fredag 3 februari 2012

Lemony Flutter

Ni som bara är intresserad av nagellack kan hoppa över detta :)

Var på stan en vända och shoppade lite idag (nej inga nagellack). Bland annat var jag inne på Lush för första gången i mitt liv! Nu ska jag säga nått som i beauty-kretsar är som att svära i kyrkan… Jag gillar inte Lush. Jag har alltid gått omvägar kring deras entré eftersom affären stinker så förfärligt. Grejerna kanske luktar okej var och en för sig, men allting på en gång blir för mycket, jag tycker det är rent vidrigt. Jag är ganska känslig för dofter, inte överkänslig så att jag börjar nysa eller så. Men jag har så pass bra luktsinne att starka dofter blir för påträngande för mig. Och då är Lush koncept om produkter i parfym snarare än parfym i produkterna inte riktigt min grej.

Men så har jag hört så mycket gott om Lemony Flutter så jag var tvungen att testa. Tycker att den stinker Ajax rengöringsmedel, så nu får den verkligen göra underverk med mina nagelband för att det ska vara värt det!

14 kommentarer:

 1. Åh! Jag trodde jag var ensam om min LUSH-fobi! Det luktar ju så att man får migrän...iaf jag.
  Men jag har hittat en liten rackare till nagelbandskräm som ska ha fått goda betyg; burt's bees lemon butter cuticle cream...den känns ljuvlig såhär i iskylan...inte oljig eller krämig utan mer matt (?!) vilket känns praktiskt; nu behöver jag inte gå och vänta på oljor som ska absorberas eller krämer som man råkar tvätta av nästan direkt man fått på dem.

  PS hoppas det ljusnar på jobbfronten snart!

  / Peachgirl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att vi inte är ensamma :) ...Ja om jag inte kommer över lukten så blir Burt's Bees nästa grej att testa, har läst mycket gott om den också.

   Radera
 2. Jag gillar inte heller LUSH!!! Håller andan varje gång jag går förbi deras butik... Däremot gillar jag lemony flutter, lukten har jag vant mig vid nu, men i börjat tyckte jag att den luktade för hemskt..

  Lycka till med jobbletandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att jag inte är ensam om det :p Fick andas genom munnen när jag var inne i butiken, det trevliga biträdet tyckte nog jag var jättekonstig som verkade så stressad och bara gick in, frågade efter det jag ville ha, betalade och gick ut igen. Tror jag var där inne i max tre minuter :p Jag hoppas jag vänjer mig vid doften nu när den är instängd i en burk!

   Radera
 3. Jag håller med, Lush blir för mycket även om jag kan uppskatta enskilda produkter. Inte alla deras grejer passar mig doftmässigt heller för de luktar alldeles för mycket även om man bara har en liten bit.
  Lemony Flutter luktar äckligt enligt mig. Jag använde det ett tag och i början gick det bra men sen blev jag galen på lanolindoften som bryter igenom och nu klarar jag inte av det alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar vad det är för folk som efterfrågat de starka dofterna i allting, eller om de flesta bara lider i tysthet och aldrig vågar säga nått om att det luktar för mycket :p Jag hoppas att jag kan vänja mig vid doften. Lanolin har jag inte haft så ont av i andra produkter, däremot litervis med citronester, det är värre >.<

   Radera
 4. Stanken av lemonyflutter är värt det, den gör underverkf ör mina nagelband! När jag kommer ihåg att använde den dvs ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att den kan göra det samma för mig!

   Radera
 5. Lemony flutter tycker jag luktar härligt, men jag fattar inte hur du kan köpa nåt du tycker luktar illa? Burt bees lemon cuticle cream verkar spännande, den verkar ju vara mer vaxig än lemony flutter, alltså bra på att stänga in en ev. olja under.

  SvaraRadera
  Svar
  1. nä den luktar inte illa, bara alldeles för mycket. Men jag hoppas att det dels ska blekna lite med tiden så att det doftar mindre och mindre och dels att jag ska vänja mig vid den

   Radera
 6. Jag med!! Det blir som en smäll i tinningarna av för mycket doft. Hoppas den var värd det! En och en brukar det funka för mig även med starka dofter, bara det inte stinker plast.

  SvaraRadera
 7. Jag gillar lukterna var för sig men det kan bli lite för mkt på en gång. Man blir lite förblindad i näsan :P Lite samma med te-affärer. Jag köpte te som luktade supergott i affären men sen när jag kom hem var det inte alls samma lukt :S

  SvaraRadera
 8. Håller helt med, det luktar alldeles för mycket på Lush! Förstår inte hur expediterna klarar av det. Deras produkter är bra, men de luktar så mycket att jag låter bli att köpa dem ändå. Med undantag för schampokakorna och Dream Wash (som ju inte luktar efter att man duschat klart) och Lemony Flutter (som jag faktiskt tycker luktar gott, om än för starkt).
  Men jag förstår inte varför man ska vräka ner så mycket doft i alla produkter. Jag föredrar att ha parfymfria produkter och en enda parfym separat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hur klarar de av att jobba där utan att antingen ha konstant huvudvärk eller också förstöra luktsinnet permanent?

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.