söndag 5 februari 2012

Magnetiska lack från Layla: Turquoise Wave & Metallic Sky

Gills ett magnetiskt lack på nailart-söndag? Lela startade ju denna fina idé och jag har inte tagit mig för att vara med hittills. Jag har varit oinspirerad när det gäller nailart ett tag nu… Men jag kan vara med idag ifall det här gills :) Om inte så får ni se magnetiska lack i vilket fall!

Magnetiska lack slog igenom stort i slutet av förra året, alla märken skulle hitta på egna, senast är det China Glaze som har kommit med en kollektion. Layla’s magnetiska lack har hängt med lite längre men eftersom priset är hyfsat högt så har de synts begränsat på bloggarna. Jag skaffade två av dem när jag beställde Layla’s hololack bara för att testa, det är ju en himla kul idé.

Så här ser Turquoise Wave ut utan magneteffekten, väldigt snygg färg.Mitt första försök med magneten… blev sådär. Ser mest fläckigt ut. Tror att jag behöver öva lite på det här innan jag får till det. Layla’s flaskor har magneten på ovansidan av korken och det finns ingen sån där liten flärp att luta mot nagelbandet för att få rätt avstånd. Så lite svårt var det att få ordning på mönstret.
Det andra jag skaffade var Metallic Sky, som är lite blåare. Utan magneteffekt……och med. Försök nummer två, inte bättre det. Jag har ganska välvda naglar och det är ingen fördel i det här läget. Utöver det gäller det att hålla himla still, vilket inte är så lätt utan flärp. Det är en klar fördel att ha två flaskor, en att måla med och en att använda magneten på, så man slipper att antingen skruva på korken, eller använda en magnet med en kladdig pensel i andra änden.

Formulan på dem var väldigt trevlig och krämig, lättmålad och täckande. Jag har lagt på två lager för att kunna visa hur de ser ut utan den magnetiska effekten också, men de täcker bra på ett lager egentligen. Torkar snabbt, men även fast det var torrt innan jag la på överlack så smetade det ut sig lite när jag lackade på överlacket, liksom omfördelade sig.

Betyget har jag ingen aning hur jag ska sätta, jag har inget att jämföra med. Men det övergripande omdömet är att det var kul att testa, och det är en rolig grej, men jag är långt ifrån frälst på magnetlack…

8 kommentarer:

 1. Oh, magnetlack <3 jag är kär fast jag inte har några än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha :) Ja men nu har du många märken att välja på om du ska skaffa iaf! :)

   Radera
 2. Klart att även magnetlack räknas som nailart, det är ju två färger när manikyren väl är klar:)
  Sugen på att testa själv men får nog hia mig en aning så jag redan har två paket på väg hem till mig. Kan tänka mig att det är lite knepigt innan man övat upp sig men resultatet är ju onekligen häftigt:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur :) Mycket generöst av dig :D
   Ja, det var svårare än jag hade tänkt mig!

   Radera
 3. Nja magnetiska lack är jag inte så jättesugen på... tanken är rolig dock :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gillar nog tanken mer än lacken också tror jag :p

   Radera
 4. Ann O&#39;Nyhm6 februari 2012 00:14

  Jag kommer ihåg experimenten med järnfilspån på papper med en stavmagnet under från skolan. Det blir vackra bågar vid magneternas ändpunkter, alltså vid magnetens nord respektive sydpol. Har du en ganska tunn stavmagnet hemma (Geomag?) så vore det kul att se hur nagellacket såg ut efter att man hållit en sådan stav ovanför. En Geomagstav är ju rätt kraftfull så kanske lacken sugs från nageln till magneten och det vore ju lite olyckligt ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. får väl testa med mina supermagneter om det kan bli nån kul effekt av dem :)

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.