måndag 27 februari 2012

Efterlysning: en äkta China Glaze BFF

Nu kommer en av de stora fördelarna med att blogga, man kan anlita hela sin läsekrets för att leta efter saker ;D

Jag har nästan komplett kollektion av China Glaze underbara holosar i OMG-kollektionen, den enda som saknas är BFF. Jag letar på eBay men där finns ingen i riktig version. BFF finns i två versioner: en som är rostfärgad - den är fel - och en som är rosa, som är rätt. Ni ser:

Picture from Chloe's Nails

Bilden har jag norpat av Chloe's Nails som har skrivit ett inlägg om dem, läs gärna det om ni är intresserade. Det är alltså den högra varianten jag är ute efter.

Är det nån som har ett tips om var jag kan få tag på en riktig flaska BFF? Det måste inte vara leverans utanför USA, det kan jag fixa på annat sätt. Och priset är hyfsat ointressant, jag betalar gladeligen "eBay-priser". Kanske är det rent av nån av er som vill göra er av med ett rosa BFF? Inte för att jag begriper varför isf men man vet aldrig ;) Jag kan till och med sträcka mig så långt som till att säga att om det är nån som kommer med ett tips som leder till att jag får tag på en flaska så kan ni få en flaska holofrankenlack i hittelön!

*införskaffat*

24 kommentarer:

  1. Jag säger som Sminkan sa till mig ang mina Lynnderellas... kolla MUAs swap board om du kan hitta någon som vill byta. Det dök upp några BFF länkar när jag gjorde en snabbsökning, sen får du avgöra om det är rätt version... Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte varit inne mycket på MUA, det är en djungel där för mig än så länge... Jag tittade efter BFF men det var inget som var uppenbart iaf. Folk är väldigt petiga med vad de vill byta med eller så byter de inte utanför USA / Nått annat land som jag inte bor i.
      Men det är ett jättebra tips i teorin ;D Tack så mycket!
      Jag ska fortsätta att spana och försöka sätta mig in lite i MUA, det är nog dags för det ivf :)

      Radera
    2. Finns det nån länk eller så till detta MUA? Och vill ni förtydliga lite vad det är...? (novis som jag är..) :) Tack!

      Radera
    3. Klart vi fixar det :) Man kan inte veta allt från början :)
      MUA står för Makeup Alley, och är ett forum för folk på nätet som gillar smink och sminkrelaterade grejer. Det pratas, recenseras och byts grejer. Trevligt ställe om man bara lägger ner tid på att komma in i det... själv har jag fullt upp med bloggen :p

      http://www.makeupalley.com/

      Radera
  2. Udda. Jag hade tydligen the fake one. Som jag inte gillade, så jag sålde den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. den rostfärgade verkar vara ganska mycket vanligare än den rosa, så det är nog inte så konstigt. Synd att du inte sålde den till mig, då hade jag aldrig börjat gräva i det här och upptäckt att det fanns två versioner, så då hade jag varit lycklig ändå ;)

      Radera
  3. Jag har all tid i världen så jag satte mig ner och letade. Jag hittade några sidor som säljer lacket. Men jag vet inte om de är så pålitliga (med tanke på det låga priset ...): http://www.nailguy.com/5_china-glaze och http://www.dejavunels.com/china-glaze.htm.
    Här är ytterligare ett tips: http://uk.shop.com/492328973-p.xhtml?a=a&ccsid=2308037827-27565#pop_pcd_tabs0 som verkade lite mer pålitligt men svårt att få tag på.
    Annars verkar MUAs swaps vara det bästa ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å så snällt att leta åt mig! :) Tack så mycket!
      Visst blir man misstänksam, mig veterligen finns det ju inga e-tailers som har kvar den kollektionen, men man vet ju aldrig. Jag har mailat dem för att kolla läget lite, får se om jag får svar. *håller tummarna* Isf är vi nått riktigt stort på spåret tror jag ;)

      Radera
    2. Inga problem, jag har hade ju tid och din blogg ger mig glädje så om jag har en chans att ge något litet tillbaka så tar jag gärna den. :)

      Det skulle ju vara helt fantastiskt om det gick att få tag på till så låga priser ... O_O

      Radera
    3. Åh, skriv här och tala om när du får svar. Skulle verkligen bli sååå glad om de faktiskt finns kvar där. :) Priset är ju sjukt lågt, men inte mej emot. ;)

      Radera
    4. Jag har fått ett automatsvar av den ena att mailadressen inte finns längre. Och PayPal känns inte vid att de kan ta emot betalningar, så den är struken (den första av länkarna) Inget svar av nummer två än. Och nummer tre har inga kvar.

      Radera
    5. Jag "råkade" visst beställa några. Känns som att det inte är helt hundra, men jag offrar isf 177:-. Det överlever jag. :)

      Radera
  4. var kan man köpa omg-collectionen? har letat hur mkt som helst men hittar inte dom färgerna...vore jättetacksam för svar!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. de köper man på eBay! De produceras inte längre, det var länge sen de blev discontinued, så det är bara privatpersoner som har dem kvar, inga e-tailers. Minst $10 flaskan får man lägga på de billiga, mindre populära färgerna. De dyrare går för mellan $20-$30 och den silverfärgade som är populärast kostar uppemot $50. Sen kan man ju ha tur och hitta dem på en blog-sale men det är inte ofta.

      Radera
  5. Men oj, det var en nyhet för mig att det fanns två BFF, och att den rostfärgade är... ja, vadå? Fake?!

    Mitt liv krossades precis, hela min världsbild rasade. Jag älskar mitt rostrosa hololack men jag känner mig ändå helt.. vaaa?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hittar inte jättemycket info om det, men det verkar som om de rostfärgade är flaskor som blivit fel i produktionen. Så de är från China Glaze och äkta på så sätt, det är inte nån annan som hällt fel innehåll i flaskan :p Men i orginalutförande när kollektionen kom ut så var BFF rosa. Den rostfärgade sägs vara mindre holografisk också.

      Men tycker man om den andra versionen så spelar det ju ingen roll :) Hoppas du lyckas pussla ihop din världsbild igen ;)

      Radera
    2. Problemet är ju att nu är det inte längre 11 lack jag söker från kollektionen, utan 12. Åååh, denna samlar-själs förbannelse. Att det skulle vara sämre holo i den är ingenting jag upplever dock, färgen är väldigt intressant och fin så missnöjd blir jag nog aldrig med det. Men nu måste jag ju ge mig in i jakten på det rosa BFF:et jag med. :-D

      Radera
  6. Kolla denna länk och ta kontakt med dem (och hoppas de inte är sålda)
    http://polishsale.livejournal.com/206070.html

    Eller dessa:
    http://www.ebay.com/itm/China-Glaze-OMG-lot-6-bottles-/220966995615?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3372a8c69f

    http://www.ebay.com.au/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p3686.m570.l1313&_nkw=china+glaze+omg&_sacat=See-All-Categories


    Med vänlig hälsning
    /Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du fick mig att tänka i nya banor! Jag hade inte tittat på "paketen" av OMG lack innan, tänkte att det ju måste gå att köpa det individuellt. Men gör det inte det så får man ju ta till drastiska metoder :) Nu har jag klickat hem 6st där BFF ingick. Tack så jättemycket för hjälpen!

      Radera
    2. Cactus, kommer du mäjligtvis att sälja något/några lack som du får dubletter av då? Isåfall är jag jätteintresserad!
      Grattis till en komplett samling OMG!

      Radera
    3. Jag också jätteintresserad om du vill sälja dubblett-lack! :-)

      Radera
    4. Andrea - Ja, tre av dem jag får hem nu behöver jag inte behålla så de kommer nog ut på bloppisen i någon form. FIY, TMI och TTYL är aktuella isf. Vet inte hur jag ska sälja dem bara för att det ska bli "rättvist", får fundera på upplägget...

      Lina - Det är bra att veta :)

      Radera
  7. Ingen av versionerna är väl "fake" bara "duds". Fast China Glaze förnekar att det har skett en förändring i formulan.
    Men det hela är väldigt konstigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Båda är äkta på så sätt att det är China Glaze som tillverkat dem ja. Teorin är att en batch gick väldigt fel men att CG försökte låtsas som ingenting och sålde dem som BFF ändå.

      Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.