lördag 11 februari 2012

Jämförelse mellan Hits - Cutie Pie & Ozotic - 505

Eftersom Sminkan redan visat er de duokroma Hits Mari Moon lacken så behöver jag inte köra allting en gång till. Istället gör jag jämförelser med liknande duokroma lack jag har i samlingarna.

Det här blir en jämförelse mellan Hits Cutie Pie och Ozotic 505. Båda är multikromatiska i rödlila, blått och grönt med allt där emellan. De visar samma nyanser men inte i exakt samma vinklar, Ozotic ligger lite före så att säga. Ozotic är också en liten aning grönare i skiftningarna. Men det är verkligen en mikroskopisk skillnad. Om man inte vet att det är två olika lack på naglarna så ser man det inte! Det är mer skillnad på bilderna på grund av vinkelskillnaden än det är i verkligheten.

Har lyckats få till en ny ljuskälla i rummet så att jag kan fota duokroma lack
i indirekt ljus, det tar fram färgerna mycket bättre.

Formulan är lika skir på båda. Det här är layeringlack, inget man har på egen hand. På bilderna är det två lager av vardera över svart cremelack. Ska man välja ett så skulle jag ta Ozotic eftersom Hits penslar är sk*t rent ut sagt. Det är som att lacka med en sladdrig snöskyffel, ingen precision över huvud taget!

Eftersom jag redan betygsatt Ozotic-lacken och Hits' är precis likadana på alla sätt så hoppar jag över betygen på dem som jag jämför.

Inköpsställe: Speciallità

8 kommentarer:

 1. Jag gillar ozotic.. Det kändes som om det var mer djup i den

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket mindre skillnad i verkligheten :) Men jag skulle också ta Ozotic för den enklare lackningen

   Radera
 2. Verkligen härliga färger i båda lacken! Men min favorit är nog också Ozotic..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de snygga! Det var ett tag sen jag använde Ozoticlacken och jag hade nästan glömt hur mycket jag tycker om dem

   Radera
 3. För mig är inte Hits layeringlack. Ozotics är det, men inte Hits. De täcker med två-tre lager på mina naglar. Har inte ens kommit på idén att lägga dem över svart då det gärna slår ihjäl lite av färgerna och plockar upp det blå och det lila så att de får överhanden.

  Provade du Hits på egen hand?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte swatchat alla än men det verkar vara olika från lack till lack. En del verkar täcka helt okej och andra inte, det här var en av dem som krävde många lager.
   Jag tycker tvärt om att svart under duokroma lack lyfter fram färgerna mycket bättre! I det här fallet ville jag få till en rättvis jämförelse också och då kändes det bäst att ha samma bas till båda.

   Radera
  2. Ja, jag förstår hur du menar. Cutie Pie täckte alla fall med tre tunna lager på mig och färgen är väldigt mycket mer rosa än Ozotic 505 på mina swatch-stickor och då är Ozoticlacket över svart men inte Cutie Pie. Cutie Pie får alltså ett bredare färgregister om man jämför så, men det är orättvist, det är det. Problemet är ju bara att Ozoticlacket inte är täckande ens med sju lager. Jag försökte göra en sån sticka men orkade inte genomföra det.

   Hm... Funderar på om jag håller med om att duokroma lack blir bättre över svart. De enda jag håller med om är i så fall Ozotics som ju är skapade som layeringlack. Alla andra tycker jag nog visar upp sin bästa sida om man använder dem utan mörk bas. Men, vi är alla olika och det är ju bra. Jag blir ju fortfarande förvånad när jag hör om dem som lägger holo över "unerkläder" men upptäckte ju nyligen att det kan ge verkligt häftiga nya färger. Man lär så länge man lever.

   Radera
 4. Jag tror att jag föredrar Ozotics lack, för det ser ut som att den har lite större partiklar i sig....

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.