fredag 17 februari 2012

Hits - Artemis & en jämförelse mellan olika silver hololack

Höll nästan på att missa holofredag idag, minne som en guldfisk... tur att jag har det här på lut

Först, det här är Artemis, det täckande silverfärgade Hits holot. Det finns ju ett till i kollektionen som ser silverfärgat ut men det är ett överlack som inte täcker. Det här har samma metallickänsla som det guldfärgade. Holoeffekten är helt okej. Formulan är lite skir men täcker på tre lager. Penseln fick jag frisera en hel del innan den var användbar men lacket letade sig ändå ner i nagelbanden när jag lackade med den.

Formula: 3
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: Speciallità


Nu till den riktiga poängen med det här inlägget! Jag tyckte att det var dags för ett jämförande inlägg med hololack i samma färg men med olika holoeffekt. Och nu fick det blir silver för det är enklast att jämföra mellan olika märken.

Artemis är kvar på lillfingret, och är väldigt mesigt i jämförelse med de andra. Sen är det i ordning Layla Mercury Twilight, China Glaze OMG, Ozotic 509 och på tummen Nfu Oh 61.


Layla och Nfu Oh är de mest holografiska och är i princip dupes. Båda har ganska grova holopartiklar vilket gör att det blir rejäl effekt. Ska tillägga att jag har en gammal flaska av Nfu Oh, det kan hända att nya flaskor inte är lika holografiska.

Holot i Ozotic är också lite grövre men det är en mindre dos av det i flaskan så 509 är mer åt scatter-hållet än de andra. Det är fortfarande ett linjärt hololack men på skalan är det lite mindre linjärt jämförelsevis. Om ni bara tittar på bilden precis ovanför så ser Hits ut som ett riktigt scatterholo, det blir inga riktiga regnbågar eftersom holot är för glest i lacket.

Det mest linjära är OMG, som ger ett helt annat intryck. Det blir mer tredimensionellt och magiskt (i verkligheten iaf, på bild är det ju bara platt) än de andra men regnbågarnas färger är mindre klara. Det beror på att holopulvret det är gjort på är otroligt finkornigt. Jag tycker OMG är underbart vackert också och unikt eftersom det inte finns några andra lack som ser ut så, men de andra är ju egentligen häftigare.

Är det någon särskild typ av holo ni föredrar? Någon som blev klokare på det där med scatter och linjärt? ;)

10 kommentarer:

 1. Snyggt!! OCh vad trevligt med en liten jämförelse :) Jag gillar nog de med lite grövre partiklar bättre tror jag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra :) ...ja, ju större partiklar desto mer syns de ju :)

   Radera
 2. Härliga regnbågar i alla! Vilken rejäl holofredag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska vara massa holo på Holofredag :)

   Radera
 3. Massa fina holos! OMG-lacken var ju min första bekantskap så jag har nog en förkärlek till det linjära, men alla holos är fina på sitt sätt =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är allt lite svag för dem också :)

   Radera
 4. Artemis är ju scattered enligt mig. Hefesto är den linjära silvriga i den kollektionen och den är, trots att den ska vara topcoaten, mer täckande än Artemis. En liten miss från Hits tror jag.

  Bra jämförelse annars. Av mina silverholo är Layla den mest holografiska. Jessica Disco Diva, MUS Greta (original) och Koh Platinum Silver kommer därnäst. Då räknar jag inte OMG eftersom den är en annan typ av holo i och med partikelstorleken. Den är ju extremt linjär. Önskar jag skulle ha Nfu Oh originalet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skumt upplägg de har på sina lack... Ska bli spännande att testa sen när jag har naglar att måla på igen så jag kan ta mig igenom resten av kollektionen >.<
   Jag saknar Greta i min samling, ångrar att jag inte köpte den för länge sen innan de gjorde om den! Det är så himla surt när de dödar holosarna på det sättet!

   Radera
 5. Ja, vi får väl byta decants. Nfu Oh 61 mot original Greta. Eller nej, jag ångrar mig. Greta får man ju så himla lite av. Vad är det, 6 eller 8 ml? Extremt snåla flaskor alla fall. Du får börja kolla batchnummer när du är på MUS. Jag hittade ju ett kvarglömt Madde i orginalversion när jag grävde lite på ett mindre och lite "dammigare" MUS. Om jag hittar en Greta säger jag till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är inte mycket i de flaskorna, 8ml, bara massa glas... Jag får ge mig ut och leta, kanske går det att hitta en gammal flaska nånstans! Hittar du en så köp den åt mig, jag betalar gladeligen för extra frakt om jag kan få tag på en sån! :)

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.