Jag har aldrig haft nån verifiering och jag har aldrig nånsin fått spam i kommentarerna. Så om det är det ni har det till kanske det inte behövs? Vet ni med er att ni har problem med sånt annars så behåll det, absolut. Men om det bara är ifall-att så kanske ni kan testa utan det i en vecka och se vad som händer i alla fall?

Och till er som inte har någon verifiering redan: Tack så jättemycket! :) 


Det sista jag vill är att nån ska känna sig förolämpad, så om du känner att "nej, jag vill ha min ordverifiering ifred!" så är det bara att ignorera det här fullständigt :) Men så har jag frågat iaf, kanske är det nån som tar bort det. Jag misstänker att jag inte är den enda som tycker det är tradigt heller...


edit: Jag lägger till en bild på hur det ser ut i Blogger. Valet ligger under Inställningar -> Kommentarer och ser ut så här:

19 kommentarer:

 1. Åh vad jag instämmer! Ordverifiering får mig att bli vindögd. Kan aldrig skriva rätt på de där förbannade bokstavskombinationerna.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, nä ingen ordverifiering här inte! ;)

   Radera
 3. Jag håller med dig helt och hållet. Många gånger struntar jag i att kommentera när den där ordverifieringen dyker upp eftersom jag ofta läser bloggar på mobilen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Det blir droppen som får det att rinna över och bli för jobbigt att posta kommentaren, särskilt om man inte hade så mycket att skriva från början. Då får det vara istället, och det är ju väldigt synd att bloggare missar kommentarer för det är ju bland det roligaste med att blogga!

   Radera
 4. Har aldrig haft ordverifiering och aldrig känt behov av det heller. Läser oxå oftast bloggar i mobilen och då är det bökigt som det är att kommentera utan verifiering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. du hade ju en liten innan du bytte bloggportal och den var helt okej tycker jag, om man ska ha en alls. Fyra tydliga bokstäver, lätta att läsa och inte 25 stycken. Det är på den nivån jag tål det :) Men det är ju såklart ännu smidigare nu :D

   Radera
 5. Jag har heller aldrig använt mig av ordverifiering på min blogg och har aldrig någonsin fått en enda spam-kommenterar. Om man har problem med spam så förstår jag att man behöver ordverifieringen, men i annat fall är de bara ett otroligt störande moment för den som tänkt lämna en kommentar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att man får så mycket spam när man mest vänder sig till en svensk publik. Våran nisch är så liten så det är ingen idé att spamma oss :)

   Radera
 6. Jag håller med dig! Ofta tror jag att jag har jag skickat iväg en kommentar och bytt flik för att sedan inse att kommentaren inte alls kommit iväg eftersom jag missat ordverifieringsbiten. Undrar hur många kommentarer jag egentligen klickat bort utan att publicera pga ordverif.. så synd, för nu har jag också börjat dra mig för att kommentera där jag vet att verifikation krävs. Supertråkigt, men en timme har bara 60 min.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, det blir ett jobbigt moment extra som blir lite mer än man orkar med. Och jag har också tappat bort kommentarer på det... eller att sidan flippat ur när man skriver fel bokstäver och raderar det man skrivit! Orkar inte skriva om det då.

   Radera
 7. Det händer att jag struntar i att kommentera pga ordverifiering också. Visst har jag inte det på min blogg? Jag har iaf menat att inte ha det, men man vet ju aldrig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beklagar att behöva tala om att du har det :-/
   Jag tog en printscreen så du ser hur det ser ut, hittas här: https://picasaweb.google.com/lh/photo/YdI8cdl9T8I8Sa6uDYrjZc4zPaBZ-koU2O4BYK_WlqM?feat=directlink
   Men det är ju bara en inställning så det är lätt att fixa :)

   Radera
 8. Ursäkta att jag plågar er med sådant men det långa och otympliga begreppet ordverifiering kallas på svenska kort och gott för captcha.

  Det råkar heta så även på engelska (att de alltid skall sno våra ord). Kanske, men det vet jag inte, står det alltså captcha i inställningarna till bloggen och vet man inte vad det betyder kanske man låter det vara påslaget. Läs mer på: http://sv.wikipedia.org/wiki/Captcha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det begreppet hade jag aldrig hört, alltid lär man sig nått nytt! Hos mig heter den Ordkontroll men kanske är det nån annan som har captcha som alternativ i sina blogginställningar.

   Radera
 9. Svårt att hitta nåt tydligt om hur man tar bort. Kryssade ur nån grej men jag har inte så du måste skriva va?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag la ut en bild på hur det ser ut i Blogger utifall. Men nej, du har ingen verifiering, och det är jag glad för! :)

   Radera
 10. Tycker också det är jobbigt att behöva verifiera. Är det någon mer än jag som upplevt att det dessutom tar en evighet innan rutan med ordet man ska skriva kommer upp?

  Blir lätt att man låter bli istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det brukar ta nån sekund extra men jag har inte fått vänta så länge. Dock får man ju klicka på Skicka en gång innan det dyker upp och sen en gång till efter man har skrivit det så det blir ju ytterligare ett moment.

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.