torsdag 2 februari 2012

Vad som väntar oss i vår

Då och då får jag ju ett litet ryck och samlar ihop lite av det som komma skall med länkar.
Säsongsbyte i nagellacksvärlden! Vi ska ju inte vara sämre än klädmodet så nya kollektioner varje säsong är ju en självklar nödvändighet! Ahmm hmm, eller nått…

I alla fall så verkar det bli en billig vår för min del. ”Modet” för vårsäsongen föll mig inte alls i smaken så jag satsar nog på att gräva fram gamla godingar som jag inte lagt vantarna på redan eller hitta mindre märken att botanisera bland. Men för er som är nyfikna på vad de stora i branschen ger er i vår så kommer här ett litet sammandrag med länkar:

OPI’s Holland kollektion (länk + länk) presenterades väldigt tidigt så den är ingen nyhet, men den ska ju med på listan ändå. Av jämförelser att döma verkar OPI ha dragit till med särdeles o-unika lack. Men även om man inte vill ha färgerna så kan man köpa lacken för de roliga namnen. Dock ska kollektionen ha credit för att den innehåller lite mer variation och även ett par mörkare lack!

Essie’s Navigate Her (länk + länk) har lite mer knalliga nyanser som känns både våriga och somriga, också snäppet roligare än de andra.

Nubar’s Jellybeans (länk) är jellylack i glada färger.

China Glaze går på tomgång fullständigt i form av Electro Pop (länk + länk). Kollektionen består av 11 cremelack i klara färger som är löjligt lika befintliga China Glaze lack, och ett glitterlack som är en nylansering av ett gammalt lack som redan går att få tag på överallt. Gäsp.

Zoya kör på delad kollektion, dels True (länk + länk) som är sex lack i dämpade toner och dels Fleck Effect med vad som verkar bli årets fluga: flake-lack (länk + länk)

Orly kör på romantiska dämpade pasteller och ett malplacerat silverlack i sin kollektion Cool Romance (länk)

Color Club fortsätter på sitt spår med luktsatta lack och tar det nu till sin spets med topplack med doft men utan färg. (länk) Jääättekul att titta på på bloggarna ^^ Utöver det kommer också kollektionen Blossoming (länk) med dämpade pasteller… börjar vi ana ett mönster här?

Misa’s vårkollektion heter Precious Moments (länk) och innehåller… nej, jag tänker inte ens skriva det…

Vilken kollektion tycker ni ser roligast ut? Är det nått ni ska skaffa?

27 kommentarer:

 1. Ja asså... Vad hände där liksom? Det jag är sugen på är några från Hunger Games-kollektionen men annars.. Nje. Flakies har jag inte mkt av men jag ska nog använda de jag har lite mer först så jag ser om det är nåt för mig. Och är det det så är jag mer sugen på att skaffa mig några Nfu-oh! Och såklart den nya från A-England men den är så bra så den har du inte tagit med här :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ska man ha flakeis så är det ju lika bra att vända sig till alla flakelacks moder :) Nä, jag begränsade mig till de stora märkena som går att få tag på lite överallt, A-England är ju rätt litet fortfarande :)

   Radera
 2. Jag väntar på ett gäng av Electropop-lacken. Har nämligen inte köpt på mig de där gamla snarlika och gillar de här namnen. Samt elektropop. Musikstilen alltså. ;) Fast Techno hoppade jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja om man inte har Up & Away till exempel så kan man ju lika gärna skaffa Electropop! Det är ju trevliga färger och säkert trevliga lack, bara oinspirerat av China Glaze att göra repriser

   Radera
 3. Nej det är inte mycket som lockar faktiskt bland vårens nyheter. Lite sugen kanske på Zoyas flakelack, något enstaka här och där bland de andra.
  Mig gör det inte så mycket, har så många andra på önskelistor så jag kan nog spendera mina pengar ändå;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det finns nog med lack i världen som man vill ha endå! Jag sörjer inte jag heller :)

   Radera
 4. Känns som att alla varit nere i samma färgkar. Har fått några från Electropop så det räcker för våren, kanske något från Nubar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vissa lack känns ju till och med som om de köpt dem från samma fabrik... illa

   Radera
 5. Min plånbok kände sig genast mindre hotad, men så hittade jag ju Layla, A England och Ludurama.
  Så nu har den sprungit och gömt sig igen, jag gissar på att den sitter darrande längst in i garderoben, under dunkappan. Det brukar vara gömstället, den är söt men inte särskilt smart..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihihi, jag kan se det framför mig hur den sitter där i mörkret och är skräckslagen ^^ Tur att vårkollektionerna inte gjorde det värre iaf :)

   Radera
 6. Flake-lacken gillade jag har bara nubar 2010 än så länge! och dom doftande överlacken känns roliga..:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra att nån gillar doftisarna med :)

   Radera
 7. Nja. 4 av 6 Zoya TRUE landade härhemma igår, det får räcka med dämpade pasteller. Jag är lite halv-tveksam till Zoya MYLARs iom att jag köpte 4 Luduranas och 2 Essie luxeffects oxå under januari.

  ChG Electropop = nää, OPI = nej, Essie = nej, Nubar = nja, Orly = nja..osv

  Så jag snokar oxå runt i andra (gamla) kollektioner för att roa mig... Bra sammanfattning här av dig förresten, tack för den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag börjar få känslan att om man har sett ett flakelack så har man sett alla... det är inte jättestor skillnad på dem. Zoyas såg inte vidare unika ut heller, särskilt inte jämfört med varandra :/ Jag skulle kunna tänka mig flakeisarna från PicturePolish för det är mer blått i dem än det normalt är, men annars är jag väldigt mätt på flakes just nu.
   Så lite så, jag får mina ryck som sagt :)

   Radera
 8. Gulp. Jag vågar inte ens klicka på länkarna, för jag har precis beställt lite smått och gott på Beautybay. Jag återkommer när visakortet ligger tryggt nerpackat i handväskan igen...

  SvaraRadera
 9. Måste ju säga att det känns rätt bra för plånboken att kollektionerna är så tama just nu. Jag siktar in mig på Sweet Hook från GC Electropop och ev Lemon från Nubars Jellybeans samt kanske flakiesarna från Zoya men jag skulle kunna leva utan dem alla.

  Bra sammanfattning i alla fall :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns helt okej att plocka russinen ur kakan lite här och där om man ska ha nått. Jag inbillar mig att vårkollektionerna inte varit så likriktade förut, men jag kan ju ha förträngt...

   Radera
 10. Jag ser framimot China Glaze Capitol Colors som enligt utsago ska komma i Mars, där ser ut att vara lite intressanta färger:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den specialkollektionen kändes väldigt nischad mot dem som fattar vad det handlar om... det gör inte jag. Färgerna kändes sådär spännande. Var lite intresserad av överlacket ett tag, tills jag såg en swatch :p
   Men det är bra att du hittar nått som är intressant! :)

   Radera
 11. Våren brukar väl innehålla kollektioner som dessa. Pasteller som inte är för brighta, för då blir de för mycket sommar. Ett par från Zoyas True och/eller OPIs Holland kan det nog bli. Några av de där är ju riktigt lika varandra dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brukar det vara så likriktat? Jag har inte stört mig på det så mycket andra år så jag inbillar mig att det är värre än vanligt. Jag önskar att nån kunde drämma till med nått som inte var pastell eller creme. Nått glitter, eller duokromt eller glad färg med skimmer iaf. Suck

   Radera
  2. Nu har jag ju inte haft tillgång till en sådan här guide i kollektionsdjungeln, men jag har för mig att våren brukar vara billig för min del.

   Radera
 12. Just det ja, jag har ju faktiskt köpt 3 lack från China Glazes ElectroPop också.

  SvaraRadera
 13. Joo men jag är i alla fall sugen på OPI Holland :) Gillar många där men jag har inte heller lacken som är dupes, eller nära dupes. Någon hel kollektion blir det i alla fall inte, möjligtvis ett urplock ur några. Har ju tex tre ur Electropop. Color Clubs doftsatta överlack verkar ju mest värdelösa iaf.. torkar inte snabbt och luktar knappt något heller? Nja :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä precis, vad ska man med ett topplack till om det inte gör någonting. Och vill man dofta parfym ska kan man ju använda... ööh, parfym, kanske? Förstår inte...

   Radera
 14. Toppenbra sammanfattning med länkar och allt! Nej, jag är inte supersugen på massor av lack ur vårkollektionerna, ser ett och annat som jag kan tänka mig - men inga jättemåsten.

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.